Manchester United mod AZ Alkmaar

Manchester United rejser til Holland for at spille mod AZ Alkmaar i Europa League. De røde djæveler jager deres anden sejr i træk i Europa League, og en hård opgave venter dem. Du kan se kampen Manchester United mod AZ Alkmaar her.

Banen, de spiller på, er ikke det sædvanlige AFAS Stadium i Alkmaar. Årsagen hertil er, at der i august var så stærke vindstød, at store dele af taget kollapsede. Derfor spiller Solskjær og hans besætning på Cars Jeans Stadium i Haag, en kunstgræsbane, som sandsynligvis ikke er så god at spille på.

Skader på AFAS Stadium i Alkmaar

Aldrig spillet mod hinanden

Sidste gang Manchester United spillede mod et hollandsk hold i europæisk sammenhæng var et par år tilbage. United vandt 2-0 over Ajax i 2016/17-sæsonen i Europa League på Friends Arena i Stockholm. Dette er første gang AZ og United mødes. I modsætning hertil har Romero tidligere spillet for AZ og hjulpet dem med at vinde Eredivisie i 2008/09 under Luis van Gaal, der også bragte ham til United.

Solskjær har også mødt flere spillere fra AZ ved tidligere lejligheder. I Molde var der kampe mod Rosenborg, hvor Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spillede indtil 2017. Midtsjø scorede også i 1-2 sejren på Molde Stadium i april 2017, da Solskjær var træner. Det vil kun være Midtsjø, vi ser på torsdag, da Jonas Svensson pådrog sig et direkte rødt kort mod Beograd Partizan.

Tuanzebe og Maguire?

United-holdet er stadig plaget af skader. Anthony Martial har ikke spillet de sidste par kampe på grund af en hamstringskade, og det bekræftes, at han ikke vil spille på torsdag. En anden spiller, de savner, er Aaron Wan-Bissaka, som ikke spillede mod Arsenal mandag på grund af en tonsillitis. Det er stadig usikkert, om han vender tilbage før torsdag. Så placeres Young måske på højreback med Axel Tuanzebe til venstre igen, eller måske endda Tuanzebe kan prøve sig selv af i midten med Maguire.

Axl Tuanzebe

AZ Alkmaar er et af tre hold fra den hollandske Eredivisie i gruppespillet i dette års Europa League, sammen med PSV og Feyenoord. De har vundet 3 kampe og spillet uafgjort 4 gange og har derfor tjent et point i deres kampe fra kvalifiseringen og gruppespillet i Europa League i år. Pointet, de fik mod Partizan, var godt klaret med en mand mindre i kampens sidste time, og de vil uden tvivl gøre deres bedste for at få point hjemme mod United.

United er favoritter

Det bliver en svær kamp. Men det tyder dog på at United skulle kunne vinde denne kamp. AZ Alkmaar har spillet 12 kampe mod engelske hold og har tabt halvdelen af alle disse og blot vundet 2. United er et topklasse hold på trods af deres mindre gode periode.