Optakt: Superligaen 2021/22

Superligaen 2021/22 er sparket i gang. Vi ser frem mod endnu en intens sæson i Danmarks bedste række. Sidste sæson løb Brøndby på overraskende vis med guldet, mens FC København og FC Midtjylland skuffede. Vi tager pulsen på guld kampen anno 2021/22 og ser også på nedrykningskampen.


Her er den fulde Superliga TV-Guide


© TVsporten.dk – Fodbold i TV


Mesterskabskampen

Sidste år havde det fleste ventet, at guldkampen endnu engang skulle stå mellem FC København og FC Midtjylland. FCK havde dog en noget nær katastrofal første halvsæson, mens FCM var særdeles ustabile. Det udnyttede Brøndby, og det lykkedes det at hente deres første mesterskab i hele 16 år.

Brøndby har dog sagt farvel til en del store profiler, så det skal blive interessant at se, hvordan det påvirker titelforsvaret. De kan nemlig endnu engang vente kamp til stregen af FC København og FC Midtjylland. Der er særligt store forventninger til FCK, som fik en god afslutning på sidste sæson. Der er lidt usikkerhed omkring FCM på grund af holdets nye træner, Bo Henriksen, som også bliver interessant at følge.


Kampen om Top-6

Foruden de tre ovennævnt klubber, er der naturligvis også en række øvrige klubber, som vil gøre deres for at sikre en plads i mesterskabsspillet. Her tænker vi naturligvis blandt andre på AGF. Aarhusianerne er de sidste to sæsoner sluttet på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen. Derfor vil alt andet en top seks naturligvis være en skuffelse for David Nielsens tropper.

Derefter finder vi et bredt felt af klubber, som formentlig kommer til at kæmpe om placeringerne fra fem til otte. Her er efter vores mening tale om OB, AaB, Randers og FC Nordsjælland.


Nedrykningskampen

Der skal igen i år findes to nedrykkere. Disse vil ligesom sidste sæson være de to hold, som ligger sidst efter nedrykningsspillet. Sidste sæson var det Lyngby og AC Horsens, som måtte tage turen ned i næstbedste række. Der var dog så godt som ingen spænding i nedrykningskampen, da begge hold rykkede ned med et brag.

Oprykkerne er traditionen tro blandt favoritterne til at ryge ned. Det er i denne sæson Silkeborg og Viborg. En af favoritterne er dog også Vejle, som imponerede i starten af sidste sæson med derefter havde det svært og sluttede lige over stregen – dog med 12 point ned til Lyngby. Sidste bud på en nedrykker er SønderjyskE, som ikke har været nede siden 2008.