FC Copenhagen's Jens Stage and Malmo's Jo Inge Berget vie for the ball during the Europa League Group B football match Malmo FF v FC Copenhagen in Malmo, Sweden on October 3, 2019. (Photo by Andreas HILLERGREN / TT NEWS AGENCY / AFP) / Sweden OUT

Optakt: FC København – Malmö

Der skal spilles en vild kamp i Parken når nabobyen Malmö kommer på besøg på Østerbro. Kampen bliver afgørende for hvem der går videre i Europa League, da både Dynamo Kiev, Malmö FF og FCK har chancen for avancement i denne sidste runde. På samme tid ser det ud til at Parken kan slå tilskuerrekord når de lyseblå svenskere kommer på besøg! Det bliver på alle måder en sindssygt vigtig, og med lidt held, historisk kamp for både FC København og Malmö FF.

KAMPEN KAN SES PÅ 6’EREN & EUROSPORT PLAYER

DATO: 12-12-19

KL. 18:55

Gruppen op til sidste runde

Løverne fra FCK leder gruppen med 9 point efterfulgt af Malmö med 8 point og Dynamo Kiev med 6 point efter 5 kampe. Det betyder at Malmö kan afgøre om de går videre med en sejr og dermed holder Kiev bagved sig. FCK kan principielt sikre sig avancement ved en uafgjort. Men de vil helt sikkert forsøge at lukke kampen og sørge for at vinde den. Hvis FCK vinder kan det betyde at Kiev let kan overhale dem på 2. pladsen da de skal spille en relativ let kamp mod det svageste hold i gruppen Lugano. Det betyder også at Malmö også allerhelst skal vinde kampen da dette er den eneste måde de kan gå videre hvis at Kiev vinder over Lugano. Hvis FCK taber kampen kan det være målscoren i Kiev kampen som afgører om det bliver FCK eller Kiev som ender som toer i gruppen. Det er vildt spændende Europa League aften.

FCK – målsætning om Europæisk deltagelse

Det er ingen hemmelighed at FCK har en klar idé om at de skal spille sig videre i Europa League. Chancerne ser da heller ikke så dårlige ud og med en uafgjort sikrer de sig denne målsætning. FC København og Malmö spillede 1 – 1 i Malmö og FCK må siges at være favoritter på hjemmebane. På trods af at det ikke går helt efter planen i Superligaen så er de stadigvæk et meget respekteret hold i Europa og Malmö er meget pressede op til opgøret, og det kan påvirke koncentrationen. FCK-anføreren Zeca er desværre ude med karantæne, men Dame N’Doye er klar til at bombe hovedstadsklubben videre med alt han har.

Malmö FF – presset til sejr!

Som før sagt er MFF pressede til at vinde, selvom at det kan være nok med en uafgjort, men det betyder at Dynamo Kiev ikke må vinde. Men Malmö FF ved også godt at de kan sikre sig selv ved at vinde. Der er godt nyt i den sydsvenske lejr, deres stjernespiller Oscar Lewicki melder sig nemlig klar efter en skade og skal folde sig ud på det københavnske græstæppe i Parken. I Sverige er den hjemlige liga for længst slut, og der har ofte været snak om at dette både kan være en ulempe og en fordel. Uanset hvad så bliver det en lige kamp og fans fra begge hold vil gøre deres bedste for at vise deres hold er det bedste.

Hvilke fans er de bedste?