Optakt: Superliga Forårssæson

Snart begynder vintergækkerne at skyde op og solen at skinne om morgenen igen. Den spændende Superliga forårssæson er ikke langt væk, og selvom Superligaen starter igen midt i februar så er det stadigvæk et kærkomment forårstegn. Det betyder også at spændingen vender tilbage og Danmarks største sportsliga skal afgøres. TVsporten tager derfor et kig på hvad vi kan forvente og prøver at sætte ord på hvad vi skal glæde os mest til i denne Superliga Forårssæson.

Her er den fulde Superliga TV-Guide

© TVsporten.dk – Fodbold i TV

Mesterskabskampen

Modsat sidste år, hvor FC Midtjylland hurtigt så godt som afgjorde mesterskabet, er der i år flere om buddet. Inden forårssæsonen er det de forsvarende mestre FC Midtjylland, som indtager førstepladsen. Det er dog kun på grund af en bedre målscore, at man ligger foran Brøndby. På tredjepladsen blot tre point efter kommer AGF, der som bekendt sidste år vandt bronze.

Mange havde på forhånd regnet med, at FC København igen ville være førsteudfordrer til FC Midtjylland. FCK er inden starten på forårssæsonen på sjettepladsen og syv point efter FC Midtjylland og Brøndby. Dermed får københavnerne deres sag for i foråret.

Kampen om Top-6

Med ni kampe igen er hele ti af Superligaens 12 hold i spil til pladserne i top seks, som giver adgang til mesterskabsspillet. Vejle som er nummer ti er nemlig blot fem point fra sjettepladsen. I skrivende stund er det som nævnt FC København, der indtager sjettepladsen. De er dog blot ét point foran AaB. FC Nordsjælland og OB er også blandt de klubber, som jagter en plads i top seks, mens Randers og SønderjyskE vil gøre alt for at holde deres placeringer i toppen af Superligaen gennem foråret.

Nedrykningskampen

Der skal ske noget, hvis vi skal have spænding i kampen om at undgå nedrykning. Horsens og Lyngby ser nemlig inden foråret ud til at være ret så isolerede nede i bunden. Der er kun to hold, som rykker ned i år, så det ser fornuftigt ud for ligaens øvrige hold.

Lyngby har blot fire point og har efter efterårets 13 kampe endnu sæsonens første sejr til gode. Horsens har klaret sig lidt bedre med seks point. Man valgte efter blot 11 kampe at fyre cheftræner Jonas Dal, som var blevet ansat i sommers. Han er blevet erstattet med Jens Berthel Askou, som er kommet til fra færøske HB Thorshavn.

Horsens har ni point op til Vejle, som er det eneste hold, som Horsens har slået. Oprykkerne fra Vejle fik en fænomenal start på sæsonen og førte endda Superligaen efter sjette spillerunde. Siden da gik gassen dog af ballonen og de efterfølgende syv kampe resulterede i blot to point. Derfor er der naturligvis intet, som er sikkert trods Horsens og Lyngbys katastrofale efterår.