KANSAS CITY, MISSOURI - JANUARY 19: Darwin Thompson #34 of the Kansas City Chiefs jumps over Adoree' Jackson #25 of the Tennessee Titans in the second half in the AFC Championship Game at Arrowhead Stadium on January 19, 2020 in Kansas City, Missouri. Jamie Squire/Getty Images/AFP

Guide: Super Bowl LIV – 2020

Super Bowl 2020 nærmer sig hurtigt, og Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers nøjes med den eftertragtede Vince Lambardi Trophy. Spillestedet er Hard Rock Stadium i Miami Gardens i Florida med plads til 64.767 tilskuere. Datoen for kampen er søndag 2. februar, men kick-off forventes ikke før 00:30 dansk tid, så teknisk set spilles kampen den 3. februar for de danske seere.

Chiefs er næppe favoritter, men vi forventer en jævn kamp, når ligaens bedste offensiv møder seriens stærkeste defensiv. For Chiefs er det den første Super Bowl i 50 år, mens 49’ers kvalificerede sig til den hæderlige kamp i 2012, hvor det dog tabte.

SE HER HVORDAN DU KAN SE SUPERBOWL HER!

Folkefest uden lige

Som sædvanligt forventes det at være en rigtig folkefest ovre på den anden side af dammen Atlanterhavet. Madforbruget er det næsthøjeste i løbet af året, kun overgået af Thanksgiving. Så frem med kyllingevinger, Nachos, Guacsmole og måske en redbull hvis du skal holde dig vågen i Danmark!

Shakira och J.Lo står for underholdningen

Super Bowl er kendt for sineshows i halvlegen, og det blir en en rigtig Latino-fest med Shakira og Jennifer Lopez, der er ansvarlige for dette års koncert. Inden kampen synger Demi Lovato Stars and Spragled Banner.

Selv reklamepauserne er legendariske under Super Bowl. Årsagen er, at det er den mest sete tv-begivenhed i USA, og at det derved også er de dyreste 30 sekunder for et firma, der ønsker at optræde i en tv-reklame. Fox har rettighederne til Super Bowl LIV, og 30 sekunders tv-tid anslås at koste 5,6 millioner dollars, hvilket er ca. SEK 54.460.000 til dagens valutakurs.

Kansas City Chiefs er små favoritter

Den offensive spil, som Kansas City Chiefs har vist i dette slutspil, er mildtest sagt imponerende. Efter at have gået 14-4 i den ordinære sæson, blev Chiefs seedet som nummer to i AFC før slutspillet. I divisionsrunden blev holdet sat imod Houston Texans og vandt med hele 51-31, og de 51 point, der er foran, er et rekordstort antal point, der er blev scoret af et hold under et slutspil i NFL’s historie.

Efter den offensive opvisning fik Chiefs sæsonens overraskelse Tennessee Titans i AFC Championship. Titanerne havde besejret hele baseseriens bedste hold Baltimore Ravens (14-2) i divisionsrunden, og det var derfor ingen let opgave for Chiefs. Men igen viste holdet en strålende offensiv med fem touchdowns, da slutresultatet var 35-24.

Nu venter den første Super Bowl i 50 år, men en perfekt præstation er påkrævet. På samme tid som Chiefs har brug for at tilpasse defensiven yderligere. Til trods for den offensive glans, har Kansas City Chiefs scoret 55 point i to slutspil sammenlignet med 49ers 30. Kan de vinde Super Bowl 2020?

San Fransisco 49ers kigger efter titlen

Efter 49ers spillede 13-3 i grundspillet, blev holdet seedet først og har derfor haft hjemmebanefordel i hele slutspillet. I divisionsrunden kom Minnesota Vikings på besøg, og det blev en ret behagelig tur. I sidste ende kunne 49’erns vinde med 27-10.

I NFC-mesterskabet stod 49ers igen over for et hold fra NFC North, da Green Bay Packers kom på besøg. Fortjenstmargenerne var igen 17 point, da 49ers havde afgjort kampen allerede i første halvdel efter at have ført 27-0. 49’erns har været stabile hele sæsonen.

To holder som begge tørster efter et trofæ

Kansas City Chiefs har ikke vundet Super Bowl siden 1970, da holdet vandt mod Minnesota Vikings. Det var holdets anden og sidste Super Bowl efter at have deltaget i den første udgave nogensinde i 1967, hvor de tabte til Green Bay Packers.

San Francisco 49ers har mere erfaring i kampen med deres fem sejre i de seks Super Bowls, de kvalificerede sig til i historien. 2012 var sidste gang, men der tabte de, hvilket betyder, at vi skal tilbage til 1994 for at finde en sejr for 49ers. Nu gælder det altså Super Bowl 2020.

SE SUPER BOWL FACTS HER!