VM 2022 Betting Guide

Find vores gratis VM 2022 Betting Guide med eksperttips på en række kampe ved VM 2022. Her får du også indblik i hvordan sportsbetting foregår, og hvad du skal have med i dine overvejelser når du finder spil.

Her er alle de oplysninger, du har brug for at vide til dine sportsvæddemål!

VM 2022 Betting Guide
Credit:MUSTAFA ABUMUNES / AFP

2022 bliver et vigtigt år for fodboldsporten. Det er VM-året, men et lidt anderledes år. VM afholdes i Qatar, og på grund af det ekstremt varme vejr finder det sted fra den 20. november til den 18. december. 

En VM-finale kun en uge før jul! Det lyder som en god julegave!

Vil Frankrig være i stand til at bevare det trofæ, som de vandt for fire år siden? Det er ikke kun en stor turnering for de deltagende lande, men også for dem, der ønsker at satse på resultaterne. Hos Tvsporten.dk hjælper vores hold af bettingeksperter dig med, bl.a med denne VM 2022 Betting Guide, hvad du skal overveje når du sætter dine spil tips. 

VM i fodbold 2022: Hvordan Fungere Det?

Før vi kommer til vores eksperters forudsigelser om VM, skal vi se på det grundlæggende, og hvordan vinderen af den største fodboldkonkurrence i verden vil blive fundet. 

Til VM i Qatar vil der blive spillet otte grupper mellem den 20. november og 2. december. Hver gruppe har fire lande, og de spiller mod hinanden én gang. De to bedste i hver gruppe kvalificerer sig til knockout-fasen i turneringen. I modsætning til andre turneringer har de hold, der slutter på tredjepladsen i deres gruppe, ingen chance for at komme videre.

16 lande deltager i knockoutfaserne i denne turnering. De begynder den 3. december, og finalen finder sted den 18. december. Dagen før finalen deltager de to tabende semifinalister i slutspillet om tredje/fjerdepladsen. En kamp, som ingen lande rigtig ønsker at spille, de vil meget hellere være i finalen. 

VM 2022 Betting Guide

Hvordan Finde Man Gode Spiltips?

For at lave og finde gode spiltips til VM i Qatar er der flere gode metoder, som du kan anvende. Vi anbefaler dig derfor kraftigt at holde dig disse råd for øje:

 • Analyser de to holds form 
 • Studere formen hos de vigtigste spillere 
 • Tjek holdopstillingerne 
 • Kig på taktikken
 • Kig på historik mellem holdene
 • Undersøg de psykologiske fordele/ulemper ved kampen

Med disse seks råd eller metoder burde du være i stand til at opbygge mere pålidelige analyser omkring VM 2022-kampe og dermed øge dine chancer for succes. En kort beskrivelse af hver enkelt ”best practice” findes i nedenstående afsnit.

Analyser de to holds form

For at kunne satse ”fornuftigt” på en kamp, skal du selvfølgelig kende formen på de to lande, der står over for hinanden. Med dette mener vi, at man skal kigge på deres seneste resultater i optakten til VM. Du skal også kigge på de opstillinger, som landene har spillet. Det er usandsynligt, at der vil blive spillet med hold med fuld styrke, især i venskabskampe. Hvis man ser på resultaterne i VM-kvalifikationskampe, Nations League, AFCON, EM og Copa America, kan man se, hvor gode eller dårlige holdene har spillet. Se på statistikker som f.eks. hvor mange skud og chancer holdene har skabt og deres defensive resultater. Hvor mange chancer har holdene haft? Hvor mange skud, hjørnespark, frispark? Hvor mange forseelser blev begået, hvor mange kort blev der givet? Alle disse spørgsmål skal undersøges.

Studere formen hos de vigtigste spillere 

Paolo Rossi i 1982 med Italien, Diego Maradona i 1986 med Argentina, Romario i 1994 med Brasilien, Zinedine Zidane i 2006 med Frankrig eller Luka Modric i 2018 med Kroatien … nationernes vej er ofte afhængig af deres bedste spilleres præstationer. Derfor er det vigtigt at studere formen hos de vigtigste spillere i hver nation, før man satser på en kamp. Hvis de bedste spillere ikke spiller godt, kan det alvorligt påvirke deres holds chancer for succes. Hvis de spiller godt, så har det pågældende hold gode chancer for succes … Glem ikke, at der i moderne fodbold ikke længere findes “små hold”, og at kampene ofte vindes på de forskelle, som stjernespillerne skaber. Hvis en nation ikke har sin bedste spiller i form, skal man være meget på vagt.

Tjek holdopstillingerne

Før du foretager din forudsigelse, skal du altid tjekke holdopstillingerne. Udsættelse, skader, valg af træner… årsagerne til et stort fravær kan være mange under et VM. Så lad dig ikke gå i fælden, når du placerer dine sportsvæddemål online. I den forbindelse anbefaler vi dig kraftigt at vente på at kende den officielle sammensætning af holdene, før du finder dine spiltips. Du vil føle dig dum, hvis du spiller på England, men så starter kampen, og der er ingen Kane, Sterling eller Pickford. Gør dig altid den ulejlighed at tjekke, om der er fravær, skader, karantæner eller ej, til den kamp, du vil satse på. I gruppespillet kan det være, at der i den sidste kamp er et hold, der allerede er videre til ottendedelsfinalerne eller allerede er ude. Hvis det er tilfældet, kan holdene godt lade spillere hvile og eksperimentere med deres opstillinger, så tag det i betragtning.

Se på begge holds taktik

4-4-2, 4-3-3, 3-4-3, 3-4-3 eller 4-2-3-1 … trænernes taktik kan være meget forskellig i en konkurrence som VM. Derfor vil det være vigtigt at vide, hvordan hvert hold plejer at spille, for at afgøre chancerne for, at de kan dominere deres modstander. For eksempel kan et hold, der ikke er vant til at spille mod en nation, der kan lide at spille defensivt og satse på kontra, have svært ved at finde en rytme. Samme grund gælder for en nation, der sjældent modstår det pres, som modstanderne lægger på dem. Qatar, som f.eks. har mindre tekniske spillere end de bedste europæiske hold, kan f.eks. have svært ved at stå imod en nation, der presser hårdt nok. For at hjælpe dig med at bestemme den bedst mulige fodboldforudsigelse skal du se på det taktiske aspekt af hvert hold. 

Historik

Der vil blive spillet kampe i VM mellem hold, der aldrig eller sjældent har mødt hinanden. Der vil dog også blive spillet masser af kampe, hvor de to lande har mødt hinanden mange gange tidligere. Det er vigtigt at tage et kig og se, hvordan et hold har spillet mod deres modstandere i tidligere kampe. For eksempel i en kamp mellem Tyskland og Spanien. England tager imod USA, hvordan har de så klaret sig mod dem tidligere? Sådanne oplysninger kan være meget vigtige, når man forsøger at forudsige resultaterne af kampe.

Psykologiske aspekt af kampen

Endelig vil den sjette gode praksis for at lave gode forudsigelser bestå i at tage hensyn til det mentale og psykologiske aspekt af kampen. Med andre ord skal du kende motivationen hos hver spiller og hvert hold, det pres, der omgiver dem, deres evne eller ej til at brillere til et VM og deres erfaring på højeste niveau. Hvor vigtigt er det spil, der spilles? Det kan være, at et hold allerede har kvalificeret sig til knockout-fasen eller er blevet slået ud, så det er måske ikke alt for opstemt til den sidste gruppekamp. De fleste kampe ved dette VM vil være af stor betydning for de deltagende hold.

Fra denne psykologiske kontekst til den sædvanlige taktik, til form af nøglemænd eller overvejelser om fraværende spillere kan flere faktorer påvirke udfaldet af en kamp. Så du skal vænne dig til altid at studere dem, hvis du ønsker at finde gode spiltips.

Hvad Skal Man Passe På Med?

Ud over de gode metoder, der er nævnt ovenfor, bør du vide, at der også er nogle former for adfærd, som du helst bør undgå. 

 • Spil uden at lave research – lær så meget som muligt, før du placerer dit spil. Mavefornemmelse tæller ikke i sportsbetting.
 • Satsning på korte odds uden grund – Disse vinder ikke altid.
 • Spille for mange kombinerede (multi) odds – de høje odds er attraktive, men reducerer dine chancer for at vinde.
 • At jagte dine tab – Dette kan føre til yderligere tab.
 • Placering af for mange in-play-spil – Disse kan ofte foretages uovervejet.

Desværre falder mange nybegyndere ofte i en af disse fælder under en stor konkurrence som VM. Så gør alt, hvad du kan, for at undgå at begå disse fejltagelser.

Husk, at når det gælder sportsvæddemål, er det kvaliteten af analysen og oddsene, der er vigtig, ikke kvantiteten.

En god sportsanalyse og et væddemål til odds 2,25 vil altid være mere rentabelt end 10 væddemål til odds 1,50 uden at have taget sig tid til at sætte sig ind i begivenhederne.

For at få succes med sportsvæddemål er research enormt vigtigt.

Lige nu kender vi de første 32 kampe til VM i Qatar, og her på Tvsporten.dk vil vi gerne komme med vores forslag til hvem der kommer videre fra grupperne.

Gruppe A | Qatar – Ecuador – Senegal – Holland

VM 2022 Betting Guide
Credit:INA FASSBENDER / AFP

I denne første gruppe har vi værterne fra Qatar, som spiller i en VM-slutrunden for første gang i deres historie. De vil være ude efter at komme i ottendedelsfinalen, men de har en svær lodtrækning. Med i gruppen er også Ecuador, som sluttede på fjerdepladsen i den sydamerikanske kvalifikationsgruppe. Der er også Senegal, der er de nuværende afrikanske mestre, og Holland, der tidligere har nået VM-finalen. De to sandsynlige kvalifikationskandidater er Holland og Senegal. Qatar skal spille mod Ecuador i den første kamp ved VM i 2022 den 20. november…

Group B: England – Iran – USA – Wales

VM 2022 Betting Guide
Credit:CARL RECINE / POOL / AFP

Denne anden gruppe i turneringen er en gruppe, hvor der indtil videre kun er tre hold, der er bekræftet. England nåede semifinalen i 2018 og derefter finalen ved EM i 2020. De vil være et sikker bud på at vinde denne gruppe. USA har også en god chance for at kvalificere sig, men skal forbedre deres udebaneform, som var dårlig i kvalifikationskampene. Iran har også kvalificeret sig, men ser ikke ud til at komme i ottendedelsfinalerne. Det sidste land i denne gruppe bliver enten Wale eller Ukraine. Wales er videre til slutrunden efter sejre over Østrig og Ukraine i slutspillet. 

Gruppe C: Argentina – Saudi-Arabien – Mexico – Polen

VM 2022 Betting Guide
Credit:FRANKLIN JACOME / POOL / AFP

Gruppe C ved VM i 2022 omfatter Argentina, hvor Lionel Messi sandsynligvis spiller sin sidste turnering. Kan han endelig løfte trofæet? Argentina sluttede på andenpladsen i den sydamerikanske gruppe og bør kunne kvalificere sig fra denne gruppe. Det bliver tæt mellem Mexico og Polen, som vil have Robert Lewandowski i front. Polen slog Sverige i slutspillet for at sikre sig en plads i Qatar. Det andet hold i gruppen er Saudi-Arabien, som sandsynligvis slutter sidst i denne gruppe.

Gruppe D | Frankrig – Danmark – Tunesien – Australien 

VM 2022 Betting Guide
Credit:WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP

Frankrig er verdensmestre og bør ikke have store problemer med at komme til ottendedelsfinalerne. Danmark er det sandsynlige hold, der vil slutte sig til dem i knockoutfasen efter at have nået de sidste fire ved EM. Tunesien ser ikke stærke nok ud til at slutte i top to. Australien slog UAE og derefter Peru (via straffesparkskonkurrence) for igen at kvalificere sig til VM-slutrunden, men vil få svært ved at kvalificere sig…

Gruppe E: Spanien – Tyskland – Japan – Costa Rica

VM 2022 Betting Guide
Credit:Nikolay DOYCHINOV / AFP

I denne gruppe er der to europæiske stormagter. Spanien og Tyskland er de to lande, der bør nå frem til ottendedelsfinalerne. De mødes i deres anden gruppekamp den 27. november. Hvis det ender med et positivt resultat for det ene hold, har det andet hold stadig arbejde at gøre i den sidste kamp for at sikre sig kvalifikation. De to andre hold, der er uheldige med at trække de to toplande, er Japan og Costa Rica. Det ville være en stor overraskelse, hvis de skulle slå Tyskland og Spanien.

Gruppe F: Belgien – Canada – Marokko – Kroatien

VM 2022 Betting Guide
Credit:FRANCK FIFE / AFP

Belgien har så mange talentfulde spillere, men vinder alligevel aldrig en turnering. De burde dog have få problemer med at nå knockoutfasen i Qatar. Kroatien bør følge dem i ottendedelsfinalerne. Canada har kvalificeret sig flot, men vil få svært ved at komme forbi Belgien og Kroatien. Det samme kan man sige om Marokko.

Gruppe G | Brasilien – Serbien – Schweiz – Cameroun

VM 2022 Betting Guide
Credit:Fabrice COFFRINI / AFP

Gruppe G forventes at blive meget spændende i Qatar, men det er ikke helt en dødsgruppe. Som i 2018 er Brasilien, Schweiz og Serbien i samme gruppe som i 2018. Brasilien toppede den sydamerikanske kvalifikationsgruppe og tabte ikke en kamp i den forbindelse. Schweiz er til tider et svært hold at slå, men sjældent spektakulært. Serbien vil presse dem om andenpladsen. Cameroun er outsidere og vil næppe kvalificere sig til ottendedelsfinalerne.

Gruppe H: Portugal – Ghana – Uruguay – Sydkorea

VM 2022 Betting Guide
Credit:PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Portugal måtte igennem slutspillet for at nå til Qatar. De slog Tyrkiet og Nordmakedonien, så vi kommer igen til at se Cristiano Ronaldo i VM-slutrunden, sandsynligvis for sidste gang. De møder Uruguay, som slog dem ud af VM i 2018, så de vil være ude efter lidt revanche i november. Ghana har klaret sig igennem ligesom Sydkorea, der har talentfulde spillere som Heung-Min Son, Hwang Ui-Jo og Hwang Hee-Chan). Det er Portugal og Uruguay, der bør gå videre til ottendedelsfinalerne.

Husk altid at spille for penge, som du har råd til at tabe. Held og lykke