Den Komplette Guide Til Asian Handicap

I denne guide kan du blive klogere på begrebet Asian Handicap. Så hvis du gerne vil have Asian Handicap forklaret, er du kommet det rette sted hen. I denne guide vil vi komme med eksempler på handicap væddemål, odds, handicap tabel og hvilke bookmakere som anvender disse spændende odds muligheder.

Hvad Er Asian Handicap?

Asian Handicap er en populær væddemålsform inden for sportsbetting, og det er i særdeleshed udbredt i fodbold. Som navnet indikerer, stammer begrebet Asian Handicap fra Asien.

Asian handicap fungerer ved, at der tildeles et handicap til de to hold, der spiller mod hinanden. Det vil sige, at muligheden for at spille på X ikke er muligt i Asian handicap. Bookmakeren tildeler derfor typisk favoritholdet et negativt handicap, mens modstanderholdet tildeles et positivt handicap.

Et Asian Handicap-væddemål kan f.eks. se sådan ud:

Favorithold: -1,5

Modstanderhold: +1,5

Hvis du satser på favorithold i ovenstående eksempel, vil du få gevinst, hvis favoritholdet vinder med to eller flere mål. Vinder favoritholdet kun med ét mål, er væddemålet også tabt, og det samme gælder selvfølgelig, hvis favoritholdet spiller uafgjort eller taber.

Var Asian handicap-linjen i stedet -1,00 på favoritholdet, og favoritholdet vandt med 1 mål, så ville du få din indsats på væddemålet retur.

Hvis du spiller på modstanderholdet i det ovenstående eksempel, er der gevinst, hvis de vinder, spiller uafgjort eller taber med 1 mål. Taber de med 2 mål eller flere, så har du tabt væddemålet.

Asian Handicap forklaret

I afsnittet herover er der et enkelt eksempel på Asian handicap, men i dette afsnit kan du se mange flere eksempler på Asian Handicap.

I dette afsnit kan du læse om to forskellige eksempler på Asian handicap, som kan hjælpe dig bedre med at forstå det. Måske du forstår det endnu bedre ved at læse den Asian Handicap tabel, der er længere nede i denne guide.

Første eksempel:

Et eksempel på et normalt Asian handicap-spil kunne være fra en kamp mellem Brøndby og Lyngby i Superligaen, hvor Brøndby på hjemmebane må antages, at være favoritten til at vinde kampen hos bookmakerne.

Asian Handicap

I eksemplet her er det linjen -1,5 og +1,5, der tages udgangspunkt i, så dsv. Brøndby til Asian handicap -1,5 og Lyngby til +1,5 i Asian handicap.

Hvis du satser på Brøndby -1,5 Asian handicap, skal de vinde med mindst 2 mål, før dit væddemål giver gevinst. Hvis de kun vinder kampen med 1 mål, vil væddemålet være tabt, og det samme gør sig selvfølgelig gældende ved uafgjort og et nederlag i kampen.

Satser du på Lyngby +1,5 Asian handicap, skal de tabe med to mål eller flere, for at du ikke vinder på dit væddemål på dem. Det vil sige, at hvis de vinder kampen, spiller uafgjort eller taber med 1 mål, så er der gevinst, hvis du har satset på dem.

Andet eksempel:

Eksempel 2 tager udgangspunkt i en mere jævnbyrdig kamp. Det kunne fx være Benfica mod FC Porto, hvor det kan antages, at bookmakerne vurderer, at de to hold er ret jævnbyrdige, og derfor tildeles ingen af holdene et handicap. Som nævnt tidligere i teksten kan der ikke spilles på uafgjort i Asian handicap. 

I dette eksempel er Asian Handicap-linjen 0,0 på både Benfica og FC Porto.

Asian Handicap odds

Det vil sige, at hvis kampen ender uafgjort, så får du din indsats retur på væddemålet, og det er ligegyldigt, om du har spillet på Benfica eller FC Porto i det her tilfælde. Hvis du har satset på Benfica, og de vinder kampen, så er der fuld gevinst, og det samme gør sig gældende, hvis du har satset på Porto, og de vinder.

Det betyder selvfølgelig også, at du taber dit væddemål, hvis du har satset på det hold, der taber kampen.

Hvordan fungerer Handicap Odds

Handicap odds kan bedst karakteriseres ved, at bookmakeren på forhånd har givet et plus til det svageste hold, hvilket giver et højere odds på favoritholdet, da de så har et minus.

Hvis fx favorithold har -1,5 inden kampstart, og du har satset på dem til det handicap, så skal de vinde med minimum to mål, før du vinder på dit væddemål.

Et eksempel på det klassiske handicap kunne være Paris Saint-Germain mod Clermont Foot, hvor PSG selvfølgelig ville være storfavoritter til at vinde.

Handicappet til denne kamp kan fx sættes sådan her op:

PSG – Clermont Foot (0-2)

Hvis du spiller på 1-tallet i dette eksempel, vil PSG skulle vinde kampen med minimum 3 mål, før du vinder en gevinst. Ender kampen med at blive fx 3-1 til PSG, så vil resultatet af væddemålet være uafgjort (3-3) pga. de to mål, som Clermont Foot havde på forhånd fra bookmakeren. Derfor vil du tabe på dit spil på 1-tallet, hvis kampen fx ender 3-1 til Paris Saint-Germain.

At forstå Handicap Odds


Når det kommer til at forstå handicap odds, så kan du i ovenstående eksempler allerede blive en del klogere på, hvad det går ud på.

Men lad os tage endnu et eksemple på et handicap odds.

I det her eksempel tages der udgangspunkt i en tenniskamp, hvor fx Novak Djokovic skal spille mod Daniil Medvedev. Her antages det, at Novak Djokovic er bookmakernes favorit til at vinde kampen, og det kunne fx være en handicaplinje på 6,5. Det vil i dette eksempel betyde, at Djokovic giver -6,5, og Medvedev giver +6,5.

I tennis går handicaplinjen ud på antallet af partier. Der spilles jo til 6 i tennis, medmindre det ender i tiebreak. I dette eksempel er linjen sat ud fra, at de to spillere mødes i en kamp, hvor der spilles bedst af 5 sæt.

Hvis du har spillet på Djokovic -6,5, vil det sige, at han skal vinde fx 6-3, 6-3 og 6-4, før der er gevinst. Der er gevinst i dette eksempel, fordi Djokovic har vundet 8 partier mere i kampen end Medvedev.

Ender kampen derimod 6-4, 6-4, 4-6, 6-3, så har du tabt på dit væddemål på Djokovic, fordi der kun er 5 partiers forskel i alt på de to spillere.

Den komplette Asian Handicap Tabel

I tabellen nedenfor kan du se, hvornår der er gevinst på dit Asian handicap-væddemål, hvornår du får din indsats retur, hvornår du taber på dit væddemål osv.

AH er en forkortelse for Asian Handicap i tabellen.

AH Dit sats vinder/taberVundet/tabt væddemålAHDit sats vinder/taberVundet/tabt væddemål
0VinderGevinst0VinderGevinst
UafgjortIndsats returUafgjortIndsats retur
TaberTabtTaberTabt
-0,25VinderGevinst+0,25VinderGevinst
UafgjortHalvt tabtUafgjortGevinst
TaberTabtTaberTabt
-0,50VinderGevinst+0,50VinderGevinst
UafgjortTabtUafgjortGevinst
TaberTabtTaberTabt
-0,75Vinder med 2 målGevinst+0,75VinderGevinst
Vinder med 1 målHalv gevinstUafgjortGevinst
UafgjortTabtTaber med 1 målHalvt tabt
TaberTabtTaber med 2 målTabt
-1,00Vinder med 2 målGevinst+1,00VinderGevinst
Vinder med 1 målIndsats returUafgjortGevinst
UafgjortTabtTaber med 1 målIndskud retur
TaberTabtTaber med 2 målTabt
-1,50Vinder med 2 målGevinst+1,50VinderGevinst
Vinder med 1 målTabtUafgjortGevinst
UafgjortTabtTaber med 1 målGevinst
Taber TabtTaber med 2 målTabt
-2.00Vinder med 3 målGevinst+2,00VinderGevinst
Vinder med 2 målIndsats returUafgjortGevinst
Vinder med 1 målTabtTaber med 1 målGevinst
UafgjortTabtTaber med 2 målIndsats retur
TaberTabtTaber med 3 målTabt

Der er også Asian handicap-linjer på fx -0,25, -0,75, -1,25, -1,75, +0,25, +0,75, +1,25 osv. 

Hvis linjen fx er på -0,25 og + 0,25, og du har satset på favoritholdet (-0,25-linjen) i kampen, så vil du få gevinst, hvis det hold vinder. Ender kampen uafgjort, vil du kun få halvdelen af dit indskud retur, og taber holdet, så er væddemålet tabt.

Satser du på holdet, der giver +0,25, vil der selvfølgelig være gevinst, hvis det hold vinder. Ender kampen uafgjort, vil du stadig få gevinst, men kun halvdelen i gevinst. Det vil sige, at hvis oddset på +0,25 er på 3,8, og du har satset 100 kroner, vil du modtage 190 kroner, hvis kampen ender uafgjort. Taber holdet, er væddemålet tabt.

Det kan være en fordel for dig at holde øje med ovenstående tabel, hvis du ikke har erfaring med Asian Handicap. Det vil kunne hjælpe dig med at forstå Asian handicap, når eller hvis du vil i gang med det.

Handicap 0-6, Asian Handicap 0-1 osv.

Asiatisk handicap er som allerede nævnt en populær form for handicap betting, og du kan læse endnu flere eksempler på Asian handicap i dette afsnit.

Her er en gennemgang af værdier i hele tal i Asian handicap og deres indflydelse på spillets udfald:

Handicap i hele tal (0, -1, -2 osv.)

Et handicap i hele tal betyder, at der ikke er nogen målforskel mellem holdene før kampstart. Et handicap på 0 betyder, at spillet starter med lige vilkår for begge hold, og det vindende hold vinder kampen uden handicapjustering.

Et negativt handicap i hele tal, f.eks. -1, giver favoritholdet en målforskel, der skal overvindes for at vinde spillet.

Eksempel: Bayern München møder Mainz på hjemmebane, og du har spillet på Bayern -1. Det vil sige, at FC Bayern München skal vinde kampen med minimum 2 mål, før der er gevinst på væddemålet.

Der findes selvfølgelig også handicap i halve tal (0,5, -0,5, -1,5) og i kvarte tal (0,25, 0,75, -0,25, -0,75) osv. Det kan du også se eksempler på i tabellen længere oppe.

Der findes også mållinjer med Asian Handicap. Forventer bookmakeren fx en målrig fodboldkamp, kunne en Asian handicap-linje på mål ligge på over/under 3,75.

Anvendelsen af Asian Handicap i Online Betting

Asian Handicap findes hos mange bookmakere med dansk licens, og det er populært blandt mange sportsbettere.

Du kan vælge at benytte det, hvis du gerne vil have et bedre odds end på det traditionelle 1X2. Fx kan du spille på favoritholdet i en fodboldkamp til et højere odds i Asian handicap ved fx at vælge linjen -1,5, hvis du altså tror på, at holdet du satser på, kan vinde med minimum 2 mål.

Du kan vælge at anvende Asian handicap, hvis du har lyst, men du skal huske at spille med omtanke undervejs og kun spille for beløb, du har råd til at tabe.

I Asian handicap kan du også vælge at spille på underdog-holdet i fx en fodboldkamp. Det kan måske forbedre dine vinderchancer, hvis du vælger fx +3,5, men her er det selvfølgelig vigtigt at vurdere, om der er værdi i spillet.

Asian Handicap Bet365

Bet365 er en af de mest populære og kendte bookmakere med dansk licens, og de tilbyder en masse Asian Handicap-spil.

Blandt fordelene ved Asian Handicap på Bet365 er, at de har en del Asian handicap linjer. Det giver dig som bruger mulighed for at vælge mellem flere forskellige handicap niveauer, og så kan du evt. vælge at spille på et Asian Handicap odds, hvis du finder noget af værdi.

Bet365 giver dig også mulighed for at kombinere Asian handicap med andre væddemålstyper som fx over/under antallet af mål eller andet. Det giver dig mulighed for at lave varierede væddemål.

En ulempe ved Asian Handicap på Bet365 kan være, hvis du ikke har erfaring med Asian handicap og ikke har prøvet det før. Det kan være vanskeligt at forstå, og hvis du har det sådan, så er det vigtigt, at du bruger tid på at forstå det, så du ved, hvad du evt. spiller på.

Asian Lines Unibet

Unibet er også en kendt og populær spiludbyder, der har licens i Danmark. Der er også et bredt spiludvalg, når det kommer til Asian lines på Unibet. Asian lines betyder det samme som Asian Handicap.

En fordel ved Asian handicap på Unibet er, at de også giver dig som bruger muligheden for at vælge flere forskellige handicap niveauer at vælge imellem.

Også på Unibet kan du kombinere dit evt. Asian handicap odds med andre spil, så du på din spillekupon kan vælge forskellige væddemål. Når man har flere væddemål på en kupon, så stiger det samlede odds selvfølgelig også, hvilket kan øge din gevinst. Men jo flere valg på din kupon, jo sværere er det også at vinde, så du skal huske at spille med omtanke.

Unibet tilbyder også livebetting på deres Asian lines, og det betyder, at du som spiller kan placere væddemål i realtid på en igangværende kamp.

Effektive Asian Handicap Strategier

En effektiv Asian handicap strategi er at sætte sig godt ind i den sport, du evt. har tænkt dig at placere et Asian Handicap-spil på. Hvis du i forvejen har en god viden om sportsgrenen, er du bedre stillet, end hvis din viden er begrænset.

Hvis det fx er en fodboldkamp, du vil placere et Asian Handicap-væddemål på, så er det også en god ide at tjekke holdopstillinger, skader, nuværende form og indbyrdes opgør.

Det er også en god ide at følge spileksperters vurderinger, når det kommer til Asian handicap strategier. Det kan være, at en ekspert har et Asian handicap spilforslag, som du finder interessant. Er det tilfældet, kan du vælge at følge ekspertens forslag og placere en indsats på væddemålet.

At Mestre Handicap Betting

Lad det være sagt med det samme: Det er svært at mestre Asian handicap betting. Mestring af det kræver en god forståelse af den sportsgren, du spiller på.

Hvis det fx er en fodboldkamp, du har lyst til at sætte et Asian handicap-væddemål på, så skal du have en god forståelse af de holds styrker og svagheder, du skal vide, hvordan deres form er, have styr på holdenes skader osv. Holdopstillingerne kommer typisk 1 time før kampstart, og det er også en rigtig god ide at tjekke dem ud, inden du sætter dit evt. bet.

Eksempel: Hvis du ved, at favoritholdet har en stærk og målfarlig offensiv, men at de også har en sårbar defensiv, så kan du evt. vælge at placere et Asian handicap-væddemål på det andet hold, der i dette eksempel har en stærk defensiv.

Det er et rigtig godt tip at bruge pålidelige kilder i din research. Tjek sportsnyheder, statistiske hjemmesider osv. Det kan også være en god ide at læse spileksperters spilforslag, da de måske har mere erfaring, end du selv har.

Vær også opmærksom på evt. ændringer i odds på Asian handicap. Hold øje med ændringerne i odds på tværs af forskellige bookmakere. Disse ændringer kan give indikationer om, hvordan markedet vurderer holdene og forventningerne til kampen.

Eksempel: Hvis oddset på et favorithold bliver mere favorabelt, kan det indikere en stigende forventning til deres præstation, og det kan du så vælge at tage med i dine overvejelser.


Det er dog vigtigt at nævne, at der ikke findes en strategi, der kan garantere succes i betting. Asian handicap-væddemål kræver derfor, at du spiller med omtanke, og at du kun spiller for penge, du kan tåle at tabe.

Bedste Betting Sider For Asian Handicap

I dette afsnit kan du læse om nogle af de bedste betting sider med Asian Handicap i Danmark, men det kan anbefales at læse dybdegående anmeldelser af bookmakeren, før du evt. vælger at spille. Det kan være godt at læse andre menneskers holdninger.

Bet365

På Bet365 finder du et stort udvalg af Asian handicap-væddemål, og de har på Bet365 en meget god og brugervenlig hjemmeside, som gør det nemt for dig som bruger at navigere rundt på siden. Desuden har de også en rigtig god app, og det er ikke noget, som alle bookmakere har.

De har også konkurrencedygtige Asian handicap odds, og de tilbyder derudover live betting, hvor der også er masser af Asian handicap-muligheder. Livestreaming af sport finder du også på Bet365, så det kan være, at du kan følge live billeder fra den kamp, du evt. har placeret et Asian handicap-væddemål på.

Unibet

Også hos Unibet kan du finde et bredt Asian handicap udvalg. På sportsgrene som fodbold, tennis, håndbold osv. er der Asian Lines hos Unibet, men de tilbyder det ikke på alle kampe, de udbyder spil på.

Hos Unibet er det også muligt at finde Asian lines i deres livebetting-udvalg, men heller ikke her tilbyder Unibet det på alle kampe.

Livestreaming er i øvrigt også muligt hos Unibet på udvalgte sportskampe. Du kan se, om der er live billeder på en begivenhed, hvis der er en skærm med et play-ikon. Det kan du se ude i højre side på en begivenhed, hvor det er placeret før oddsene. Ud over Bet365 og Unibet finder du også Asian handicap-linjer på spilsider som LeoVegas, Mr Green, nye expekt osv.

Konklusion

I denne guide er begrebet Asian Handicap gennemgået i detaljer, og det er forhåbentligt blevet forklaret godt nok til, at du ved, hvordan det fungerer. Der er set på eksempler og strategier for at hjælpe dig med at forstå og effektivt bruge Asian Handicap i dine væddemål. Som nævnt tidligere er det vigtigt, at du spiller ansvarligt, da du ikke er garanteret succes ved evt. at spille på Asian handicap væddemål.

Her er nogle vigtige punkter at huske fra guiden:

  1. Favoritholdet i Asian Handicap tildeles et negativt handicap. Fx -0,5, -1,0 osv. Modstanderholdet får et positivt handicap. Det er fx +0,5, +1,0 osv.
  2. Asian Handicap-linjerne kan være hele tal, halve tal eller kvarte tal.
  3. Det er vigtigt at have styr på den sportsgren, du evt. vil spille på. Lav din research inden og undersøg holdenes styrker og svagheder, nuværende form, skader osv.
  4. Benyt dig af pålidelige kilder og eksperters vurderinger for at få mere indsigt. Eksperterne ved måske mere om betting, end du selv gør, og deres spilforslag kan du evt. følge.
  5. Hold øje med markedet og vær opmærksom på odds ændringer.
  6. Spil ansvarligt og kun for penge, du har råd til at tabe

Hvis du ikke har prøvet Asian Handicap før, så brug tid på at forstå det, inden du evt. sætter et bet. Det er også en god ide at have en strategi, før du begynder med Asian handicap. På den måde kan du finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.