Real Madrid - Manchester City FABRICE COFFRINI / AFP

FC København – Manchester City: David vs Goliat

Den længe ventede Champions League kamp, FC København – Manchester City, er omside på trapperne, og vi kigger lidt nærmere på de to hold. Det bliver en udsædvanlig svær kamp for danskerne, men kan man slå Manchester United, så kan man måske også slå Manchester City.

Find Champions League kamp oversigt her

Al Sport oversigt

Alt om betting i Danmark

FC København – Manchester City Kampinfo

Kamp:FC København – Manchester City
Start: 13/02/2024 kl. 21:00
Arena: Parken
Tv Kanal:TV3 + & Viaplay

FC København Møder en Gigant

Lad det være sagt med det samme. FC København er massive underdogs i denne spændende Champions League kamp. Ikke kun afspejler oddsene denne kendsgerning, men når man ser på spillerne, budgettet, og den kvalitet, der følger med Manchester City, så er det mere end nok til at stave forskellen i klasse ud. Ikke desto mindre er bolden rund, og FC København har vist stor fight og gejst hjemme i Champions League. Især hjemme i Parken er løverne særligt stærke. I 18 hjemmekampe har de kun tabt to gange, spillet otte uafgjorte og vundet otte. Temmelig godt, og det sidste nederlag var mod Bayern München, 1-2, hvor den tyske målmand måtte lave en fantastisk redning i kampens sidste øjeblik.

Der skal ske noget magisk, og hver FCK-spiller skal levere 120% og fuldstændigt tro og følge træner Jacob Neestrups taktik. Manchester City kan komme ind i denne kamp med en falsk følelse af sikkerhed. qua deres enorme favoritrolle, og måske endda deres øjne på de næste Premier League-kampe mod Chelsea og Brentford.

Dog har de danske mestre har ikke spillet en konkurrencekamp siden de besejrede Galatasaray i deres sidste gruppekamp tilbage i december, hvilket ikke er den ideelle forberedelse mod et hold som Man City.

Omvendt, vil vi ikke blive forbavset, hvis FC København kommer på måltavlen, og endda hiver en uafgjort hjem. Omvendt, så venter der endnu en kamp ude i Manchester City, hvilket er en anden svær kamp for løverne, hvis de vil videre i Champions League knockout fasen.

Holdnyheder For FC København – Man City

Lukas Lerager er suspenderet for løverne, mens Davit Khocholava og Theo Sander er skadet. Birger Meling er også tvivlsom, selvom den tidligere Arsenal-målmand Alex Runarsson og den tidligere Nottingham Forest-forsvarer Scott McKenna meldes klar.

Manchester City og træner Guardiola kommer med en fuldt fit trup til rådighed. En spiller, der stort set kan garanteres en startplads, er Erling Haaland. Den norske målræv fandt netmaskerne for første gang siden november mod Everton i weekendenog scorede faktisk to mål i hans eneste tidligere møde med København.

Mulig startopstilling fra København:

Grabara; Ankersen, Diks, Vavro, Jelert; Goncalves, Falk, Claesson; Elyounoussi, Bardghji, Achouri

Mulig startopstilling fra Manchester City:

Ederson; Walker, Dias, Stones, Gvardiol; Silva, Rodri, De Bruyne; Doku, Haaland, Foden

Tidligere Møder mellem FCK – Man City

De to hold har tidligere mødt hinanden to gange, nemlig tilbage i 2022 i Champions League regi. Her kan du reseultaerne fra de to møder

  • FC København – Manchester City: 0-0
  • Manchester City – FC København: 5-0

FC København – Manchester City Stats

  • FC København har ikke formået at slå Manchester City i fire tidligere møder i alle konkurrencer. De har tabt to og spillet to.
  • Manchester City har aldrig vundet ude mod dansk modstand i en stor europæisk konkurrence
  • Danske hold har lidt nederlag i alle tre af deres European Cup/UEFA Champions League-hjemmekampe mod de regerende europamestre med en samlet målscore på 12-0.
  • Dette er kun anden gang, at FC København har nået knockout-stadiet i Champions League. Sidste gang de gjorde det var i 2010-11, hvor de blev elimineret i ottendedelsfinalen af Chelsea.
  • Manchester City har en otte kampe lang sejrsstime i Champions League, den længste løb af enhver engelsk side i konkurrencens historie.
Hvornår starter FCK – Man City?

Kampen starter kl 21:00 dansk tid Tirsdag den 12 Feb.

Hvor kan jeg se FC København i TV mod Man City?

På kanalerne 3+ & Viaplay kan du se Champions League i TV