Optakt: Superligaen 2022/23

Superligaen 2022/23 står for døren. Dermed er det tid til endnu en intens sæson i Danmarks bedste række. Sidste sæson løb FC København med mesterskabet for snuden af FC Midtjylland. Vi tager pulsen på guldkampen anno 2022/23 og ser også på nedrykningskampen.© TVsporten.dk – Fodbold i TV


Mesterskabskampen

Med Brøndbys mange afgange var det ikke overraskende, at det sidste sæson endte med en duel mellem FC København og FC Midtjylland.

Alt tyder da også på, at det bliver tilfældet i år. De forsvarende mestre, FC København, har forlænget samarbejdet med Viktor Claesson og Denis Vavro. Den mest prominente afgang er Jens Stage, som er sendt til Werder Bremen.

FC Midtjylland har forstærket sig med tilgangen af Anders Dreyer. Han var sidste år lejet i Rubin Kazan, men nu er den aftale permanent. Derudover har man også hentet midterforsvaren Stefan Gartenmann hos nedrykkerne SønderjyskE.

FC København og Midtjylland har stadig de på papiret klart stærkeste trupper. Det bliver med andre ord svært for de resterende ti hold at gøre sig gældende i mesterskabskampen.

Hvis man skal pege på ét hold, som kan true dem, så må det trods alt være Brøndby. Mestrene fra sidste år havde en hård sæson sidste år, hvor man solgte flere profiler og måtte tage til takke med en fjerdeplads.

De har dog endnu ikke foretaget sig noget på transfermarkedet denne sommer, så det er svært at se dem bryde ind i mesterskabskampen.


Kampen om Top-6

Der er igen i år lagt op til en tæt kamp om pladserne i mesterskabsspillet. Her bliver blandt andre AaB interessante at følge.

Aalborgenserne har hentet Vejle-profilen Allan Sousa. Man har også forstærket sig på backerne, hvor Kilian Ludwig og Andreas Poulsen er kommet til fra henholdsvis Red Bull Salzburg og Borussia Mönchengladbach. I midterforsvaret er Lars Kramer hentet i Viborg. AaB har sagt farvel til keeper Jacob Rinne, som er blevet erstattet med Josip Posavec, der er hentet i Hajduk Split.

Vi har naturligvis også sidste sæsons store positive overraskelse – bronzevinderne fra Silkeborg. De har forstærket venstresiden med Lukas’erne Klitten og Engel, der er hentet i henholdsvis Frosinone og Vejle.

Der er også OB, som skuffede sidste sæson. De har hentet Mohammed Kanté i Guinea samt 19-årige Gustav Grubbe, som vender hjem efter tre år i Leipzig.

Randers er også et bud. De har dog mistet et par prominente herrer i form af anfører Vito Hammershøy-Mistrati og Simon Piesinger. Ind er kommet Adam Andersson fra Rosenborg og Edgar Babayan, som vender hjem efter fem år væk fra Randers.

Et af de store spørgsmål er, hvad vi skal vente os af AGF. Efter nogle gode år sluttede de sidste sæson blot ét point over stregen. Det kostede David Nielsen jobbet, og den tyske tidligere Manchester City-profil Uwe Rösler er ny mand i trænersædet.

AGF har hentet den målfarlige normand Sigurd Hauso Hagen i Aalesund. De som andre hold også været på rov i Vejle, hvor Tobias Mølgaard er hentet ind. Derudover er den tidligere U21-landsholdsspiller Mads Emil Madsen hentet i Slavia Prag.


Nedrykningskampen

Der skal igen i år findes to nedrykkere. Disse vil ligesom sidste sæson være de to hold, som ligger sidst efter nedrykningsspillet. Sidste sæson var det SønderjyskE og Vejle, som trak de korteste strå.

Som så ofte før er favoritterne til at ryge ned årets oprykkere. I år er det AC Horsens og Lyngby, som begge rykkede op i første forsøg efter blot én sæson i 1. Division. Vi så dog sidste sæson, at det bestemt ikke er garanteret, at oprykkerne ryger direkte ned igen.

Andre bud på klubber, som kan komme i problemer er Viborg samt FC Nordsjælland. Sidst nævnt lå længere og flirtede med stregen i sidste sæson.


Odds på Superligaen 2022/23

Det er naturligvis også muligt at oddse på Superligaen 2022/23. Det kan man blandt andet på LeoVegas. Det gælder vinderen, top tre, top seks, nedrykning og meget mere. Derudover er der også individuelle spil som topscorer.

Nye kunder hos LeoVegas får matchet deres første live spil på op til 1.000 kroner. Det vil sige, at man ved sit første live spil på mellem 100 og 1.000 kroner på odds 1,80 får dette matchet i form af et freebet til tilsvarende beløb.


Regler og vilkår gælder


LeoVegas’ regler og vilkår

LeoVegas velkomsttilbud gælder udelukkende live væddemål foretaget fra mobilen. Man skal være opmærksom på, at dette skal være på mellem 100 og 1.000 kroner til mindst odds 1,80.

Det er tilladt at bruge kombinationsspil, da skal det samlede odds dog være på 1,80 eller højere. Man skal ydermere være opmærksom på, at det kvalificerende væddemål skal være afgjort inden for 60 dage. Indbetalingen kan ikke foretages med Skrill eller Neteller.

Freebettet vil blive krediteret, når ens kvalificerende væddemål er afgjort. Det er ikke tilladt at spille på begge udfald med rigtige penge og bonuspenge.

Denne kampagne kan ikke benyttes i kombination med øvrige tilbud fra LeoVegas. Man har heller ikke mulighed for at gøre brug af cash-out og systemspil.

Ens matched freebet skal bruge én gang i sin helhed. Det kan ikke udbetales. Hver nye spiller hos LeoVegas kan gøre brug af tilbuddet én gang. LeoVegas generelle regler og vilkår er til enhver tid gældende.


Superligaen i TV

Det er som de sidste mange sæsoner Viasat og Discovery, som deler tv-rettighederne til Superligaen. Viasats kampe vises primært på TV3+ og TV3 Sport. Hos Discovery er det på 6’eren og Canal 9, at det foregår. Derudover kan deres respektive kampe livestreames via Viaplay og Discovery+.