VM 2023 Kvindefodbold – Tyskland

Der er få nationer, der slår Tysklands kvinder i VM fodbold for kvinder og dets historie. Fra 1991, hvor det første officielle mesterskab blev spillet, har Tyskland deltaget i alle turneringer. Der har selvfølgelig også været flere succesfulde mesterskaber, der har resulteret i medaljer.

Med tre turneringer uden medalje har Tyskland dog meget at bevise ved VM i fodbold. Det er et mesterskab, hvor de ikke regnes som en af ​​hovedfavoritterne, men alligevel kan man aldrig afskrive en nation som Tyskland når det kommer til VM fodbold. I en gruppe med Marokko, Colombia og Sydkorea forventes Tyskland at slentre gennem gruppespillet og bør gøre det med ni point. Det er så her, at vanskelighederne begynder. Truppen rummer mange spillere, der mangler erfaring fra store medaljekampe på landsholdet.

Når det så er sagt, så mangler der ikke kvalitet i tyskernes hold. Flere spillere er fremtrædende på deres respektive klubhold og præsterer til dagligt på absolut højeste niveau. Nu er det op til holdet at komme i form og vinde nationens tredje VM-guld på kvindesiden.

På denne side giver vi dig et detaljeret kig på, hvilke spillere der er i truppen, hvilke spillere der er nøglen til succes, kampprogram og hvordan deres chancer for succes er til VM i fodbold.

Tysklands VM Kvinderhold

Den tyske træner for landsholdet, Martina Voss-Tecklenburg, har udtaget en trup på 28 navne til VM for kvinder. Antallet af navne skal skæres ned til 23 lidt over en uge før verdensmesterskabet starter. Med en række stjerner at vælge imellem, kan det blive en hård opgave for Voss-Tecklenburg.

Alle spillere tilhører en af ​​Tysklands og/eller Europas topklubber på kvindesiden. Der er spillere fra blandt andet Chelsea, Wolfsburg, Bayern München og Eintracht Frankfurt.

På målmandssiden har de en duo i Merle Frohms og Ann-Katrin Berger, der hører til verdens bedste på positionen. Selvom Frohms forventes at tage en plads mellem stængerne i VM, vil Martina Voss-Tecklenburg kunne sove trygt, hvis Ann-Katrin Berger af en eller anden grund får lov til at træde til.

I bagkæden forventes Kathrin Hendrich at have et stort ansvar. Hun spiller i den tyske storklub Wolfsburg. Der danner hun midterlås med Marina Hegering, noget der også vil være tilfældet i VM, hvis Hegering formår at holde sig skadesfri.

Midtbanen er i trygge hænder hos Lena Oberdorf, der var med i det seneste World XI. Den 21-årige er en af ​​verdens mest lovende spillere. Faktisk er hun allerede en stjerne på højeste niveau. Svenja Huth bidrager med både rutine og kreativitet i det offensive spil.

Forrest på banen vil holdkaptajn Alexandra Popp være den, der skal se. I EM 2022, da Tyskland gik til finalen, nettede hun i alle kampene indtil finalen og var en af de mest scorende spiller på det tyske hold.

Målmænd:

 • Ann Katrin Berger (Chelsea FC)
 • Merle Frohms (VFL Wolfsburg)
 • Stina Johannes (Eintracht Frankfurt)
 • Ena Mahmutovic (Duisburg)

Forsvarer:

 • Sara Doorsoun (Eintracht Frankfurt)
 • Marina Hegering (VfL Wolfsburg)
 • Kathrin Hendrich (VfL Wolfsburg)
 • Sophia Kleinherne (Eintracht Frankfurt)
 • Sarai Linder (1899 Hoffenheim)
 • Sjoeke Nuesken (Eintracht Frankfurt)
 • Felicitas Rauch (VfL Wolfsburg)
 • Carolin Simon (Bayern München)

Midtbane/Angreb:

 • Sara Daebritz (Olympique Lyon)
 • Chantal Hagel (1899 Hoffenheim)
 • Svenja Huth (VfL Wolfsburg)
 • Lena Lattwein (VfL Wolfsburg)
 • Melanie Leupolz (Chelsea FC)
 • Lina Magull (Bayern München)
 • Janina Minge (SC Freiburg)
 • Lena Oberdorf (VfL Wolfsburg)
 • Alexandra Popp (VfL Wolfsburg)
 • Nicole Anyomi (Eintracht Frankfurt)
 • Jule Brand (VfL Wolfsburg)
 • Klara Bühl (Bayern München)
 • Laura Freigang (Eintracht Frankfurt)
 • Tabea Sellner (VfL Wolfsburg)
 • Sydney Lohmann (Bayern München)

Målmand – Ann-Katrin Berger (Chelsea FC)

Hun er hjemmehørende i Chelsea og anset som en af ​​de bedste målvogtere i verden. Indtager helt sikkert pladsen på bænken efter den dygtige Merle Frohms.

Målmand – Merle Frohms (VFL Wolfsburg)

Hun er et par år yngre end Ann-Katrin Berger men har været med på landsholdet i lang periode. Er betragtet som en af de bedste på holdet og er helt sikkert en nøglespiller for det tyske landshold.

Målmand – Stina Johannes (Eintracht Frankfurt)

Tredje målmanden kommer fra Eintracht Frankfurt, hvor Stina Johannes er den med lidt mere rutine. Hun var bidragende til at Frankfurt tog den vigtige tredjeplads i Bundesligaen og dermed skal spille i Champions League kvalifikation.

Målmand – Ena Mahmutovic (Duisburg)

Konkurrenter til Stina Johannes hedder Ena Mahmutovic. Han spiller i Duisburg som desværre måtte se sig nedrykket til Bundesliga II.

Forsvar – Sara Doorsoun (Eintracht Frankfurt)

Da Tyskland besejrede Vietnam med 2-1 i en træningslandskamp op til VM fik Sara Doorsoun chancen fra start i bagkæden. Utrolig sikker og stabil og bør være en af de 23 spillere i den endelig VM trup.

Forsvar – Marina Hegering (VfL Wolfsburg)

Marina Hegering har døjet med skader under sæsonen, men fik alligevel lidt kamp træning med næsten 45 minutter med Vietnam. Hegering er en rutineret back spiller som har stor erfaring fra de helt store fodbold turneringer, noget som kan være yderst givtigt for dette tyske mandskab.

Forsvar – Kathrin Hendrich (VfL Wolfsburg)

Det er Kathrin Hendrich – Wolfsburgs mest stabile spiller i baglinjen de sidste par sæsoner. Hun er noget af en maskine og så længe Voss-Tecklenburg ikke laver noget dramatiske taktiske træk, så spiller hun alle Tysklands VM kampe.

Forsvar – Sophia Kleinherne (Eintracht Frankfurt)

Den 23-åringe debuterede for Tyskland efter VM 2019 og har allerede rundet over 30 landskampe. Hun er en stabil spiller i opspillet og burde være en sikker starter.

Forsvar – Sarai Linder (1899 Hoffenheim)

Sarai Linder risikerer at blive den forsvarsspiller, der udeladtes af truppen, når den skæres ned til 23 navne. Hun har kun fået to landskampe men får helt sikkert sin store chance senere.

Forsvar – Sjoeke Nüsken (Eintracht Frankfurt)

Eintracht Frankfurts Sjoeke Nüsken er en hybrid af en back og en central midtbanespiller. På det tyske landshold er det i bagkæden, hun har haft flest chancer. Den 22-årige er klart en mulighed til højre i baglinjen.

Forsvarer – Felicitas Rauch (VfL Wolfsburg)

En af Tysklands mere offensivt indstillede forsvarsspillere er Felicitas Rauch. Hun er kommet gennem ungdomslandsholdene og tilbragte det meste af sin klubholdskarriere i Turbine Potsdam og siden 2019 i Wolfsburg. Afhængigt af den taktiske spilleplan kunne Rauch meget vel være en starter.

Forsvarer – Carolin Simon (Bayern München)

Carolin Simon har også nogle offensive evner, som kan komme til nytte, når det kommer til at løsne op for modstandernes forsvar. To mål og 13 assists for Bayern München taler for sig selv.

Midtbanespiller – Sara Däbritz (Olympique Lyon)

Forvent, at midtbanespilleren Sara Däbritz starter for Tyskland ved VM. Hun er en af ​​holdets mest erfarne spillere målt på antal landskampe. Hun deltog i VM 2019 og scorede tre mål i fem kampe. På klubholdet Lyon producerer hun flotte mål, men frem for alt spiller hun sine holdkammerater ud i gode situationer.

Midtbanespiller – Chantal Hagel (1899 Hoffenheim)

Chantal Hagel er en af ​​spillerne fra 1899 Hoffenheim holdet, der sluttede på tredjepladsen i Bundesligaen i sidste sæson. Den 24-årige har ni landskampe og kan få svært ved at komme med i truppen til VM. I værste fald skal hun være reserve og klar, hvis chancen bliver givet.

Midtbanespiller – Svenja Huth (VfL Wolfsburg)

I Svenja Huth ligger en af ​​Tysklands nøgler til succes. Hun kan både spille i angreb og på en fløj, gerne til højre. Hendes stærke højre fod og den vilje, hun besidder, gør Huth til en publikumsfavorit.

Midtbanespiller – Paulina Krumbiegel (1899 Hoffenheim)

Når vi taler om store talenter, så er Paulina Krumbiegel bestemt værd at nævne. Efter at have scoret mål på U19-landsholdet fik hun sin debut mod Grækenland i kvalifikationen til EM 2021. Ganske vist er der kun blevet til otte landskampe indtil videre, men med fire mål til gode er hun en spændende joker at tage med.

Midtbanespiller – Lena Lattwein (VfL Wolfsburg)

Lena Lattwein har døjet med skader i løbet af foråret og er ellers en given startspiller i Wolfsburg. Fik ikke spillet til VM 2019, men burde få mere spilletid i Australien og New Zealand. En mere defensiv spiller, der har evnen til at rydde ordentligt op i og omkring midtercirklen.

Midtbanespiller – Melanie Leupolz (Chelsea FC)

Chelseas Melanie Leupolz missede EM 2022, men har ellers været med på landsholdet siden 2013. To EM og to VM senere gør hun klar til årets turnering som en af ​​de mere indflydelsesrige spillere. En boks til boks spiller i ordets sande forstand.

Midtbanespiller – Lina Magull (Bayern München)

Lina Magull og Melanie Leupolz har været med hinanden nærmest side om side, lige fra ungdomslandsholdet til dagens trup. Magull tilhører Bayern München, der vandt Bundesligaen i sidste sæson. Producerer point i form af både mål og assists fra sin position på den centrale midtbane.

Midtbanespiller – Janina Minge (SC Freiburg)

Freiburgs defensive anker på midtbanen, Janina Minge, risikerer at blive en af ​​de spillere, der er udeladt af truppen. Hendes aktier fik dog et løft i forbindelse med kampen mod Vietnam, da hun scorede sit første landsholdsmål.

Midtbanespiller – Lena Oberdorf (VfL Wolfsburg)

At kalde Lena Oberdorf for en superstjerne er ingen underdrivelse. Den 21-årige er et generationstalent, som allerede har vist et utroligt højt niveau. Oberdorf har spillet i Wolfsburg siden 2020 og på det tyske landshold siden 2019. Sammen med Alexandra Popp er hun først ude, når der skal sættes en startellever.

Angriber – Alexandra Popp (VfL Wolfsburg)

Med et målgennemsnit på cirka et mål hver anden kamp har Alexandra Popp længe været den store målscorer for det tyske landshold. I VM bliver hendes form forskellen i medaljekampen og endnu en skuffelse. Holdkaptajnen og den store kommandør i Tysklands offensiv.

Angriber – Nicole Anyomi (Eintracht Frankfurt)

Nicole Anyomi er et af Eintracht Frankfurts mere seværdige skuespil. Hendes evne til at komme forbi en modstander på egen hånd gør hende til stærk en mulighed for VM spilletid. Har ikke startet produktion af mål på landsholdet. Det eneste mål indtil videre kom mod Finland i EM 2022.

Angriber – Klara Bühl (Bayern München)

Da Bayern München tog ligatitlen foran Wolfsburg, var det forsvaret, der gjorde forskellen. Der blev lukket otte mål ind i alt, mens blandt andre Klara Bühl leverede fremad. Bühl var allerede med til VM 2019 og er en perfekt erstatning at have med.

Angriber – Laura Freigang (Eintracht Frankfurt)

Skulle Alexandra Popp have svært ved at finde nettet til VM, kan Laura Freigang blive redningen. Gennem hele sin karriere har den 25-årige scoret mål i alle sammenhænge. I 20 landskampe er det blevet til i alt tolv mål. Et imponerende målgennemsni og en spændende spiller i et tremandsangreb.

Angriber – Lea Schüller (Bayern München)

Lea Schüller er endnu en notorisk målscorer i rækken. 14 mål blev scoret for Bayern München i ligaspil i løbet af sæsonen. 30 mål i 46 landskampe gør hende til en ubehagelig spiller for den modsatte baglinje.

Angriber – Tabea Sellner (VfL Wolfsburg)

Selvom hun ikke helt har nået det på landsholdet, så får Tabea Sellner chancen i VM. Hendes klubsæson bestod af syv mål og tre assists i 17 kampe. Hun vil være nyttig som spiller at kaste ind mod trætte modstandere.

Angriber – Melissa Kössler (1899 Hoffenheim)

Hoffenheims Melissa Kössler fik sin landsholdsdebut mod Vietnam og regner måske ikke med en plads i VM-truppen. Hendes målafgrøde på klubholdet kan derimod være en konkurrencefordel.

Fodbold VM Kvinder Tyskland Kampe

Der skal meget til, før Tyskland ikke går videre, og for at de ikke vinder gruppen. Man skal ikke tale for meget om drømmelodtrækninger i denne type mesterskaber. Hverken Marokko, Colombia eller Sydkorea skal skræmme det tyske landshold.

Premieren på FIFA Women’s World Cup 2023 for Tyskland spilles mod Marokko. Det er en af ​​turneringens lavest rangerede nationer og bør ifølge samme FIFA-rangering være en mundfuld for verdens næstbedste kvindelandshold. Kampen spilles mandag den 24. juli.

Næste op er Colombia, som vil være lidt mere en værdimåler. Det er et colombiansk landshold, der har gjort store fremskridt i den seneste tid og høstet succes. Når det så er sagt, kan vi forvente en i sidste ende klar sejr til Tyskland. Endelig slutter gruppespillet mod Sydkorea på Lang Park i Brisbane.

 • 10:30, mandag 24. juli 2023: Tyskland – Marokko
 • 11:30, søndag den 30. juli 2023: Tyskland – Colombia
 • 12:00, torsdag den 3. august 2023: Sydkorea – Tyskland

Kan Tyskland Vinde VM For Kvinder i 2023?

Prøv a sig på “tyskland kvinder fodbold vm” på nettet og du vil få stor opbakning i deres kandidatur til VM.

Uanset hvad odds og VM tips siger, ville det være dumt at tælle Tyskland ude. På en god dag er der få nationer, der kan måle sig med “DFB-Frauenteamet”. Selvom gruppespillet burde flyde uden større bekymringer, bliver det så meget desto mere dramatisk i slutspillet. Allerede i ottendedelsfinalen venter der med størst sandsynlighed enten Frankrig eller Brasilien. Her vil Tyskland have hentet damp og selvtillid allerede under gruppespillet og så ride med på den bølge.

En potentiel kvartfinalemodstander kunne være England, forudsat at EM-vinderne i 2022 også vinder deres gruppe. Så har Tyskland mulighed for at tage revanche for finaletabet, forhåbentlig med Alexandra Popp i startelleveren denne gang.

VM-slutrunden kan gå mange forskellige veje. Et godt tip til Tyskland er at fokusere på deres egen præstation frem for potentielle modstandere og fremtidige kampe.

Hvordan klarede Tyskland sig ved VM 2019?

Efter gruppespillet i VM 2019 troede mange på en tysk guldmedalje. Det var frem for alt forsvaret i kampene mod Kina, Spanien og Sydafrika, der imponerede. Selvom det kun stod 1-0 i åbningen, var det med en sikkerhed i forsvaret, at Kina aldrig var tæt på et udlignende mål

Gruppefinalen blev allerede spillet i anden runde, da Spanien var modstanderen. Sara Däbritz scorede kampens eneste mål efter godt 40 minutter spillet. Igen lukkede de igen defensivt og reddede tre nye point. I sidste kamp mod Sydafrika blev slutresultatet 4-0, og Tyskland gik igennem som gruppe fire.

I ottendedelsfinalen ventede Nigeria. Alexandra Popp åbnede scoringen, og Däbritz udbyggede føringen fra straffesparkspletten et par minutter senere. Nigeria havde ikke meget at byde ind med mod Tyskland. Med knap ti minutter tilbage af kampen satte Lea Schüller sømmet i kisten med sit 3-0-mål.

Rejsen mod et nyt VM-guld skulle dog brat ende allerede i kvartfinalen. Enhver med en god hukommelse vil huske, at det var Sverige, der stod for modstanden. Lina Magull gav Tyskland føringen efter godt et kvarter. Herefter vendte Sverige kampen på hovedet, først gennem et udligningsmål fra Sofia Jakobsson og derefter et flot mål fra Emma Blackstenius.

FAQ – Almindelige Spørgsmål

Har Tyskland vundet VM i fodbold?

To gange er guldmedaljen i VM for kvinder gået til Tyskland. Første gang var i 2003. Fire år senere blev de den første nation på kvindesiden til at forsvare en VM-guldmedalje. Ud over det har de i alt otte EM-guldmedaljer fra 1989 og frem.

Hvor mange kampe spiller Tyskland i gruppespillet til VM i fodbold?

Første skridt for Tyskland i VM for kvinder er gruppespillet, der består af kampe mod Marokko, Colombia og Sydkorea. Der venter mindst tre kampe, formentlig flere, under VM-slutrunden i Australien & New Zealand.

Har Tyskland spillet op til VM i fodbold?

I modsætning til flere andre nationer i VM vælger Tyskland at spille træningskampe to gange tæt på turneringen. Deres tidsplan omfatter kampe mod Vietnam og Zambia og giver Tyskland mulighed for at lægge en klar spilleplan, samt for landsholdsanføreren til at træffe valg om, hvilke spillere der skal med.

Hvad er oddsene for, at Tyskland vinder VM i fodbold?

På trods af at Tyskland konkurrerer om at have den stærkeste trup på papiret, er der høje odds for at finde nationen som guldvindere. Knap 10 gange pengene kan findes hos flere store spillefirmaer.

Hvilke betting sider er bedst til Kvinde VM spil?

Der findes mange gode sider og vi har samlet de bedste betting sider med gode bonusser her.