Dagens Spilforslag Franck FIFE / AFP

Argentina v Kroatien

Argentinerne gik en vanskeligere vej end forventet i deres søgen efter at nå finalen, da de havde nogle problemer undervejs i fredags mod hollænderne, men de overvandt alligevel denne forhindring og vandt efter straffesparkskonkurrence. Dagens Spilforslag er klar til at finde et godt spil til denne intense VM kamp i Qatar, og værdien er bestemt udemærket.

Sydamerikanerne var i en god position, da de havde en 0-2 føring efter 73 minutters spil, takket været scoringer fra Mollina og Messi (et straffespark). Alligevel væltede korthuset, da europæerne formåede at reducere i det 83., og efter en meget klog frisparksudførelse praktisk talt i de sidste sekunder, lykkedes det dem at komme på 2-2.

I sidste ende kom det hele til at handle om straffesparkskonkurrence, og Argentina viste en bedre mental stabilitet og vandt dermed sin billet til næste fase af turneringen.

Kroatien fortsætter med at skubbe grænserne højere og højere, da de formåede at levere noget af et chok i deres seneste opgør mod det stærke favorit hold fra Brasilien. Det er og var nærmest skolebogsagtig demonstration af, hvad det vil sige at spille for sit landshold, fight og sammenhold.

Det europæiske mandskab var i en underlegen position i størstedel af kampen, men formåede at modstå presset indtil Neymar fik scoret. Men endnu en gang viste de hvor stærke mentale de er, og formåede at komme tilbage i kampen med en scoring fra Petkovic.

Man siger, at det er et lotteri, men kroaterne beviste, at den påstand var forkert, og slog endnu engang deres modstander på den mest følelsesmæssige måde.

Dagens Spilforslag

Begge nationer kommer til dette opgør efter virkelig dramatiske scenarier sidste gang, og chancerne er store, i hvert fald efter min mening, for at det kommende opgør ikke bliver anderledes.

Favoritterne er argentinerne, men kroaterne har bevist, at det har lille eller ingen betydning for deres vedkommende, hvilket øger sandsynligheden for, at dette opgør bliver afgjort i detaljer.

Når det er sagt, så venter der helt sikkert en hård kamp forude, og kroaterne er helt sikkert endnu en gang klar til at spille engageret fodbold og stoppe argentinerne på den ene eller anden måde, på samme måde som de gjorde mod Brasilien. Alt talt er det her en 50/50 kamp, hvor der er utroligt meget på spil. At man kan få odds 5.00 på en 50/50 kamp er vildt, skal der spilles mere sikkert med værdi, så går dagens spil med at Kroatien går videre til odds 3.00.

Dagens Spilforslag

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig