TVsporten.dk TVsporten.dk
 • 9 lør
 • 10 i dag
 • 11 man
 • 12 tirs
 • 13 ons
 • 14 tors
 • 15 fre
 • 16 lør
 • 17 søn
 • 18 man
 • 19 tirs
 • 20 ons
 • 21 tors

Cykling i TV og Live Stream

TVsporten giver dig cykling LIVE på TV og Livestream. Med vores TV-guide får du en komplet oversigt med kanaler, tid og kampprogram for Cykling.

Når det kommer til Cykling og TV, så er det svært at komme udenom Discovery. Så hvis du brænder for cykelløb og vil se det live fra TV, tablet eller telefon, så er Discovery Sport bestemt værd at besøge.

10 dec

Cykling i TV i dag, søndag

Tidligere udsendelser i dag
13:00

Cyklecross: Val di Sole (k)

Cykelcross · Bet365 Live odds

14:30

Cyklecross: Val di Sole (m)

Cykelcross · Bet365 Live odds

Cykling

Cykling i TV

Cykling vises på forskellige tv kanaler, alt efter hvilket løb der tales om. Visse tv stationer har nemlig specielle rettigheder. Hos TV 2 Play, TV2 & TV 2 Sport kan du være sikker på at kunne se Tour De France. Derudover kan du også ofte se løb som Paris - Nice, Vuelta a Espana, Critérium du Dauphiné, Paris - Roubaix, Amstel Gold Race, Flandern Rundt, Liége-Bastogne-Liége, DM på landevej og VM på landevej

Stream Cykling i TV i Dag

Vil du gerne se store cykelløb og se hvordan danske cykelryttere som Jonas Vingegaard og Jacob Fuglsang klare sig? Er du træt af at søge febrilsk rundt efter “DM cykling tv”, “EM cykling tv” eller “VM cykling tv” men aldrig finder en god forbindelse?

Leder du efter cykelløb i dag på tv, så vil du elske Discovery, da du med deres abonnement ’Sport’ fra Discovery+ kan du se alle de store cykelløb såsom Giro d'Italia,, Vuelta a Espãna, Tour de France, samt de store klassiker, men også mindre løb fra UCI Track Champions League.

Deres dækningen af cykelløb indbefatter store løb som Il Lombardia, Giro d Italia, PostNord Danmark Rundt, Kuurne-Bruxelles-Kuurne, UAE Tour, Tirreno-Adriatico, Omloop Het Nieuwsblad, Milano-Torino, Catalonien Rundt, Milano-Sanremo, Benelux Tour, Strade Bianche og Tour of Britain

Bedste Danske Cykelrytter: Jonas Vingegaard

Danmarks bedste cykel rytter i skrivende stund hedder Jonas Vingegaard, Jonas som er født og opvokset i Thy. Han kom på alles læber, og tv cykling blev nærmest en nationalsport, da han i 2022 vandt Tour de France.

Jonas Vingegaard begyndte sin karriere tilbage i Thy Cykle Ring og begyndte senere at køre for Aalborg CR og for Odder CK, før han i 2016 blev professionel på det danske cykelhold Colo Quick Cult. Herefter skiftede han i 2019 til Jumbo-Visma. Allerede i 2019 viste Jonas Vingegaard sit store potentiale da han blev etapevinder i Polen Rundt og sammenlagt nummer to i cykelløbet Post Danmark.

Men hvis folk var i tvivl om rytteren fra Thy, så blev disse hurtigt fjernet da det helt store gennembrud kom, da han endte som nummer to i Tour de France 2021. Ikke siden Bjarne Riis havde Danmark haft en så stærk rytter, som kunne gøre sig gældende i verdens største cykelløb.

I samme sæson så vandt han også “La Drôme Classic” og fik også plads som nummer to ved etapeløbene Adriatico, Tirreno & Critérium Dauphiné. I sin blot anden deltagelse i Tour de France tog han den 11.etape, som gav ham den gule førertræje, som han som bekendt beholdte resten af løbet.

Denne store bedrift kastede også titlen af sig, som vinder af Årets Sportsnavn 2022 i Danmark. Jonas Vingegaard bliver ofte beskrevet som et fysisk pragteksemplar inden for cykelsporten, hvilket især skyldes hans evner på de hårde bjergetaper. Når han stiller til start, hvadenten det er Tour de France, Lombardiet rundt, eller et andet cykelløb, så følger hele Danmark med.

Tour de France

Måske det mest populære cykelløb i verdnen, også i Danmark, er Tour de France. Tour de France er et årligt cykelløb for mænd, der primært afholdes i Frankrig, mens det også lejlighedsvis passerer gennem nærliggende lande.

Ligesom de andre Grand Tours som Giro d'Italia og Vuelta a España består den af 21 etaper. En etape hver dag i løbet af 23 dage har gjort at det også bliver kaldt verdens hårdeste cykelløb. Derudover er Tour de France også den ældste af alle Grand Tours og betragtes generelt som den mest prestigefyldte.

I sommeren 2022 startede Tour de France i Danmark, hvilket var en stor folkefest og sporthistorie. Over en halv million mennesker så løbet i Danmark, hvilket er en stor indikation, hvor meget danskerne holder af Tour de France.

Cykelløbet Tour de France havde i gennemsnit hver dag en halv million danske cyjelfans, som fulgte løbet på TV i 3 uger. Ønsker du at se Tour De France, så skal du se det hos TV2 og TV2 Play.

Tour de France starter hvert år den 1. Juli og slutter 3 uger senere

UCI Cykling

UCI, som står for Union Cycliste Internationale er verdens styrende forbund for sportscykling og fører tilsyn med internationale konkurrence cykelbegivenheder. UCI er baseret i Aigle, Schweiz.

De organiserer alle løb indenfor cykling, som f.eks landevejsløb, baneløb, BMX. cyklecross, Mountainbike, BMX Freestyle, Para-cykling, og meget mere. Alle disse løb har UCI indelt i løbskategorier, som f.eks Grand Tour(GT) som Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a Espana.

Andre UCI cykelløb som Baskerlandet rundt, Amstel gold Race høre under løb som indgår i Pro Tour (PT).

En af de mest populære UCI cykelløb i Danmark er løbet Danmark Rundt eller også kaldet Post Danmark. Det køres over fem etaper af de professionelle cykelryttere og afvikles hvert år i August.

VM Cykling TV

UCI Road World Championships er de årlige verdensmesterskaber for landevejscykler arrangeret af Union Cycliste Internationale (UCI). UCI Road World Championships består af begivenheder for landevejsløb og individuel tidskørsel, og fra 2019 en blandet holdstafet.

Denne begivenhed er en yndet folkesport i Danmark og Verdensmesterskaberne i landevejscykling blev faktisk også afholdt i Danmark tilbage i 2011.

Danske cykelryttere som er værd er holde øje med til VM i Cykling er blandt andet Alexander Kamp, Mikkel Honoré, Mattias Skjelmose, Jakob Fuglsang, Magnus Cort, Michael Mørkøv & Mikkel Bjerg

FAQs

Hvor kan man se Tour De France på tv?

Hos TV2 kan man se Tour De France.

Hvornår er cykel VM?

Cykelsportens verdensforbund, UCI, arrangerer hvert år verdensmesterskabet i landevejscykling. Cykel VM 2023 vil bliver afholdt i Skotland, fra 6-13 August 2023.