TVsporten.dk TVsporten.dk
 • 9 fre
 • 10 i dag
 • 11 søn
 • 12 man
 • 13 tirs
 • 14 ons
 • 15 tors
 • 16 fre
 • 17 lør
 • 18 søn
 • 19 man
 • 20 tirs
 • 21 ons

Europa Conference League i TV og Live Stream

Europa Conference League er UEFA's nye klubturnering. Den rangerer under Europa League men niveauet er fortsat højt. I år er der eksempelvis deltagelse af storklubber som Tottenham og Roma. Danmark er også repræsenteret i gruppespillet ved FC København og Randers. TVsporten giver dig den fulde oversigt over alle European Conference League-kampe på TV og livestream.

Der er ingen kommende begivenheder for Europa Conference League Se andre sendinger under Fodbold.

Europa Conference League 2021/22

Følg Superliga-klubberne FC København og Randers i det spændende Conference League-gruppespil. Få overblik over den nye klubturnering og de 8 puljer i gruppespillet.

Kvalifikationskampene er overstået og vi kan nu gøre klar til gruppespillet i Conference League.

FC København fik i sikker stil kæmpet sig vej gennem kvalifikationen og kan nu se frem mod gruppespillet. Det samme kan Randers, der træder ind i Conference League efter deres 2-1 nederlag til tyrkiske Galatasaray i play-off kampen til Europa League-gruppespillet.

Både FCK og Randers har fået en god start på Superligaen og vi kan håbe på at de vil tage de overbevisende præstationer med over til Conference-gruppekampene, der sparkes i gang torsdag den 19. september.

Conference League-gruppespillet

Conference League er en ny UEFA turnering, som kører i samme stil og struktur, som vi kender det fra Europa League-turneringen.

Der er i alt 32 deltager hold, der er opdelt i 8 grupper med fire hold i hver pulje. Fra de 8 grupper vil to hold gå videre til slutspillet. Her vil der blive afviklet ottendedelsfinaler, kvartfinaler, semifinaler og finale.

De otte gruppevindere vil automatisk være kvalificeret direkte til ottendedelsfinalerne, mens andenpladsen fra hver gruppe skal ud i play-off kampe mod tredjepladsen fra Europa League-gruppespillet.

Der bliver chance for at følge både FC København og Randers, der begge træder ind i gruppespillet i jagten på europæisk succes, gerne masser af koefficientpoint og så kan der også falde nogle gode præmiepenge af til klubberne.

FC København er favoritter i Gruppe H

Specielt FC København kan tillade sig at være godt tilfredse med lodtrækningen, da de er havnet i gruppe med græske PAOK, slovakiske Slovan Bratislava og Lincoln Red Imps fra den lille klippeø Gibraltar. .

Det er vigtigt for træner Jess Thorup, at de får vist sig frem på den internationale scene og med en slagkraftig trup kan fansene håbe på, at FCK kan nå langt i Conference League. .

FC København har ganske vist solgt både forsvarsspiller Victor Nelsson til Galatasaray og stortalentet Mohammed Daramy, der er skiftet til Ajax i en rekordhandel. Det er lykkes at forstærke defensiven med georgiske Davit Khocholava, mens både keeper Kamil Grabara og backen Kevin Diks blev hentet hos AGF op til denne sæson. .

I offensiven håber Jess Thorup på at nyankomne Luther Singh slår til i FCK-trøjen og så kan vi også tillade os at have store forventninger til angriberne Jonas Wind og Kamil Wilczek. .

FCK-spillerne kommer med masser af selvtillid efter de besejrede tyrkiske Sivasspor med samlet 7-1 i de to play-off kampe. .

Bookmakerne har da også FC København som oddsfavorit til at vinde Gruppe H og det vurderes at de har rigtig gode chancer for gå videre til slutspillet. .

Randers kommer på hårdt arbejde

Imens skal Randers spille op til deres bedste for at gå videre til ottendedelsfinalerne, da de er landet i en ret jævnbyrdig gruppe og skal møde hollandske AZ Alkmaar, rumænske Cluj samt Jablonec fra Tjekkiet.

Det kan blive tæt, men det stærke Randers-kollektiv er bestemt ikke uden chancer.

Velorganiserede Randers er fortsat ubesejrede efter de første 6 spillerunder i Superligaen og var virkelig tæt på sensationen i deres Europa League play-off kampe. Her kom de foran med 1-0 i returkampen i Istanbul mod Galatasaray efter 1-1 i første opgør i Randers.

Men den tyrkiske storklub formåede dog at vende den stilling til en 2-1 sejr i 2. halvleg og dermed må træner Thomas Thomasberg og Randers-spillerne nu forberede sig til nogle vigtige kampe i Conference Leagues Gruppe D.

Gruppe A

LASK, Maccabi Tel Aviv, Alashkert og HJK Helsinki.

Gruppe B

Genk, Partizan Beograd, FC Flora Tallinn og Famagusta FC.

Gruppe C

AS Roma, Zohya Lohansk, CSKA-Sofia og Bodø/Glimt.

Gruppe D

AZ Alkmaar, CFR Cluj, Jablonec og Randers FC.

Gruppe E

Slavia Prag, Feyenoord, Union Berlin og Maccabi Haifa.

Gruppe F

FC København, PAOK, Slovan Bratislava og Lincoln Red Imps FC.

Gruppe G

Tottenham, Stade Rennes, Vitesse og NS Mura.

Gruppe H

Basel, Qarabaq, Kairat Almaty og Omonoia FC.

Blandt favoritterne til at vinde Conference League 2021/22 finder vi det engelske storhold Tottenham samt den italienske Serie A-klub Roma, der har hentet den tidligere Spurs-træner José Mourinho. Kan den erfarne portugisiske træner styre Roma til trofæet eller bliver det mon til dansk Conference-triumf?

Vinderen af Conference League kvalificerer sig til gruppespillet i næste sæsons Europa League (medmindre vinderen er kvalificeret til Champions League) og får derudover tildelt en præmie på 5 millioner euro, mens der er 3 millioner euro til andenpladsen.

Hvornår spilles kampene?

De 6 spillerunder i Conference League-gruppespillet vil blive afviklet fra den 16. september til den 9. december. Gruppekampene vil ligesom Europa League-opgørene blive spillet om torsdagen.

De to turneringer vil skiftes til at spille på to forskellige kamptidspunkter; kl. 18:45 og kl. 21:00.

Disse kamptidspunkter gælder også for Champions League-kampene som spilles på tirsdage og onsdage.

Det endelig kampprogram for gruppekampene er endnu ikke fastlagt af UEFA, men de officielle kampdatoer for Conference League-gruppespillet er:

- Torsdag den 16. september

- Torsdag den 30. september

- Torsdag den 21. Oktober

- Torsdag den 4. november

- Torsdag den 25. november

- Torsdag den 9. december

Det hele skal afgøres den 25. maj på Nacional Arena i den albanske hovedstad Tirana. Men der er lang vej til Conference League-finalen for de håbefulde klubber.

Gruppevinderne går direkte videre til ottendedelsfinalerne, mens 2´erne fra hver af de 8 grupper skal ud i play off-kampe mod tréerne fra Europa League-gruppespillet. Disse play off-kampe afvikles den 17. og 24. februar.

Conference League-slutspillet:

Knockout play-off: 17. og 24 februar
Ottendedelsfinaler: 10. og 17. marts (National Arena, Tirana)
Kvartfinaler: 7. og 14. april
Semifinaler: 28.aprilog 5. maj
Finale: 25. maj