Optakt: Superliga Forårssæson

Snart begynder vintergækkerne at skyde op og solen at skinne om morgenen igen. Den spændende Superliga forårssæson er ikke langt væk, og selvom Superligaen starter igen midt i februar så er det stadigvæk et kærkomment foråstegn. Det betyder også at spændingen vender tilbage og Danmarks største sportsliga skal afgøres. TVsporten tager derfor et kig på hvad vi kan forvente og prøver at sætte ord på hvad vi skal glæde os mest til i denne Superliga Forårssæson.

Her er den fulde Superliga TV-Guide

© TVsporten.dk – Fodbold i TV

Mesterskabskampen

Hvem skal være Danmarksmester i år? Alt tyder netop nu på at FC Midtjylland løber med det hele. De er ekstremt stærke og ligger stadigvæk foran FCK med 4. point. Det er ikke alverden, men hvis man ser på deres form har den været konsekvent bedre end københavnernes. Oveni dette har FCK en prioritering i Europa League.  Men intet er selvfølglig afgjort og FCK har en et absolut mål om at vinde den danske liga på lige fod med FC Midtjylland. Overraskende ligger AGF på 3. pladsen med 36 point, 10 efter FCM, og de kommer til at kæmpe for at holde fast i bronzen, men Brøndby er bare 4 point efter og den absolutte top af ligen er langt fra afgjort, og det tegner et billede af et ekstremt spændende slutspil.

Kampen om Top-6

Der er blot 5 point mellem 10. pladsen (OB) og 5. pladsen (Randers FC). Det betyder at der kommer til at være tæt kamp om de eftertragtede pladser i Top-6. De største største konkurrenter irker i øjeblikket at være Randers FC, Aab, FC Nordsjælland. Jeg nævner ikke bare disse fordi at de ligger bedst ifht. Placering, men disse hold har helt klart vist de bedste tendenser og har alle 3 væsentligt bredere trupper end Lyngby feks. Har. OB har handlet stærkt ind i pausen og er da også en klub med ambitioner om mindst top-6. Det bliver utroligt spændende at se hvem som holder kvaliteten indtil slutspillet.

Nedrykningskampen

Det svageste hold i Superligaen er helt klart Silkeborg IF denne sæson, og med deres blot 10 point efter halvdelen af runderne virker de som helt klare favoritter til at rykke ned. Esbjerg FB er da ikke meget bedre og har blot fået samlet 13 point ind. Hvis ikke disse 2 klubber får gang i spillet ser jeg dem som klare favoritter til ikke at klare nedryknings-playoff. Hobro har ikke heller formået at vise superliga-værdighed. De ligger dog 7 point over Silkeborg og er ikke i helt samme forfald. De har har dog problemer med at vinde kampe og spillede 4 uafgjorte kampe ud af deres sidste 5 kampe. Meget kan dog stadig ske, og hvis klubberne finder deres spil frem er der intet som er for sent.

Stilling

Parameters:

Superliga Topscorere

Find Superliga Forårssæson billetter her