SPILFORSLAG KARIM JAAFAR / AFP

Iran v USA

Dato og klokkeslæt: 29/11/2022, 20.00

Spillested: Al Bayt Stadium (Al Khor)

Iran ved, at de for første gang i deres historie vil komme videre til knockoutfasen ved VM, hvis de slår USA, som skal vinde for at sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Denne kamp er derfor en direkte kamp mellem to nationer med en masse historisk fjendskab til hinanden.

Selv om de defensive mangler blev afsløret i deres første gruppekamp mod England, kom Iran sig i stor stil og slog Wales og styrkede deres kvalifikationshåb. De har scoret to gange i begge kampe indtil videre, så det amerikanske forsvar står formentlig over for en svær opgave i tirsdagens møde.

Irans træner Carlos Quieroz er en af de klogeste trænere i spillet, og han har sammensat et overraskende effektivt hold, som føres an af Porto-angriberen Mehdi Taremi. Mens målene mod Wales kom fra andre steder, stod Taremi for assist til Ramin Rezaeians sene afgørende mål og fortsatte dermed sin stærke start på Qatar 2022. Han er god værdi til 4.33 hos bet365 til at score når som helst.

USA var imponerende mod England og fortjente vel nok mere end et enkelt point. De havde de bedste chancer i kampen, og midtbanespilleren Winston McKennie burde have scoret fra tæt hold. Træner Gregg Berhalter har til tider været udsat for kritik for sin taktik, men han fik den helt rigtige mod England, som ikke havde noget svar på den måde, som den amerikanske midtbane pressede med.

Målene kan dog blive et problem for USA, som med kun ét mål i to gruppekampe viser, at de mangler selvtillid i den sidste tredjedel. Derfor er det svært at se, hvorfor de har været favoritter i oddsene for VM gruppe B kampdag 3 ved VM. Irans dobbeltchance odds 1.70 hos bet365 ser ud til at være bedre værdi end at satse på amerikanerne til at vinde kampen. Et uafgjort resultat kan være nok til at sende Iran videre, så længe Wales ikke slår England, så Quieroz vil også have dette i tankerne.

Spilforslag

Vi tror at med alt det der står på spil imellem de to hold, så vil begge hold for enhver pris undgår at komme bagud fra starten af. Så resultatet af første halvleg bliver derfor et X.

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig