TVsporten.dk TVsporten.dk
 • 29 ons
 • 30 i dag
 • 31 fre
 • 1 lør
 • 2 søn
 • 3 man
 • 4 tirs
 • 5 ons
 • 6 tors
 • 7 fre
 • 8 lør
 • 9 søn
 • 10 man

Europa Conference League i TV og Live Stream

Europa Conference League er UEFA's nye klubturnering. Den rangerer under Europa League men niveauet er fortsat højt. I år er der eksempelvis deltagelse af storklubber som Tottenham og Roma. Danmark er også repræsenteret i gruppespillet i form af FC Nordsjælland.

De forsvarende mestre er Olympiakos som vandt finalen mod Fiorentina med 1-0

29 maj

i går, onsdag

Europa Conference League 2023/24

Følg Superliga-klubben FC Nordsjælland i det spændende Conference League-gruppespil. Få overblik over den nye klubturnering og de 8 puljer i gruppespillet.

Kvalifikationskampene er overstået og vi kan nu gøre klar til gruppespillet i Conference League.

FC Nordsjælland fik i sikker stil kæmpet sig vej gennem kvalifikationen og kan nu se frem mod gruppespillet.

Både FC Nordsjællandhar fået en god start på Superligaen og vi kan håbe på at de vil tage de overbevisende præstationer med over til Conference-gruppekampene, der sparkes i gang torsdag den 20. september.

Conference League-gruppespillet

Conference League er en ny UEFA turnering, som kører i samme stil og struktur, som vi kender det fra Europa League-turneringen.

Der er i alt 32 deltager hold, der er opdelt i 8 grupper med fire hold i hver pulje. Fra de 8 grupper vil to hold gå videre til slutspillet. Her vil der blive afviklet ottendedelsfinaler, kvartfinaler, semifinaler og finale.

De otte gruppevindere vil automatisk være kvalificeret direkte til ottendedelsfinalerne, mens andenpladsen fra hver gruppe skal ud i play-off kampe mod tredjepladsen fra Europa League-gruppespillet.

FC Nordsjælland i Gruppe H

Specielt FC Nordsjælland kan tillade sig at være godt tilfredse med lodtrækningen, da de er havnet i gruppe med bulgarske Ludogorets, Tyrkiske Fernabache og FC Spartak Trnava. .

Det er vigtigt for træner Johannes Hoff Thorup, at de får vist sig frem på den internationale scene og med en slagkraftig trup kan fansene håbe på, at FCN kan nå langt i Conference League. .

Gruppe A

LOSC Lille, ŠK Slovan Bratislava, NK Olimpija Ljubljana, KÍ Klaksvík.

Gruppe B

KAA Gent, Maccabi Tel-Aviv FC, FC Zorya Luhansk, Breidablik.

Gruppe C

GNK Dinamo, FC Viktoria Plzeň, FC Astana, FC Ballkani

Gruppe D

Club Brugge, FK Bodø/Glimt, Beşiktaş JK, FC Lugano

Gruppe E

AZ Alkmaar, Aston Villa FC, Legia Warszawa 4. HŠK Zrinjski.

Gruppe F

Ferencvárosi TC, ACF Fiorentina, KRC Genk, FK Čukarički.

Gruppe G

Eintracht Frankfurt, PAOK FC, HJK Helsinki, Aberdeen FC.

Gruppe H

Fenerbahçe SK, PFC Ludogorets 1945, FC Spartak Trnava, FC Nordsjælland

Blandt favoritterne til at vinde Conference League 2023/24 finder vi det engelske storhold Aston Villa samt det italienske Serie A hold Fiorentina, som de største favoritter til titlen

Vinderen af Conference League kvalificerer sig til gruppespillet i næste sæsons Europa League (medmindre vinderen er kvalificeret til Champions League) og får derudover tildelt en præmie på 5 millioner euro, mens der er 3 millioner euro til andenpladsen.

Hvornår spilles kampene?

De 6 spillerunder i Conference League-gruppespillet vil blive afviklet fra den 20. september til den 14. december. Gruppekampene vil ligesom Europa League-opgørene blive spillet om torsdagen.

De to turneringer vil skiftes til at spille på to forskellige kamptidspunkter; kl. 18:45 og kl. 21:00.

Disse kamptidspunkter gælder også for Champions League-kampene som spilles på tirsdage og onsdage.

Det hele skal afgøres den 29. maj på AEK`s Arena i Grækenland. Men der er lang vej til Conference League-finalen for de håbefulde klubber.

Gruppevinderne går direkte videre til ottendedelsfinalerne, mens 2´erne fra hver af de 8 grupper skal ud i play off-kampe mod tréerne fra Europa League-gruppespillet. Disse play off-kampe afvikles den 17. og 24. februar.

Conference League-slutspillet:

Knockout play-off: 15. og 22 februar
Ottendedelsfinaler: 7. og 14. marts
Kvartfinaler: 11. og 18. april
Semifinaler: 2. og 9. maj
Finale: 29. maj