FIFA VM For Kvinder 2023 – Australien

Endelig er chancen kommet til Australien da de er tildelt værtsskabet sammen med New Zealand og skal arrangere dette VM fodbold mesterskab. De to værter skal fordele kampene imellem dem men åbningskampen spilles som den første i New zealand, Auckland på Eden Park, kl 09.00 dansk tid mellem. Kampene spilles på ti stadioner i australien og new zealand og det er ialt 64 kampe over 32 dage.

Hindmarsh stadium, melbourne rectangular stadium, stadium australia og Perth rectangular stadium er disse steder og her skal de danske kvinder bl.a spiller

Kvinders verdensmesterskab i Australien vil være en kæmpe begivenheden og det er op til hjemmeholdet at udnytte betingelserne til at ende i finalen på Sydney football stadium. Når det er sagt, så er der rutine fra mesterskaber at hente, både for nuværende spillere og længere tilbage i tiden. I løbet af 1990’erne deltog de både ved VM i fodbold i Sverige i 1995 og i USA i 1999. De blev slået ud i gruppespillet to gange igen, hvilket også blev resultatet i 2003.

Det var først ved VM i Kina i 2007, at succeserne begyndte at komme. I tre mesterskaber i træk blev det til en kvartfinaleplads. Efter at være blevet slået ud i ottendedelsfinalen i VM i 2019, leder de nu efter revanche. De seneste år er flere verdensklassespillere kommet ind på landsholdet. Anført af superstjernen Sam Kerr sigter Tony Gustavssons bande efter en medalje!

Truppen Til Kvinde VM 2023 

Som en af ​​to hjemmenationer er der større pres på Australien for at præstere. Det er en nation, der har taget et lille skridt eller to tilbage de seneste år. I 2017 var Australien nummer fire på verdensranglisten. Forud for VM 2023 finder vi “The Matildas” på en tiendeplads. Når det så er sagt, er de stadig medaljekandidat til sommerens store fodboldfest.

Der er et svensk touch i dette australske landshold. Udover at have et par spillere i Damallsvenskan, heriblandt Clare Polkinghorne og Katrina Gorry fra Vittsjö GIK, er det en svensk træner, der skal føre holdet til en medalje. Tony Gustavsson har været landsholdets træner siden 2020.

I truppen er der spillere fra frem for alt Premier League. Andre ligaer, der er repræsenteret, er den førnævnte Damallsvenskan og den hjemlige A-League. Et par navne kommer til, blandt andet fra norske SK Brann og fra San Diego Wave i USA.

Målmænd

 • Mackenzie Arnold (West Ham)
 • Teagan Micah (FC Rosengård)
 • Jada Whyman (Sydney FC)
 • Lydia Williams (Brighton & Hove Albion FC)

Forsvarere:

 • Ellie Carpenter (Olympique Lyon)
 • Steph Catley (Arsenal)
 • Charlotte Grant (Vittsjö GIK)
 • Clare Hunt (Western Sydney Wanderers)
 • Alanna Kennedy (Manchester City)
 • Aivi Luik (BK Häcken)
 • Courtney Nevin (Leicester City)
 • Clare Polkinghorne (Vittsjö GIK)

Midtbanespillere

 • Alex Chidiac (Racing Louisville)
 • Kyra Cooney-Cross (Hammarby)
 • Katrina Gorry (Vittsjö GIK)
 • Chloe Logarzo (Western United)
 • Amy Sayer (Stanford University)
 • Emily Van Egmond (San Diego Wave)
 • Clare Wheeler ( Everton)
 • Tameka Yallop (SK Brann)

Angribere

 • Larissa Crummer (SK Brann)
 • Caitlin Foord (Arsenal)
 • Mary Fowler (Manchester City)
 • Emily Gielnik (Aston Villa)
 • Sam Kerr (Chelsea)
 • Hayley Raso (Manchester City)
 • Remy Siemsen (Leicester City)
 • Kyah Simon (Tottenham Hotspur)
 • Cortnee Vine (Sydney FC)

Spilleprofiler For Australien

Målmand – Mackenzie Arnold (West Ham United)

Mackenzie Arnold er formentlig Tony Gustavssons førstevalgsmålmand. Hun spiller hver dag i West Ham United og har overtaget rollen mellem stængerne fra veteranen Lydia Williams. Med 35 landskampe på bagen har Arnold erfaring fra spil i lignende sammenhænge. Nu er det tid til at prikke formen.

Målmand – Teagan Micah (FC Rosengård)

Den første svenske bekendtskab i truppen. Teagan Micah konkurrerer med Jada Whyman om den tredje målmandsrolle, en kamp som Micah sandsynligvis vil vinde. Den 25-årige har omkring ti landskampe på bagen og er en sikker forpost, hvis de øvrige målmænd ikke er i stand til at spille.

Målmand – Jada Whyman (Sydney FC)

Mest sandsynligt målmanden, der er udeladt af truppen til VM. Whyman er kun 23 år og har fremtiden foran sig. Faktisk har Whyman aldrig optrådt internationalt for Australien. Hun får dog værdifuld erfaring ved at deltage i uploaden.

Målmand – Lydia Williams (Brighton & Hove Albion FC)

Lydia Williams er en utrolig vigtig brik i puslespillet i Tony Gustavssons teambuilding. Ikke nødvendigvis fordi hun får nogle minutter i VM, men for hendes erfaring i denne type sammenhæng. Den 35-årige har over 100 landskampe og vil være klar, hvis hun får chancen.

Forsvarer – Ellie Carpenter (Olympique Lyon)

Ellie Carpenter er en af ​​holdets store stjerner. Den 23-årige spiller til hverdag på højeste niveau i franske Lyon. På trods af sin unge alder har hun allerede oparbejdet rutine og erfaring. Hun deltog som 16-årig og har siden vundet Champions League to gange. Højrebackens offensive kvaliteter skiller sig ud.

Forsvarer – Steph Catley (Arsenal)

Arsenals Steph Catley er Australiens viceanfører og ser ud til at vinde en startplads. Hun har vist god form i løbet af foråret og er med over 100 landskampe vant til det pres, det betyder at tage den gule dragt på. Hun konkurrerer primært med Clare Polkinghorne og Alanna Kennedy om en plads i midterlåsen.

Forsvarer – Charlotte Grant (Vittsjö GIK)

En af truppens potentielt yngre spillere er Vittsjös Charlotte Grant. Den 21-årige har klaret 18 landskampe før samlingen og er også blevet noteret for et mål fremadrettet. I betragtning af hendes fremgang i Damallsvenskan har hun absolut mulighed for at starte i VM som venstre back.

Forsvarer – Clare Hunt (Western Sydney Wanderers)

Clare Hunt er en af ​​truppens mindst erfarne spillere. Med en håndfuld landskampe skal hun ikke regne med en startplads, selvom muligheden er der. Hunt startede i den internationale træningskamp mod England i foråret og var medvirkende til, at Australien holdt nullet i 90 minutter.

Forsvarer – Alanna Kennedy (Manchester City),

I kategorien af ​​erfarne spillere er Alanna Kennedy. Hun er 28 år, men har allerede klaret over 100 landskampe. Det er også en relativt målfarlig midterforsvarer, der er på vej mod ti mål. Til daglig i Manchester City er der en spiller, der har det, der skal til for at være starter. Visse spørgsmålstegn til formularen.

Forsvarer – Aivi Luik (BK Häcken)

Aivi Luik er mor til holdet, både i Australien og BK Häcken, hvor hun spiller til hverdag. Den 38-årige har 42 landskampe til dato. Der er dog en risiko for, at hun bliver udeladt af truppen. Konkurrencen er hård, og der er yngre talenter, som er fremtiden for holdet.

Forsvarer – Courtney Nevin (Hammarby)

Fra Hammarby henter Tony Gustavsson en af ​​holdets bagspillere. Nevin har været udlejet til Leicester City i løbet af foråret. Hun er venstrebenet, en følsom sådan, hvilket betyder, at der er plads til en startplads til venstre i forsvaret. Har 22 landskampe for Australien og er en spiller at se, hvis hun starter.

Forsvarer – Clare Polkinghorne (Vittsjö GIK)

Clare Polkinghorne er den spiller i truppen med flest landskampe. Der har været over 150 kampe, og hun har også scoret 16 mål. Den målfarlige midterforsvarer bor i Vittsjö ligesom Charlotte Grant. Hvis Polkinghorne er i form, vil hun starte for Australien ved VM for kvinder i 2023.

Midtbanespiller – Alex Chidiac (Racing Louisville)

På midtbanen står Alex Chidiac, som er et af landets senere talenter. Hun brød igennem på det australske U20-landshold med i gennemsnit næsten et mål pr. kamp. Debuten for The Matildas kom tilbage i 2015. På hverdage hører Chidiac til Racing Louisville, men har været udlejet til Melbourne Victory i løbet af sæsonen.

Midtbanespiller – Kyra Cooney-Cross (Hammarby)

Kyra Cooney-Cross kom til Hammarby samtidig med Courtney Nevin. Ligesom Nevin fik hun sin debut på A-landsholdet i sommeren 2021 og har siden været tilbagevendende i sammenhængen. Hun er en offensiv midtbanespiller med sine kvaliteter fremme i banen. Kan betragtes som en potentiel starter.

Midtbanespiller – Katrina Gorry (Vittsjö GIK)

Apropos angribende midtbanespillere. Katrina Gorry har scoret 17 mål i 93 landskampe og er stærkt medvirkende i den sidste tredjedel. Vi har også en svensk bekendt, som spiller i Vittsjö GIK. Mest sandsynligt er hun et af to navne på den centrale midtbane i en 4-3-3-formation.

Midtbanespiller – Chloe Logarzo (Western United)

Selvom Chloe Logarzo har mere end 50 landskampe, er hun ifølge eksperter med indsigt i det australske landshold en af ​​de spillere, der risikerer at blive udeladt. Der er hård konkurrence på midtbanen, og der er allerede et par offensivt orienterede spillere. Har ellers respektable otte mål i 55 landskampe, hvilket vidner om hendes kvalitet.

Midtbanespiller – Amy Sayer (Stanford University)

For Amy Sayer, med seks landskampe bag sig og en mere anonym tilværelse på fodboldholdet for Stanford University, vil det ikke komme som en overraskelse, hvis hun kommer til at sidde ude ved VM. Den 21-årige er fremtidens spiller og får sine chancer senere.

Midtbanespiller – Emily van Egmond (San Diego Wave)

29-årige Emily van Egmond nærmer sig 130 landskampe og har en fordel ved, at hun kan spille lidt hvor som helst på midtbanen og fremad i banen. Egmond tilhører San Diego Wave, hvor hun har en fremtrædende rolle. Med 30 mål i landsholdsdragten ved Gustavsson, hvad han skal have i spilleren.

Midtbanespiller – Clare Wheeler (Everton)

Clare Wheeler blomstrede op og fik sin landsholdsdebut relativt sent. I dag er hun 25 år og tilhører Everton i Premier League. Ligesom Egmond har Wheeler evnen til at spille flere positioner. Det bliver dog svært for hende at tage en startplads.

Midtbanespiller – Tameka Yallop (SK Brann)

En af to spillere i norske Brann, Tameka Yallop, er en anden spiller, som Gustavsson kan stole på. Hun har lavet lidt over 110 landskampe og har altid været en notorisk målscorer. Yallop har erfaring fra at spille på blandt andet West Ham United og flere mesterskaber for Australien.

Angriber – Larissa Crummer (SK Brann)

I Larissa Crummer finder vi Yallops holdkammerat i Norge. Desværre for Crummer ser det ud til, at hun bliver udeladt af truppen. Hendes fire mål i 34 landskampe betyder, at hun er overstrålet af for mange angreb.

Angriber – Caitlin Foord (Arsenal)

Caitlin Foord er startspiller på det australske landshold. Hun spiller i Arsenal, et af verdens førende klubhold på kvindesiden, og scorer mål i alle sammenhænge. Foord var med til VM tilbage i 2011 og har dermed en rutine, der kan blive vigtig i fremtidige mesterskaber.

Angriber – Mary Fowler (Manchester City)

Manchester Citys Mary Fowler er en angrebsspiller, der kan bruges både i angrebet og på midtbanen. Hvis der ikke sker noget uforudset, vil hun være den yngste spiller i truppen på 20 år. Der er blevet til 36 landskampe med ni mål scoret for Fowler.

Angriber – Emily Gielnik (Aston Villa)

To korte, men succesfulde ophold i Vittsjö betød, at vi lærte Emily Gielnik at kende i sæsonen 2020/21. Det er en angriber, der har scoret 46 mål i 139 klubkampe siden sæsonen 2015/16. Hun er blevet skadet for nylig og må formentlig nøjes med en plads på bænken.

Angriber – Sam Kerr (Chelsea)

Den store stjerne i Australien og en af ​​de største i VM. Sam Kerr har flere individuelle priser i løbet af sin karriere og scorer mål i både landsholdet og klubholdet Chelsea. Med 63 mål i 120 landskampe er hun den spiller, som Tony Gustavsson skriver først ned, når startelleveren skal udtages.

Angriber – Hayley Raso (Manchester City)

Hayley Raso er måske ikke den farligste spiller på det australske landshold, men stadig en spiller, der forventes at starte. Det er en teknisk dygtig kantspiller, der har en evne til at finde sine holdkammerater. Er en værdig og vigtig legekammerat til Sam Kerr.

Angriber – Remy Siemsen (Leicester City)

Det bliver formentlig VM hjemme fra TV-sofaen for Remy Siemsen. Konkurrencen er stadig høj i Australien, selv i angrebet, så den 23-årige må vente på sin chance. Hun debuterede på landsholdet for nylig.

Angriber – Kyah Simon (Tottenham Hotspur)

Kyah Simon er normalt en fast mand i startelleveren. Kruxet er, at hun ikke har spillet uafbrudt siden 2022 på grund af en skade. Det er endnu usikkert, om hun bliver klar til premieren. Med det sagt har hun formentlig sin plads i truppen sikret. Har 29 mål i 111 landskampe.

Angriber – Cortnee Vine (Sydney FC)

Med evnen til at placere hende stort set hvor som helst i banen, er Cortnee Vine en nyttig spiller at have. Hun har spillet på landsholdet i godt et år og har haft flere chancer for at vise sig frem, hvilket hun er lykkedes med. I klubholdet Sydney FC er hun en tilbagevendende målscorer, noget hun forhåbentlig kan klare på landsholdet.

Australien VM Odds

Kvinders VM i Australien er en fantastisk mulighed for “The Matildas” til at vinde deres første medalje nogensinde i et VM. Med hensyn til turneringsodds er Australien en outsider, selvom der er et par nationer, der er bedre placeret i den henseende. Odds 13.00 i fodbold odds får man hvis Australien vinder VM i kvindefodbold. 

kvindefodbold odds

Af de otte grupper er de havnet i gruppe B, som består af Canada, Irland og Nigeria.Her er Australien favoritter til at gå videre til slutspillet og skulle de ikke blive en af de kvalificerede hold, så vil det være en skuffelse. Det er primært Canada, der er den store udfordrer til førstepladsen og selvom oddsene for, at Australien vinder gruppen ikke er høje, kan det være en god investering.

Det er i slutspillet, at konkurrencen bliver hårdere, og hvor hjemmepublikummet virkelig skal være med til at bringe holdet videre. Vinderen af ​​gruppe B kommer til at spille i ottendedelsfinalen mod andenpladsen i gruppe D, inklusive England og Danmark.

At Australien opnår sit hidtil bedste resultat i VM, en kvartfinaleplads, føles højst sandsynligt. Landsholdet med flere stjernespillere i truppen vil dog ikke nøjes der. Det føles som om du og publikum beder om mindst en plads blandt turneringens fire bedste nationer.

Et spændende tip er, at Australien kommer til finalen. Ganske vist skal du besejre flere store fodboldnationer på kvindesiden for at nå dertil. Kan holdet ramme formen og få publikum med sig fra gruppespillet og frem, kan det blive en rigtig dejlig sommer på landet.

Australiens VM Kampe

Med et stærkt efterår og forår i bagagen går Australien ind til VM for kvinder 2023 med stor selvtillid. Derudover er kvindefodbold ganske populært i Australien, så interessen, støtten og kvaliteten er der bestemt. Perioden har bestået af sejre mod blandt andet Danmark, Sverige, Spanien og senest England. Den eneste skavank på rekorden, ganske vist med et mere utestet mandskab, kom i tabet mod Skotland.

Foran 80.000 tilskuere vil et stemt hold gå ud på Stadium Australia i Sydney den 20. juli. Kick-off finder sted klokken 12:00 dansk tid, mens det er aften i Australien. Oppositionen er Irland, en nation de burde kunne besejre relativt komfortabelt. En større sejr ville være optimal for at give publikum yderligere medaljehåb.

Syv dage senere befinder de sig i Brisbane, hvor den næste modstander i turneringsplanen venter. Så er det tid til et Nigeria, der ikke skal undervurderes. Det er et af Afrikas hurtigst voksende landshold og har offensivt dygtige spillere. En sejr her, forudsat at Australien tager tre point i åbningen, ville sikre slutspillet.

Selve nøglespillet i gruppespillet bliver finalen mod Canada i Melbourne. Der er en mulighed for, at begge nationer er på seks point i denne kamp. Afhængigt af målforskellen kan sejr være nødvendig for Australien, hvis de vil avancere som gruppe otte.

 • 12:00, torsdag den 20. juli 2023: Australien mod Irland
 • 12:00, torsdag den 27. juli 2023: Australien mod Nigeria
 • 12.00, tirsdag den 1. august 2023: Canada mod Australien

Kan Australien Vinde VM i Fodbold For Kvinder 2023

Det store spørgsmål, som alle stiller. Kan Australien vinde verdensmesterskabet for kvinder i 2023? Der er primært to meninger om deres chancer. Den ene er, at holdet er overvurderet på grund af hjemmebanefordel. Den anden er, at truppens kvaliteter kombineret med støtten fra publikum gør, at den kan bære hele vejen.

Vi placerer os gerne i sidstnævnte kategori. Sig hvad du vil, men hvis du har en af ​​verdens absolut bedste spillere i alle kategorier, Sam Kerr i dette tilfælde, er der en evne til at true alle modstandere. Læg dertil, at Australien har en baglinje og en midtbane, der absolut står mål med de bedste.

Under alle omstændigheder er der en håndfuld nationer, der modtager flere tips fra eksperter i kategorien guldvindere. Odds på mesterskabet holder USA, England, Spanien, Tyskland og Frankrig højere. Så kommer Sverige, Japan, Brasilien og Holland som kandidater.

Svaret er ja, Australien kan vinde VM i fodbold. Det ville selvfølgelig være en skandale, hvis det sker, da det aldrig har varet længere end en kvartfinale. Nationens landshold har noget særligt på færde. Mange af spillerne er på toppen af ​​deres karriere. Hvis Tony Gustavsson kan få mest muligt ud af holdet under mesterskabet, er meget vundet.

FAQ

Hvornår spilles VM for kvinder i Australien?

2023 FIFA Women’s World Cup i Australien starter torsdag den 20. juli 2023, når Australien er vært for Irland på Stadium Australia i Sydney. Dette efterfølges af et gruppespil og derefter et slutspil. Finalen spilles også på Stadium Australia i Sydney søndag den 20. august 2023.

Hvornår spiller Italien og Australien mod hinanden ved VM?

Faktisk kan Italien og Australien støde først sammen i en kamp om medaljerne. Skulle det være tilfældet, er der mulighed for, at kvindelandsholdet kan tage revanche for herrelandsholdets tab til italienerne i VM 2006. 

Hvor mange kampe spiller Australien i gruppespillet?

Der er tre kampe for Australien i gruppespillet. Åbningsmodstandere er Irland, efterfulgt af Nigeria og Canada. Alle nationer er garanteret mindst tre kampe. Slutspillet begynder med ottendedelsfinaler, som igen efterfølges af kvartfinaler, semifinaler og gennemførte medaljekampe.

Hvordan forbereder Australien sig til VM for kvinder 2023?

En uge før VM-premieren vælger Australien at lade op til turneringen mod en hårdere modstand. Frankrig på Stadium Australia den 14. juli. Kampen vil være en god indikation før mesterskabet og en forsmag på, hvad der kan vente i et muligt slutspil for Australien

Hvor i Australien spiller hjemmeholdet deres kampe?

Der er tre forskellige spillesteder for Australien under gruppespillet. Turen begynder i Sydney, før Brisbane venter, da Nigeria står for oppositionen. Sidst ude er Melbourne, inden gruppespillet er færdigt. I finalen er der Stadium Australia og Lang Park som potentielle spillesteder.

Hvad er oddsene for, at Australien vinder VM for kvinder 2023?

Oddsene for, at Australien topper podiet, når VM i 2023 er slut, varierer. På det absolutte flertal af betting sider med dansk licens får du mindst 10 gange pengene. Hos bet365 kan du for eksempel finde spillet til odds 13,00.

Hvem er de to bedste hold til VM?

De to lande, som formentlig kommer længst i turneringen er USA og Enland.