FIFA VM For Kvinder 2023 – Frankrig

2023 FIFA Women’s World Cup er endelig her, og Frankrig er et af de hold, der ser sine chancer for at gå hele vejen til VM finalen. Holdet kommer til Australien og New Zealand med en berømt trup og en ny træner. Hævnlysten siges også at være høj efter det mislykkede hjemmemesterskab i 2019.

Få hold kan matche dem, når de spiller deres bedste fodbold. Holdet har en strålende offensiv og et forsvar, der er svært at passere. Der venter dog allerede hård modstand i gruppespillet. Dette fordi de udover Jamaica og Panama er blevet trukket sammen med Brasilien i gruppe F.

Frankrigs VM-Kvinderhold

Holdet ankommer til sommerens VM mesterskabet med et slagkraftigt hold, der har potentiale til at nå langt. Holdet har fået ny landstræner siden for få måneder siden. Dette skete, da den tidligere træner, Corinne Diacre, blev fyret, efter at flere spillere valgte at takke nej til landsholdet, så længe hun sad ved roret. Blandt andre stjerner som Wendie Renard og Kadidiatou Diani afstod fra at være en del af truppen.

Diacre forlod sin stilling i marts og blev erstattet med Herve Renard, hvilket førte til, at stjernerne vendte tilbage. Renard er måske bedst kendt for at stå i spidsen for det saudiske herrelandshold under VM i 2022 i Qatar. Det var altså ham, der stod på langsiden, da Saudi-Arabien chokerede hele verden ved at slå Argentina med 2-1 i åbningskampen.

Frankrigs Trup Til VM

Målmænd:

 • Mylene Chavas (Bordeaux)
 • Solene Durand (Guingamp)
 • Pauline Peyraud-Magnin (Juventus)
 • Constance Picaud (Paris Saint-Germain)

Forsvarer:

 • Maelle Lakrar (Montpellier)
 • Wendie Renard (Lyon)
 • Estelle Cascarino (Manchester United)
 • Sakina Karchaoui (Paris Saint-Germain)
 • Selma Bacha (Lyon)
 • Aissatou Tounkara (Manchester United)

Midtbanespiller/angriber:

 • Sandie Toletti (Real Madrid)
 • Grace Geyoro (Paris Saint-Germain)
 • Amandine Henry (Angel City)
 • Amel Majri (Lyon)
 • Laurina Fazer (Paris Saint-Germain)
 • Kenza Dali (Aston Villa)
 • Oriane Jean-Francois (Paris Saint-Germain)
 • Lea Le Garrec (Fleury)
 • Eugenie Le Sommer (Lyon)
 • Clara Mateo (Paris FC)
 • Viviane Asseyi (West Ham)
 • Vicki Becho (Lyon)
 • Kadidiatou Diani (Paris Saint-Germain)
 • Naomie Feller (Real Madrid)

Målmand – Mylene Chavas (Bordeaux)

25-årige Mylene Chavas ser ikke ud til at have de store forhåbninger til spilletid under dette års verdensmesterskaber. Bordeaux-målmanden blev udtaget i landsholdstruppen første gang i maj 2022, men har kun været på banen én gang. Den eneste spilletid kom i en venskabskamp mod Cameroun i slutningen af ​​juli sidste år.

Målmand – Solene Durand (Guingamp)

Solene Durand er førstemålmand i Guingamp, men har ikke fået de samme muligheder på landsholdet. Den 28-årige har vogtet det franske bur ved to lejligheder, begge gange i Tournoi de France, i henholdsvis 2020 og 2022. Durand har udover Guingamp også repræsenteret Montpellier og Dijon.

Målmand – Pauline Peyraud-Magnin (Juventus)

Når landsholdsanfører Herve Renard tager sit hold med til kampe i VM for kvinder i 2023, er det sandsynligt, at han vil stole på Pauline Peyraud-Magnin mellem stængerne. Juventus-keeperen bidrager med rutine og sikkerhed bagved. Hvis den 31-årige har en god turnering, kan holdet nå langt.

Målmand – Constance Picaud (Paris Saint-Germain)

Constance Picaud forlod Le Havre i 2021 for at prøve vingerne i Paris Saint-Germain. Der har hun haft svært ved at få en startplads til sig selv. Sådan er det også på det franske landshold. Hun fik sin debut for Frankrig så sent som i februar i år. Den 24-årige har dog potentialet til at blive Renards andetvalg efter Peyraud-Magnin.

Forsvarer – Maelle Lakrar (Montpellier)

Maelle Lakrar har repræsenteret alle hjemlandets ungdomslandshold. Hun spillede blandt andet en vigtig rolle i truppen, der hjemtog U19 EM i 2019. Præstationerne blev ikke kun belønnet med et guld – Lakrar blev også udtaget på turneringens hold. Hun får ikke samme birolle i VM i Australien og New Zealand.

Forsvarer – Wendie Renard (Lyon)

I et stykke tid så det ud til, at holdets kaptajn, Wendie Renard, ikke ville klare sig til dette års VM for damer. Ifølge enstemmige rygter skyldtes det, at hun ikke kom overens med den daværende landsholdsanfører, Corinne Diacre. Da Diacre så blev fyret i marts 2023, var Renard tilbage på holdet. Hun bliver et vigtigt tandhjul i baglinjen og er også meget farlig for en forsvarsspiller.

Forsvarer – Estelle Cascarino (Manchester United)

Estelle Cascarino er en af ​​mange spillere på det franske hold, der tilhører Paris Saint-Germain. Siden januar 2023 har hun dog været udlejet i Manchester United. Spilletiden har været begrænset der. Hun fik sin debut på landsholdet tilbage i 2017, men har aldrig rigtig kunne sikre sig en fast plads i truppen.

Forsvarer – Elisa de Almeida (Paris Saint-Germain)

Wendie Renards makker på midterforsvarspositionerne kunne meget vel være Paris Saint-Germains Elisa de Almeida. Den 25-årige har tidligere spillet for Paris FC og Montpellier. Hun kom til PSG forud for sæsonen 2021/22 og tog hurtigt en startplads på holdet. Debuten på landsholdet kom i en venskabskamp mod Island i begyndelsen af ​​oktober 2019.

Forsvarer – Sakina Karchaoui (Paris Saint-Germain)

Langs den franske venstre flanke vil Sakina Karchaoui storme frem. Hun har bestemt haft konkurrence om stillingen, men vil få sin rimelige andel af spilletid uanset. Karchaoui fik sin debut i 2016 og har siden spillet over 50 landskampe. Som så mange andre spillere på holdet spiller den 27-årige sin klubfodbold i Paris Saint-Germain.

Forsvarer – Selma Bacha (Lyon)

Et af de helt store håb for fremtiden i fransk fodbold er venstrebacken Selma Bacha, der både kan spille i baglinjen og som udvendig midtbanespiller. Bacha kom på Lyons ungdomsakademi som ni-årig og fik sin debut for A-holdet, inden hun overhovedet var fyldt 17. I 2021 kom den første kamp for landsholdet. Ved sidste års EM deltog hun i alle fem kampe.

Forsvarer – Aissatou Tounkara (Manchester United)

28-årige Aissatou Tounkara har spillet over 40 landskampe for det franske landshold og repræsenterede Manchester United i sidste sæson. Der var ikke ret mange kampe i England, og spilleren valgte at bryde sin kontrakt efter blot et år. Tounkara har tidligere repræsenteret Paris FC og Atletico Madrid.

Midtbanespiller – Sandie Toletti (Real Madrid)

Real Madrid-spiller Sandie Toletti bidrager med stabilitet fra sin position på den defensive midtbane. Landsholdsdebuten kom tilbage i 2013, da Toletti kun var 18 år. Dette efter at have imponeret stort i U19 EM den sommer. Et mesterskab, hvor hun blev kåret som turneringens bedste spiller – en pris hun også modtog i U17 EM året før. Udover Real Madrid har Toletti også spillet for Montpellier og Levante.

Midtbanespiller – Grace Geyoro (Paris Saint-Germain)

Midtbanespilleren Grace Geyoro har spillet en vigtig rolle på det franske landshold, lige siden hun blev udtaget første gang i 2017. Allerede i sit debutår repræsenterede hun holdet i tolv kampe. På klubniveau har hun spillet for Paris Saint-Germain gennem hele sin professionelle karriere. Herve Renard vil give Greyoro meget spilletid i Australien og New Zealand.

Midtbanespiller – Amandine Henry (Angel City)

På midtbanen finder vi en af ​​holdets mest erfarne spillere. Amandine Henry er blevet 33, men har stadig en hovedrolle. Den defensive midtbanespiller er måske bedst kendt for sine to perioder i Lyon, hvor hun fik både Champions League og ligatitler. Siden foråret 2023 repræsenterer hun Angel City FC i USA, som er ejet af blandt andre Natalie Portman, Serena Williams og Abby Wambach.

Midtbanespiller – Amel Majri (Lyon)

Lyon-spilleren Amel Majri er noteret i truppen som midtbanespiller, men ender som regel til venstre i en angrebstrio. Sådan vil det også være i VM for kvinder 2023. Majri har spillet for Lyon lige siden 2010 og har ligesom Henry et trofæskab, som få kan matche. Den 30-årige kan også afløse som venstreback, hvis det bliver nødvendigt.

Midtbanespiller – Laurina Fazer (Paris Saint-Germain)

På trods af at hun er født i 2003, har Laurina Fazer allerede gjort et stort sprøjt på hjemmebane i den franske liga. Den 19-årige har været en del af Paris Saint-Germains A-hold siden starten af ​​sæsonen 2020/21. Indtil videre har der ikke været ret mange kampe på landsholdet. Dette er mere tilbøjeligt til at være en “se og lær”-turnering for teenageren, som ikke skal forvente for meget spilletid.

Midtbanespiller – Kenza Dali (Aston Villa)

Den garvede veteran Kenza Dali har tilbragt sine sidste fire år i Englands bedste liga, Women’s Super League. I den tid har hun formået at repræsentere West Ham, Everton og Aston Villa. Dali har også et solidt CV fra den franske liga, især i PSG-trøjen. Midtbanespilleren har gode chancer for meget spilletid i VM for kvinder i 2023.

Midtbanespiller – Oriane Jean-Francois (Paris Saint-Germain)

Vi finder en anden repræsentant fra Paris Saint-Germain i form af Oriane Jean-Francois. Den 21-årige er spået en lys fremtid og har haft en fin debutsæson i PSG. Inden da spillede midtbanespilleren for byrivalerne Pars FC. Indtil videre har der ikke været så mange landskampe for Jean-Francois. Det mangler at se, hvor meget spilletid hun får i dette års verdensmesterskaber.

Midtbanespiller – Lea Le Garrec (Fleury)

Division 1 Feminine hold Fleury har en repræsentant i den franske VM-trup. Den pågældende spiller er Lea Le Garrec. Midtbanespilleren har været supporter for Fleury, siden hun kom til klubben i 2020. Inden da spillede hun blandt andet for Paris Saint-Germain, Guingamp og Brighton. På trods af at Le Garrec allerede er fyldt 30 år, er antallet af landskampe enkeltcifret.

Angriber – Eugenie Le Sommer (Lyon)

Helt i toppen af ​​det franske angreb finder vi en angriber af højeste værdighed. Selvom Eugenie Le Sommer nærmer sig afslutningen på sin karriere, holder hun stadig et meget højt niveau. Med sine 88 mål har hun rekorden for flest mål i den franske landsholdstrøje. Meget tyder på, at der kommer mere til kontoen.

Angriber – Clara Mateo (Paris FC)

Det flyder fuldstændig over med Paris Saint-Germain-spillere i den franske trup. Fra Paris FC finder vi kun én: Clara Mateo. Den 25-årige blev signet til hovedstadsklubben fra Vendée La Roche i sommeren 2016 og har været loyal over for holdet lige siden. På landsholdet har der indtil videre været omkring tyve kampe.

Angriber – Viviane Asseyi (West Ham)

De fleste, der følger med i kvindefodbold, forbinder nok først og fremmest Viviane Asseyi med Montpellier – holdet hun spillede for mellem 2010 og 2016. Siden da har hun også nået at repræsentere Marseille, Bordeaux og Bayern München. Den sidste sæson har hun været i London og spillet for West Ham.

Angriber – Vicki Becho (Lyon)

Holdet har en trup med en god balance mellem erfarne stjerner og spændende talenter. 19-årige Vicki Becho tilhører sidstnævnte kategori. Lyon-angriberen får ikke meget spilletid i VM for kvinder i 2023, men er et wildcard at smide i slutfasen af ​​kampene.

Angriber – Kadidiatou Diani (Paris Saint-Germain)

Øverst til højre i angrebstrioen finder vi en af ​​holdets helt store stjerner. Kadidiatou Diani hælder mål ind på daglig basis for Paris Saint-Germain og vil skabe en masse problemer for alle modstandernes forsvar. Angriberen var en af ​​de spillere, der vendte tilbage til det franske landshold, efter at Herve Renard havde overtaget.

Angriber – Naomie Feller (Real Madrid)

Angriberen Naomi Feller er muligvis ikke en spiller, der forventes at starte nogen kampe ved VM for kvinder i 2023, men hun er en god tilføjelse til de mere erfarne spillere. Den 21-årige har spillet siden sidste sommer for Real Madrid og er mere et navn for fremtiden end netop denne turnering.

VM Kvindefodbold Frankrig – Opstilling

Hvilke spillere der kommer med i Herve Renards startellever afhænger af hvilken formation han vælger at stille op med. Peyraud-Magnin er naglet i mål uanset, og meget taler for Renard og de Almeida som midterforsvarspar. Kampen om venstre back-positionen siges at blive udkæmpet mellem Karchaoui og Bacha, med Perisset på højre fløj.

Den centrale midtbane kan have forskellige afskygninger afhængigt af kampen. 4-3-3 er en gennemprøvet opskrift med en trio bestående af Geyoro, Dali og Toletti i midten. Det er også muligt, at Renard vælger at gå efter en mere offensiv 4-2-3-1-formation for at få Henry ind i startelleveren ved siden af ​​Toletti.

Uanset formationen vil Le Sommer starte centralt i angrebet. Diani er signeret i højre side, mens Majri er favorit til at vinde pladsen i venstre side. En mulig start elleve kunne se sådan ud:

(4-3-3) Peyraud-Magnin – Karchaoui, Renard, de Almeida, Perisset – Geyoro, Henry, Dali – Majri, Le Sommer, Diani

FIFA VM Kampe Frankrig

Frankrig er blevet trukket i gruppe F ved VM for kvinder i 2023 og Holdet spiller deres åbningskamp i turneringen søndag den 23. juli mod Jamaica. Mødet vil blive spillet på Allianz Stadium i Sydney. Dette er en kamp, ​​som de franske kvinder bør vinde hver dag i ugen.

De to nationer, der mest sandsynligt vil nøjes med topplaceringen i gruppen, er de franske damer og Brasilien. Disse to støder sammen på Suncorp Stadium i Brisbane lørdag den 29. juli. Med størst sandsynlighed for, at begge hold vinder deres andre kampe, vil dette møde være en slags finale, hvor vinderen vil hævde gruppesejren.

Gruppespillet slutter så for franskmændene, når de møder Panama onsdag den 2. august. Ligesom premieren vil denne kamp også blive spillet i Sydney på Allianz Stadium.

Tidsplanen For Frankrigs Gruppespils kampe 

 • • 12.00, søndag den 23. juli 2023: Frankrig – Jamaica
 • • 12:00, lørdag den 29. juli 2023: Frankrig – Brasilien
 • • 12:00, onsdag den 2. august 2023: Panama – Frankrig

Frankrig Vinder Fodbold VM?

De har potentialet til at vinde VM i 2023. Holdet er sultne efter skuffelsen i hjemme-VM for fire år siden og vil nu vise, at det har det, der skal til for at gå hele vejen til finalen. Der ser også ud til at være mere harmoni i truppen efter trænerskiftet. En variabel, der ikke skal undervurderes.

Det franske landshold tilhører en af ​​de nationer med de bedste odds for at vinde guldet. Kun USA, England, Spanien og Tyskland holdes højere på de fleste spilsider. Sverige, Japan, Brasilien og Holland skygger også bag dem som potentielle kandidater.

Uanset om de går hele vejen eller ej, tipper mange dem til at nå langt i turneringen. Nationen har en trup, der kan måle sig med de allerbedste.

Hvordan Klarede Frankrig Sig Ved VM 2019?

Holdet kommer som nævnt til VM for damer med et stort håb om revanche, da sidste VM, der blev spillet på hjemmebane, ikke gik som planlagt.

Holdet sluttede først i gruppe A foran Norge, Nigeria og Sydkorea. I gruppespillet scorede de syv mål og lukkede kun et enkelt mål ind. Førstepladsen betyder, at franskmændene i ottendedelsfinalen blev stillet op mod den tredje fra gruppe C, Brasilien. Det var en rigtig lige kamp, ​​hvor Frankrig endelig trak det længste strå efter forlænget spilletid.

Endnu sværere modstand ventede i kvartfinalen i form af USA. Den amerikanske stjerne Megan Rapinoe scorede to mål, og selvom Renard havde en reducering i kampens 81. minut, kom de aldrig tættere på end det. Exit allerede i kvarteret for værtsnationen, som så USA gå hele vejen til finalen og slå Holland med 2-0 der.

FAQ

Har Frankrig vundet kvindernes verdensmesterskab?

Nej, Frankrig har aldrig vundet VM for damer. Faktisk har holdet ikke engang en medalje fra nogen af ​​de otte mesterskaber, der er spillet indtil videre. Det tætteste, de kom, var i 2011. Så kom de franske søstre til bronzekampen, men faldt til Sverige et mål mod to.

Hvor mange kampe spiller Frankrig i gruppespillet?

Frankrig spiller tre kampe i gruppespillet ved VM 2023. I premieren søndag den 23. juli møder de Jamaica. Dernæst er mødet med Brasilien den 29. juli. Gruppespillet slutter den 2. august for Frankrig. Så møder holdet Panama.

Hvordan forbereder Frankrig sig til VM for damer i 2023?

Forberedelserne til VM 2023 begyndte allerede i februar for Frankrig. Derefter spillede holdet mod Danmark, Norge og Uruguay i Tournoi de France, som de selv arrangerede. Colombia og Canada stod for modstanden i to venskabskampe i april. I skemaet lige før mesterskabets start finder vi også kampe mod Irland og værtsnationen Australien.

Hvad er oddsene for, at Frankrig vinder VM for kvinder i 2023?

Oddsene for, at Frankrig vinder VM 2023 , ser forskellige ud afhængigt af, hvor du spiller. De fleste spillesider med dansk licens giver mindst 10 gange pengene for et fransk VM-guld. Hos bet365 er oddset for eksempel 11,00.