Berlin Derby – Endelig!

Nu er det endelig blevet tid til Berlin Derby igen! London, Madrid og endda Hamborg har været kendt for at være vært for store Derbies gennem tidens løb. Berlin er i mange år blevet frataget dette privilegium. Dette skyldes hovedsageligt den berygtede opdeling, der varede i mange år. Union Berlin har nu rejst fra betonen i det østlige Berlin og er derfor klar til at duelere mod deres vestlige naboer fra Hertha Berlin.

Alle Bundesliga-kampe kan ses på Viaplay!


Hertha Berlin, holdet fra vest

Fra det legendariske olympia stadion stammer den traditionsrige klub Hertha Berlin. Dette Berlin Derby har måske ikke eksisteret så længe, men som en klub, der har tilbragt mange år i toppen af tysk fodbold, bliver det bestemt interessant og spændende at spille kampe mod en klub fra den samme by. Selvom der ikke er nogen tilskuere til kampen, vil man stadig kunne mærke spændingen mellem de to hold.

Hertha Berlin har længe været kendt for at ligge godt til i midten af tabellen, og med kun et point foran deres rivaler bliver de nødt til at forsvare deres placering godt, ikke kun i denne kamp, men i de kommende sæsoner også. Det betyder, at alle kampe mellem disse to burde være interessante, for når holdene er lige så stærke, bliver kampene ekstra spændende.

Union Berlin, klubben fra øst

Dybt inde i en park i det østlige Berlin finder du stadionet med det meget lange og meget tyske navn; Stadion An der Alten Försterei. Dette stadion er hjemstedet for den næsten mytiske klub Union Berlin. Klubben har eksisteret længe, men er nu endelig nået til 1. Bundesliga. De blev forfremmet i 2018 og er klar til endnu et derby mod Union Berlin. Union Berlin er kendt for deres punkfans og deres venstreorienterede tilhængere.

I år møder de Bundesligaens nummer 11 mens de kun er 1 point bagud på 12. pladsen selv. Union Berlin har et ret stærkt hold denne sæson med midtbanespilleren Felix Kroos, lillebroren til Toni Kroos, den svenske angriber Sebastian Andersson og selvfølgelig den legendariske Neven Subotic i forsvaret. Union Berlin er et konkurrencedygtigt hold, og det vil være spændende at se, hvordan de klarer sig mod deres rivaler denne gang.

Se historien om Union Berlin her!