John MACDOUGALL / AFP

Fodbold EM Kvalifikation 2024

Danmarks Gruppe, Kampe & Spilforslag

Tyskerne skal være vært for den 17. udgave af EM, hvilket vil være første gang i landets historie. Vesttyskland var vært for EM i 1988, og Tyskland var vært for VM i 2006, men det bliver første gang, at Tyskland som et forenet land er vært for et fodbold EM. EM i fodbold vil blive spillet i ti tyske byer og på ti forskellige stadioner.

Forhåbentlig vil Danmark kvalificerer sig, eftersom de har fået en forholdsvis “nem” gruppe. Danmark er havnet i gruppe H, sammen med Finland, Slovenien, Kazakhstan, Nord-Irland og San Marino.

Nedenunder her kan de få det totale overblik over EM kvalifikations grupperne, Danmarks kampprogram. Spilforslag og se hvilke stadions der spilles på til EM i fodbold 2024.

Fodbold EM 2024 Kvalifikations Grupperne

Group A: Spanien, Skotland, Norge, Georgien, Cypern

Group B: Holland, Frankrig, Irland, Grækenland, Gibraltar

Group C: Italien, England, Ukraine, Nord-Markedonien, Malta

Group D: Kroatien, Wales, Armenien, Tyrkiet, Letland

Group E: Polen, Tjekkiet, Albanien, Færøerne, Moldova

Group F: Belgien, Østrig, Sverige, Aserbajdsjan, Estland

Group G: Ungarn, Serbien, Montenegro, Bulgarien, Litauen, Serbien, Montenegro

Group H: Denmark,Finland, Slovenien, Kasakhstan, Nordirland, San Marino 

Group I: Schweiz, Israel, Rumænien, Kosovo, Hviderusland, Andorra

Gruppe J: Portugal, Bosnien-Hercegovina, Island, Luxembourg, Slovakiet, Liechtenstein

10 grupper til EM-kvalifikationen 2024, som spilles fra marts måned 2023 og frem til foråret 2024. Det danske landhold har fået en drømmepulje, og forventningerne er også ganske store efter denne lodtrækning. Af alle grupper, så er gruppe B & C nok de “værste” da nogen af de tunge fodbold nationer render ind i hinanden.

Ikke overskende, så er Rusland ikke at finde i denne EM kvalifikation, da landet er udelukket fra at deltage på grund af deres invasion af Ukraine.

Danmarks EM-kvalifikations Kampprogram

Den allerførste EM 2024 kvalifikations kamp sparkes igang hjemme i parken den 23.marts. Modstanderen er Finland, som sidste gang de var på besøg i parken hev en sejr ud af de rystede danske spillere.

Torsdag 23. marts: Danmark – Finland

Søndag 26. marts: Kasakhstan – Danmark

Fredag 16. juni: Danmark – Nordirland

Mandag 19. juni: Slovenien – Danmark

Torsdag 7. september: Danmark – San Marino

Søndag 10. september: Finland – Danmark

Lørdag 14. oktober: Danmark – Kasakhstan

Tirsdag 17. oktober: San Marino – Danmark

Kan Danmark Vinde EM 2024

VM i Qatar er lige sluttet og med tanke på det danskes holds præsentation, så kan de ikke vinde EM i Tyskland. Hold som Frankrig, Holland, England, Belgien, Spanien, Tyskland, Portugal, Kroatien vil vinde over Danmark, hvis vi måler på VM barometeret. Men vejen er lang og der er mange kampe, som kan få rettet op på denne blamage for Hjulsmands tropper.

Ifølge fifas rangliste for fodbold hold, så kommer de eneste rigtige modstander fra Finland, som ligger nærmest Danmark på en 56. plads. Derefter kommer Nordirland på en 59. plads og derefter Slovenien på 63.plads. De to andre hold i Danmark EM kvalifikations gruppe, San Marino, Kasakhstan, burde ikke kunne matche Danmark.

Fra Tvsporten.dk er vi overbeviste om at Danmark bliver nummer et i gruppe H. Derefter afhænger meget af om hvilke EM gruppe Danmark lander i til EM i Tyskland. Et er sikkert, og det er at det Danske landshold vil være mere end motiveret til at vaske skuffelsen væk fra Qatar, hvilket kun kan give udslag i en bedre slutrunde for Danmark.

Til sommer 2024 vil det være 32 år siden Danmark vandt EM og stjal alles fodboldhjerter, da de i finalen slog mægtige Tyskland.

Gruppevinder Spilforslag

Vores solide betting eksperter har kigget på oddsene for EM kvalifikations grupperne og fundet et par spilforslag. Vi kigger på hvem der vinder deres EM kvalifikations gruppe og hvem der kunne tage 2.pladsen.

Gruppe A

Den første gruppe har de store favoritter fra Spanien til at vinde gruppen. Denne unge nye generation af det spanske landshold gjorde et godt indtryk i Qatar og i 2024 vil disse unge spillere være i deres bedste alder, og vi kan forvente en endnu bedre præstation til den tid. Odds 1.16 indeholde slet ikke nogen værdi, så vi må kigge efter noget andet

Selv om Norge har Haaland, er de stadig ikke favoritter til at tage førstepladsen. Er man på udkig efter en “Dark Horse” , så virker det som den bedste idé at gå med Norge. De har været ganske stabile, og det faktum, at de har Haaland, vil betyde meget for dem. Han alene kan afgøre kampe og er en talisman på størrelse med Lewandowsky, Ronaldo og Messi. Vi tror at de tager 2.pladsen til spiselige 1.57 hos bet365

Gruppe B

Det er en ret vanskelig gruppe, hvor Grækenland og Irland vil få meget meget svært ved at kvalificere sig. Når vi taler om favoritterne, så er der ikke meget at tale om – Frankrig og Holland.

Frankrig gjorde en udemærket figur til VM i Qatar og kom “selvfølgelig” til finalen. Her blev det til et brag af en kamp, hvor begge hold kunne have stjålet sejren. Det franske hold har massevis af klasse og den eneste modstand de reelt set vil møde skal komme fra Holland. Dette er selvfølgelig et bundsolidt hold med masser af talent og fart. De gjorde det godt mod Argentina men skal nok ikke satse hele tulipan butikken på at de tager førstepladsen i gruppe B. Odds 1.80 på at stjernebesatte Frankrig tager førstepladsen i gruppen er absolut godkendt.

Gruppe C

Det er Italien og England i samme gruppe endnu en gang. Disse to hold spillede også sammen i Nations League A, og det var Italien, som stjal showet. Det bliver spændende at se, om Southgates mænd kan få revanche, eller om de bukker under for presset. Selv hvis de gør det, bør de stadig kvalificere sig til hovedturneringen, da konkurrencen i gruppe C ikke er på et beundringsværdigt niveau.

Ukraine og Nordmakedonien er “ok” solide, men de er langt fra hold, der kan bringe store navne som England og Italien i fare. Hvad angår vinderen af gruppe C, så foreslår vi, at England vinder gruppen. Foden og Mount vil være i deres bedste alder, og England har for vane at dominerer disse kvalifikationer gruppespil. Vi tror på England til fine odds 1.90.

Gruppe D

I gruppe D venter den evige rivalisering mellem Tyrkiet og Kroatien. På papiret virker Kroatien naturligvis som storfavorit, men når Kroatien går ind i EM-kvalifikationskampen i 2024, så er det uden Luka Modrić.

Ja, den kroatiske tryllekunstner kommer ikke til at spille i disse kvalifikationskampe. Han er allerede 37 år, og selv om han stadig er verdens bedste midtbanespiller, bliver han ikke yngre, og hele verden forventer, at han trækker sig tilbage efter afslutningen af VM i 2022.

En stor del af Kroatiens spil drejer sig om Modrić. Når han er væk, vil folk som Kovačić og Brozović forsøge at udfylde det enorme tomrum, som Luka har efterladt men det bliver ikke let. Kroatien får brug for et par år og en anden midtbanespiller i verdensklasse (måske Luka Sucic) for at komme på fode igen.

Derfor anbefaler vi, at man går med Tyrkiet her. Wales virker også som et solidt valg, men Tyrkiet har et par unge spillere, som vil være klar til at hævde dominans mod deres nations svorne fodboldfjender. Et smukt betalt spilforslag skal være at Tyrkerne vinder gruppen her til odds 2.87

Gruppe E

Det er en ret intens gruppe, og vi er ikke helt sikker på, hvordan det kommer til at udspille sig. Vi kan afskrive Færøerne og Moldova med det samme. De har ikke en chance for at vinde denne her. Men de tre bedste hold har alle tre solide chancer her… ikke kun når det gælder kvalifikation, men også når det gælder om at vinde gruppe E.

Polen er selvfølgelig den største favorit. Men, meget af deres styrke kommer fra Robert Lewandowski og lad os se det i øjnene – deres kronede angriber bliver ikke yngre. Når disse kvalifikationskampe starter, vil han være næsten 35 år.

Med andre ord, hvis Lewandowski ikke siger farvel til det polske landshold efter VM 2022, så lyder det som en god idé at satse på Polen som vinder af gruppe E. Men hvis han dropper ud af landsholdet, kan denne unge tjekkiske trup være et fint spilforslag til en ” Dark Horse”. Nogle af deres spillere er på vej ind i deres bedste alder, og de står med en god mulighed her til odds 2.75

Gruppe F

Gruppe F behøver ikke en længere diskussion her. Vi er kun interesseret i spil på gruppevinderen af EM kvalifikationen her, og Belgien bør være sikker her. Ser man på konkurrenterne, så vil Østrig og måske Sverige udgøre de største trusseler.

Men Belgien er i en liga for sig selv. De er ikke længere et marginaliseret hold fyldt med kvalitetsindivider. Til trods, for at de ikke kom langt til VM i Qatar, så er de stadig et stærkt og spændende hold. De Bruyne er deres leder, og EM fodbold 2024 kan være hans sidste mulighed for at vinde en international titel med sit landshold. Vi tror og håber på at Sverige løfter deres bundniveau og tager 2.pladsen til odds 1.80.

Gruppe G

Serbien er i en gruppe med tre af sine nabolande – Ungarn, Montenegro og Bulgarien. På papiret er Serbien langt det bedste hold i gruppen.
Vlahović, Milinković-Savić, Tadić – disse fyre udgør en nærmest perfekt rygrad for Serbien, der tillader frit flydende fodbold, fremragende defensiv indsats og et massivt målmandspotentiale. Ikke alene vinder Serbien deres gruppe, men de vil også være noget af en plage til EM i Tyskland 2024. Til odds 2.10 så er dette et af vores bedste EM kvalifikations spil.

Gruppe H

Mange har døbt denne gruppe, som den absolutte letteste, når der kigges på holdenes kvalitet. Danmark er den største nation her, hvilket fortæller meget om tingenes tilstand i denne gruppe. Danmark er absolut ikke den bedste nation i verden, men vi har et godt sammenhold på holdet og spiller godt mod store hold. Selvom dette ikke er nok i sig selv, så vi tilbage til VM 2018 og EM 2020, at Danmark kunne komme langt og tæt på i sleskabet med de tunge fodbold drenge. Værdien er dog lav med 1.14, så vi håber og tror på at Finland kan komme med til hæderlige odds 1.83.

Gruppe I

Vi er nået til gruppe I, hvor holdet fra Schweiz er favoritter til at vinde gruppen. Schweizerne har endelig et formidabelt hold, der kan tage imod hvem som helst. Med Israel og Rumænien stående som deres største udfordrer her, må man være enig i, at dette er Schweiz’ gruppe. Vi tager odds 1.57

En anden ting at bemærke her er, at Hviderusland kan risikere at blive elimineret på grund af den nuværende politiske situation i landet. Vi er ikke sikker på, hvor meget det ville påvirke oddsene, men det er bare noget at tænke over, hvis du planlægger at satse på EM-kvalifikationskampe i 2024 næste år.

Gruppe J

De sidste af vores gruppe forudsigelser for EM fodbold 2024 gælder gruppe J. Bosnien-Hercegovina skal endnu en gang kæmpe mod Cristiano Ronaldo og portugiserne om en plads i hovedturneringen. Selvom vi måske ikke ser CR spille i disse kvalifikationskampe, så har Portugal stadig en enorm dybde i truppen på stort set alle positioner.

Men, vi har set Bosnien gøre nogle gode ting i Nations League i sidste sæson. Men det betyder ikke automatisk, at du skal satse på, at Bosnien vinder gruppe J. Kan de kvalificere sig til EM? Ja! Kunne de vinde gruppen med Portugal? Nej! Vi har fidus til Bosnien til odds 2.10

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig

EM Fodbold 2024 Arenaer

De ti spillesteder, der er udvalgt til at være vært for turneringen, omfatter ni af de stadioner, der blev brugt ved VM i 2006, samt Düsseldorf Arena.

Som noget helt unikt vil München Football Arena være vært for kampe for andet EM i træk; Bayern Münchens hjemmebane var en af de 11 arenaer, der var vært for kampe ved UEFA EURO 2020.

Her er de fantastiske EM fodbold 2024 stadions.

Berlin Olympiastadion

EM fodbold 2024
Credit:Odd ANDERSEN / AFP

Köln RheinEnergieSTADION

EM fodbold 2024
Credit:SASCHA SCHUERMANN / AFP

Dortmund Signal Iduna Park

EM fodbold 2024
Credit:INA FASSBENDER / AFP

Düsseldorf MERKUR SPIEL-ARENA

Fodbold EM 2024
Credit:Dean Mouhtaropoulos / POOL / AFP)

Frankfurt Deutsche Bank Park

EM fodbold 2024
Credit:Daniel ROLAND / AFP

Gelsenkirchen Arena AufSchalke

Fodbold EM 2024
Credit:Ulli BRUENGER / POOL / AFP

Hamburg Volksparkstadion

Europamesterskabet i Tyskland
Credit:LLUIS GENE / AFP

Leipzig Red Bull Arena

Fodbold
Credit:Ronny HARTMANN / AFP

München Allianz Arena

EM stadion
Photo by Christof STACHE / AFP

Stuttgart Mercedes-Benz Arena

Fodbold EM 2024
AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE

Husk at du her på tvsporten altid kan få en oversigt over de bedste kampe og sportsbegivenheder.

Hvor bliver EM 2024 afholdt?

Tyskland er vært for EM i fodbold 2024

Hvornår er fodbold EM 2024?

UEFA EURO 2024-slutrunden er planlagt til at finde sted fra den 14. juni til den 14. juli 2024.

Hvor og hvornår spilles EM finalen 2024?


Finalen afvikles på Olympiastadion i Berlin søndag den 14. juli 2024.
Tyskland er vært for EM 2024 og indgår i åbningskampen i München Football Arena fredag den 14. juni.

Hvor mange hold kvalificerer sig til EM 2024?

Der skal findes 23 mandskaber udover værterne fra Tyskland, som selvfølgelig er automatisk kvalificeret.

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig