spilforslag FRANKLIN JACOME / POOL / AFP

Kroatien v Argentina

Kommer Messi i Finalen eller Modric?

Dato og tid: 13.Dec, 20.00

Spillested: Lusail Iconic Stadium (Lusail)

I kvartfinalerne var der stor dramatik, da Kroatien og Argentina måtte bruge straffespark for at gå videre til semifinalerne. Kroatien var på nippet til at blive sendt hjem af Brasilien, inden de fik udlignet i forlænget spilletid, mens Argentina lige præcis overlevede, efter at næsten havde smidt det hele væk.

Det er uvist, hvor meget disse kampe har taget fra begge grupper af spillere. Kroatien har i løbet af turneringen opstillet nogle af de ældste XI’er i VM-historien, mens Argentina fortsat er meget afhængig af deres talisman, Lionel Messi, som har været i inspirerende form.

Det var Messis straffespark, der bragte Argentina foran 2-0 i sidste runde, og han har nu fire mål ved dette VM, hvilket betyder, at det vil være den højeste prioritet for Kroatiens træner Zlatko Dalic at få stoppet ham. Kroatien, der blev finalister for fire år siden, ser ud til at være fast besluttet på at nå til finalen igen. Luka Modric har været fremragende, og den 37-årige spiller fortsætter med at rulle årene tilbage på den kroatiske midtbane.

Disse to hold mødtes faktisk i Rusland 2018, hvor Kroatien vandt 3-0 på vej til finalen. Modric var på måltavlen den dag, da Kroatien løb løbsk efter en målløs første halvleg. Men oddsene for VM-semifinalen peger på en argentinsk succes denne gang, og bet365 tilbyder 4.75 på en sejr til Kroatien. Men selv de, der forventer, at Modric’s mænd går videre, vil måske ikke være glade for den mulighed: Kroatien har spillet uafgjort i fire af sine fem kampe i Qatar og har kun slået Canada.

Argentina har holdt rent bord i syv af deres seneste 10 landskampe, selv om de har lukket to mål ind tre gange i Qatar 2022, hvilket tyder på, at deres tidligere dominerende forsvar kan have huller. Men det faktum, at Argentina kun har tabt én gang i 41 kampe – hvilket var det chokerende nederlag til Saudi-Arabien i starten af gruppespillet – er et bevis på, hvor svært det er at slå Lionel Scalonis mandskab. Træneren må undvære backerne Gonzalo Montiel og Marcos Acuna, der begge er suspenderet efter de vanvittige scener mod hollænderne.

En tæt kamp synes uundgåelig. Fire af Kroatiens fem kampe ved VM har været præget af to eller færre mål, og Dalic prioriterer at holde tingene sikre bagude. Kroatiens stjernemand i turneringen har været den unge forsvarsspiller Josko Gvardiol, der ser ud til at være på vej til at blive superstjerne. Gvardiol og hans holdkammerater står over for deres sværeste test med Messi, der nok er i sit livs form lige nu.

Uafgjort ser ud til at være den bedste værdi til odds 3.20 hos bet365, mens under 2,5 mål er et andet stærkt valg, selv til det lille odds på 1.53. Messi har været en skidt skytte fra pletten ved dette VM, men odds 2.50 på at han scorer et mål nårsomhelst, er også fristende.

Kroatiens erfaring kan være deres stærkeste kort, idet Dalics mandskab har opnået resultater i Qatar, ligesom de gjorde i Rusland for fire år siden, men Argentinas ekstra ungdom kan give dem en fordel.

Vores Spilforslag

En ufattelig svær kamp at blive klog på og vores spilforslag tager den “sikrer” løsning, hvor begge hold ser hinanden an først og går til pause med et uafgjort resultat.

Spilforslag

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig