Barcelona - Napoli GABRIEL BOUYS / AFP

Napoli – Barcelona

Der venter en meget stor og spændende Champions League kamp, når Barcelona kommer til Napoli. Legenden Diego Maradona`s to gamle klubber skal kæmpe om at komme videre i Champions League og hvem vinder første kamp? Vi kigger lidt på de to hold med holdopstilling, stats, & kampform.

Find Champions League kamp oversigt her

Al Sport oversigt

Alt om betting i Danmark

Napoli -Barcelona Kampinfo

Kamp:Napoli – Barcelona
Start: 21/02/2024 kl. 21:00
Arena: Stadio Diego Armando Maradona
Tv Kanal:TV3 + & Viaplay

Napoli – Barcelona

To af Diego Maradonas tidligere klubber mødes på stadionet, der nu bærer hans navn. Klubberne har mødt hinanden i to tidligere UEFA knockout-opgør, i ottendedelsfinalerne i Champions League 2019/20 og knockout-runden i Europa League 2021/22, hvor Barcelona avancerede begge gange.

Begge hold har dog haft komplicerede sæsoner indtil videre. Hos Napoli skiftede man træner i november, da franskmanden Rudi Garcia måtte vige pladsen for Walter Mazzarri, som kom tilbage til klubben, hvor han var manager fra 2009 til 2013. Dog er de langt fra titelkampen i Serie A og siden de tabte finale i Super Coppa Italia, har det været op ad bakke for Napoli.

Hos Barcelona annoncerede træner Xavi Hernández i sidste måned, at han vil forlade Camp Nou ved sæsonens afslutning. Lidt af en bombe at smide på dette tidspunkt i sæsonen, men Barcelona har også haft svært ved at genskabe formen, der gjorde dem til spanske mestre i 2022/23.

Det er to jævnbyrdige hold med ujævn form i den hjemlige liga, som vil stå over for hinanden i Champions League. Rent spillemæssigt, så ser Barcelona noget bedre ud, da de over fem kampe har scoret 12 mål.

I sidste kamp for Napoli blev det kun til 1-1 hjemme mod Genoa og med al respekt for Genoa, så kommer der en helt anden kvalitet på banen onsdag aften i Napoli. Her skal Napoli virkelig være klar fra starten og få et godt resultat inden returkampen på Camp Nou.

Med vigtigheden af denne kamp i baghovedet, så forventes det at begge hold ikke at give meget plads i første kamp, hvilket sikkert gør at kampen åbnes op meget forsigtigt. Omvendt, så ved Napoli at de skal spille deres chance på hjemmebanen med 55,000 larmende Napoli fans i ryggen, så på et tidspunkt skal de fremad. Under alle omstændigheder, så lover Napoli – Barcelona til at blive en spændende kamp.

Kampfakta

 • Napoli har aldrig vundet en stor europæisk kamp mod Barcelona.
 • Barcelona har ikke vundet i deres seneste tre UEFA Champions League-kampe mod italienske modstandere.
 • Napoli-manager Walter Mazzarri er ubesejret i sine fem UEFA Champions League-hjemmekampe.

Mulig startopstilling fra Napoli:

Meret; Østigård, Rrahmani, Juan Jesus; Di Lorenzo, Zambo Anguissa, Lobotka, Mazzocchi; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Mulig startopstilling fra Barcelona:

Ter Stegen; Koundé, Ronald Araújo, Iñigo Martínez, João Cancelo; De Jong, Christensen, Gündoğan; Yamal, Lewandowski, Pedri

Formguiden mellem Napoli -Barcelona

Napoli

 • 22 Jan: Napoli -Inter 0-1
 • 28 Jan: Lazio – Napoli 0-0
 • 4 Feb: Napoli – Verona 2-1
 • 11 Feb: Milan – Napoli 1-0
 • 17 Feb: Napoli – Genoa 1-1

Barcelona

 • 27 Jan: Barcelona – Villareal 3-5
 • 31 Jan: Barcelona – Osasuna 1-0
 • 3 Feb: Alaves – Barcelona 1-3
 • 11 Feb: Barcelona – Granada 3-3
 • 17 Feb: Celta Vigo – Barcelona 1-2

Hvornår starter Napoli – Barcelona?

Kampen starter kl 21:00 dansk tid Onsdag den 21 Feb.

Hvor kan jeg se Napoli i TV mod Barcelona?

På kanalerne 3+ & Viaplay kan du se Champions League i TV