Hvem Vinder Den Gyldne Støvle?

Odds På VM-Præmier: Gyldne Bold, Gyldne Støvle, Gyldne Handske og Mere

Gyldne Støvle
Credit:CHRISTOF STACHE / AFP

Nu hvor VM i fodbold er lige rundt om hjørnet, begynder fodboldfans at blive spændte på udsigten til at se deres landshold løfte VM-trofæet lige før jul.

Men mens turneringens fokus naturligvis er på holdene, er der også masser af interessante individuelle priser på spil, og mange vil være spændte på at se, hvem disse bliver uddelt til i Qatar 2022.

Odds på VM-præmier er blandt de mest populære markeder at kigge på i optakten til begivenheden, som går i gang med værterne Qatar mod Ecuador den 20. november.

Der er i øjeblikket fem priser efter turneringen, og yderligere to uddeles også i løbet af turneringen.

Der er ingen tvivl om, at VM er indstillet til at blive årets største sportsbegivenhed, uanset den vedvarende kontrovers om Qatar, der blev valgt som vært for turneringen. Det er første gang, at begivenheden finder sted i denne del af verden, og det faktum, at turneringen spilles i løbet af den europæiske sæson, gør den endnu mere spændende.

Den Gyldne Bold

Denne pris, der blev uddelt for første gang ved turneringen i 1982, gives til den spiller, der anses for at være den bedste i tuneringen. På grund af sponsorering anses den i øjeblikket for at være adidas Golden Ball, og den tekniske komité opstiller en liste over de udvalgte spillere, der skal modtage den gyldne bold. Mediernes medlemmer stemmer derefter om vinderen, og mange fodboldfans spiller på oddsene for den gyldne bold i løbet af turneringen. Selv om nogle af de andre priser også er prestigefyldte, er der ingen tvivl om, at den gyldne bold er den største af alle.

Den Gyldne Støvle

Den gyldne støvle, der oprindeligt var kendt som Golden Shoe, er den individuelle pris, der gives til den bedste målscorer i løbet af turneringen. I modsætning til nogle af de andre store spillerpriser i turneringen, afgøres den gyldne støvle ikke af et ekspertpanel. I stedet går den gyldne støvle simpelthen til den spiller, der scorer flest mål. I tilfælde af uafgjort går vinderen af den gyldne støvle til den spiller, der har scoret færrest mål på straffespark. Hvis der stadig ikke er nogen deling, får spilleren med flest assists den gyldne støvle.

Den Gyldne Handske

Et af de nyere odds for VM-priser, som fodboldfans bør tjekke ud, vedrører Golden Glove, en pris, der gives til turneringens bedste målmand. Da denne pris blev indført til turneringen i 1994, blev den uddelt under navnet Lev Yashin som et tegn på respekt for den afdøde sovjetiske stjerne, der var en af de bedste målmænd nogensinde. Vinderen af den gyldne handske udpeges af eksperter i den tekniske studiegruppe.

Bedste Unge Spiller

En anden nyoprettet mulighed i oddsene for VM-præmiering er prisen for den bedste unge spiller, som er 21 år eller yngre i starten af det år, hvor turneringen spilles. Første gang, at prisen for bedste unge spiller blev uddelt, var ved turneringen i 2006, hvor Lukas Podolski fra Tyskland tog prisen med hjem.

Turneringens Mål

Der er normalt ikke odds på VM-priser for denne, men fodboldfans elsker stadig at se, hvilken spiller der får prisen for turneringens mål. Denne bliver uddelt efter en offentlig afstemning, der finder sted, når konkurrencen er slut. Ligesom det er tilfældet med prisen for den bedste unge spiller, blev prisen for det bedste mål i turneringen uddelt for første gang ved turneringen i 2006, hvor Argentinas stjerne Maxi Rodriguez vandt den.

Liste Over VM-Priser, Der Uddeles under VM

Prisen for ”Man of  the match”

Et af de bedste sæt VM-priser, der er af interesse for fodboldfans under turneringen, er prisen for kampens mand, der uddeles for hver kamp. De fleste bookmakere vil have VM-odds for prisen som kampens mand til rådighed, som man kan gennemse op til hver kamp, der finder sted i løbet af Qatar 2022.

Fair Play-Trofæet

Denne mere usædvanlige pris er en af de ældste fodboldpræmier, der findes. Fair Play Trophy tildeles det hold, der har den bedste fair play-rekord ved begivenheden, og dette afgøres af deres disciplinære rekord. For at komme i betragtning skal holdene komme igennem gruppespillet, og det land, der får færrest gule og røde kort, vinder trofæet.

Historiske Vindere Og Nuværende Favoritter

Den Gyldne Bold

Den italienske stjerne Paulo Rossi blev den første spiller, der fik tildelt den gyldne bold ved turneringen i 1982, og han blev den første spiller, der fik den gyldne bold. Ingen spiller har nogensinde vundet den gyldne bold mere end én gang, selv om Diego Maradona blev nummer tre i turneringen, efter at han vandt den. Italien (Rossi og Salvatore Schillaci), Argentina ( Maradona og Lionel Messi) og Brasilien (Romario og Ronaldo) er de eneste nationer, der har flere vindere af den gyldne bold. Ved den seneste turnering, Rusland 2018, var vinderen af den gyldne bold Kroatiens stjerne Luka Modric med den belgiske angriber Eden Hazard på andenpladsen og Frankrigs angriber Antoine Griezmann på tredjepladsen. Det er værd at bemærke, at vinderen af den gyldne bold ikke altid kommer fra verdensmestrene.

Den Gyldne Støvle

Topmålscoreren er et af de mest populære odds for VM-præmier, som fodboldfans kan tjekke både i optakten til turneringen og når den starter. Prisen var først kendt som den gyldne sko, og den første pris gik til Guillermo Stabile, efter at den argentinske stjerne scorede otte mål i løbet af turneringen i 1930. Den franske angriber Just Fontaine har æren af at have scoret flest mål i en enkelt turnering, da han i 1958 scorede hele 13 mål og dermed vandt den gyldne støvle. Ligesom med den gyldne bold har ingen spiller nogensinde vundet den gyldne støvle ved mere end én lejlighed. Prisen er dog blevet tildelt af nogle af de største spillere i spillets historie, såsom Eusebio (ni mål for Portugal i England 1996), Gerd Muller (ti mål for Tyskland i Mexico 1970) og Ronaldo (otte mål for Brasilien i Japan/Korea 2022). Den seneste vinder af den gyldne støvle var den engelske anfører Harry Kane, der scorede seks mål i sit lands sejr til semifinalen i Rusland 2018 og blev den anden engelske spiller til at tage prisen, efter at Gary Lineker også toppede målscoringen i Mexico i 1986.

Nuværende oddsfavoritter til Golden Boot-prisen: Harry Kane (England), Kylian Mbappe (Frankrig), Karim Benzema (Frankrig), Cristiano Ronaldo (Portugal) og Lionel Messi (Argentina).

Den Gyldne Handske

Den første pris for den bedste målmand i turneringen blev oprindeligt uddelt som Lev Yashin-prisen og gik til den belgiske målmand Michel Preud’homme ved VM i 1994, som blev afholdt i USA. Oliver Kahn er den eneste målmand, der nogensinde har vundet både den gyldne handske og den gyldne bold, idet den tyske storspiller vandt de to priser takket være sine fremragende præstationer ved VM i Japan og Korea i 2002. Manuel Neers sejr i Brasilien 2014 betyder, at Tyskland blev den første nation med flere vindere af prisen, hvilket måske er værd at bemærke, når man kigger på oddsene for Golden Glove-prisen i år. Den seneste vinder af den gyldne handske er Thibaut Courtois, som tog prisen som bedste målmand i Rusland 2018 og fulgte i fodsporene på sin belgiske landsmand Preud’homme. Frankrigs Fabien Barthez er den eneste målmand, der har vundet den gyldne handske ved deres hjemlige VM.

Bedste Unge Spiller

Senest vandt den franske angriber Kylian Mbappe prisen for sine fantastiske præstationer ved Rusland 2018, og han blev den tredje yngste spiller i historien til at modtage prisen for bedste unge spiller ved VM. Ingen spiller har nogensinde taget prisen i en yngre alder end den brasilianske storspiller Pelé, som tog den som 17-årig i Sverige 1958, hvilket også var første gang, at prisen blev uddelt. Englands Michael Owen fik også prisen for bedste unge spiller ved VM, da han stadig var teenager, efter at han havde annonceret sig selv for offentligheden med et utroligt mål i en kamp mod Argentina i 1998. Mbappe blev den anden franske vinder i træk, efter at Paul Pogba vandt prisen i 2014.

Mål i Turneringen

Lanceret for første gang til 2006-turneringen i Tyskland, og Argentinas Maxi Rodriguez skrev sit navn i historiebøgerne ved at tage prisen. Han blev efterfulgt af Uruguays angriber Diego Forlan, der blev kåret som vinder af Goal of the Tournament i Sydafrika 2010, hvorefter den gik til James Rodriguez, der scorede et fantastisk mål for Colombia ved turneringen i 2014, som fandt sted i Brasilien. Den seneste vinder af VM’s Goal of the Tournament er den franske forsvarsspiller Benjamin Pavard, som tog æren efter at have scoret et uforglemmeligt mål mod Argentina i 2018.

FAQ’s

Hvad er Fair Play-prisen i VM?

Fair Play-prisen ved VM er en måde for organisationen at anerkende eksemplarisk opførsel under turneringen, som skal afholdes i Qatar i slutningen af 2022. Fair Play-prisen ved VM går til det hold, der har den bedste disciplinære rekord, dvs. færrest gule og røde kort.

Hvordan afgøres prisen for den gyldne handske ved VM?

Golden Glove-prisen uddeles til den bedste målmand ved VM. Golden Glove-prisen til VM bestemmes af en gruppe eksperter fra den tekniske studiegruppe.

Hvilke priser tildeles de bedste spillere ved VM?

Ved afslutningen af VM anerkendes de bedste spillere fra turneringen med en række priser, og VM-priserne er altid meget efterspurgte blandt fodboldfans. Den gyldne handske anerkender den bedste målmand, topscoreren får den gyldne støvle, og den bedste spiller ved VM får en særlig pris, der kaldes den gyldne bold.

Har du lyst til at finde flere spændende VM betting forslag, så kan du finde flere her og har på DR1 kan du se mange spændende VM Kampe.

Kan Du Vinde En Million?