(Photo by Ina Fassbender / AFP)

Liste: Vilde bøder – Fra klub til spiller

Fodbold-verdenen er fyldt med bøder. Spillere og klubber modtager derfor straffe der kan virke helt astronomiske for normale mennesker. Når spillere ikke opfylder de krav som klubben stiller ifht. Opførsel og punktlighed. Et populært eksempel er Frank Lampards bødeliste ho Chelsea. Du kan se den og flere andre vilde ekseplemper i denne liste.

Prince Boateng – Far over alt andet

(Photo by Christof STACHE / AFP)

Den tyske spiller brød regler fra den tyske regering om ikke at forlade München. Det gjorde han for at han ville se sin søn, som havde været involveret i et mindre trafikuheld. Boateng fortryder at han ikke oplyste klubben om dette, men siger at han ikke havde andet end sin søn i sine tanker. Sønnen har det godt, og det uspecificerde beløb vil blive doneret til et lokalt hospital.

Napoli –  Mytteriet i det sydlige Italien

Tilbage i november 2019 nægtede det meste af Napolis hold at tage med på en team-buildingtur. De mødte ikke op ved bussen, og det var kulminationen på en længere konflikt mellem klubbens spillere, bestyrelse og fans. Hele holdet fik en samlet bøde på over 2 mio eur. Dette var med til at Ancelotti også stoppede i klubben.

Chelsea – Store bøder til store drenge

Bødelisten I Chelse blev lækket i fjor. Den indholder nogle skrappe bøder. Lampards ide med listen, er at skabe en respektfud stemning i klubben. Man ser ofte fodboldspillere for de største klubber opføre sig som om de ejer hele verden og med en lidt for arogant tilgang til det hele. Almindelige summer betyder jo ikke noget for spillerne, som alle er mangemillionærer. Derfor behøver bøderne at være hæftige.

Mbappe og Rabiot – De to kumpaner

Tilbage i marts 2019 kom Mbappe og Rabiot begge for sent til et holdmøde. Begge spillere blev tilsyneladende tildelt en bøde på 150.000 pund. Altså over 1.5 mio kroner. Spillerne beklagede begge deres dårlige opførsel og betalte bøden. Den samlede inkomst fra bøden gik til PSGs fond som giver til mange forskellige velgørenheder.

(Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Jadon Sancho – Ung og har masser af tid…

Den unge engelske komet blev i oktober sidste år tildelt en bøde på 100.000 eur, efter ikke at have kommet til træning efter sit landholdsophold med England. Jadon Sancho kunne ikke komme med en godtaget undskyldning, og var defor tvunget til at betale.

Kingsley Coman – De tyske biler

(Photo by Ben STANSALL / AFP)

Kingsley Coman som spiller for Bayern München blev tildelt en bøde på hele 50.000 kr. for at køre i sin mercedes til træning. Han blev tildelt bøden fordi at der i Bayern München er en regel om at alle spillere skal køre i deres Audier, da bilfabrikanten ejer 8% af klubben og har en sponsoraftale. Coman sagde at han var tvunget til at tage sin mercedes, da hans audi have en skade på sidespejlet. Han har også lovet at give autographer på Audis hovedkontor som en undskyldning.

Se vores TV-Guide her