spilforslag OLI SCARFF / AFP

Premier League BOXING DAY

Premier League vender tilbage efter VM-pausen med den traditionelle runde på anden juledag. Hvilke hold vinder og taber på denne traditionsrige dag? Vi har fundet et par solide spilforslag, så læs med her.

Brentford – Tottenham

Hvornår: 26.12.22 kl. 12:30

Hvor: Brentford Community Stadium

Kanal: Viaplay

Jule-fodbold skydes i gang med London-derbyet mellem Brentford og Tottenham. Værterne vandt en chokerende 2-1-sejr på udebane mod Manchester City før VM-pausen, og er ubesejret i tre kampe. Ivan Toney scorede begge mål på Etihad, men risikerer at nå en længere karantæne på grund af et brud på forbundets spilleregler.

Tottenham kom også sejrrigt ud i deres forrige Premier League-kamp, ​​hvor de vandt 4-3 hjemme mod Leeds. Det betyder, at holdet følger med i toppen, men med tre nederlag i de seneste fem kampe er afstanden til Arsenal i toppen steget til 8 point.

Hvis Spurs skal have noget at gøre i titelkampen, er det nødvendigt med en sejr i denne kamp mod Brentford. Sidst holdene mødtes i april endte det 0-0; lad os håbe, at 2. juledag 2022 skydes i gang med mål og underholdning denne gang.

Premier League spilforslag

Leicester – Newcastle

Hvornår: 26.12.22 kl. 16:00

Hvor: King Power Stadium

Kanal: Viaplay

Leicester begyndte endelig at få styr på tingene inden VM-pausen. Sæsonen startede med seks nederlag i de første syv kampe for ‘The Foxes’, men siden har de vundet fem ud af otte.

Det inkluderer to sejre i træk, inklusive en 2-0 udesejr mod West Ham sidste gang. De har dermed formået at kravle væk fra den værste bundkamp, ​​og kan med tre nye point på Boxing Day finde sig i den øverste halvdel.

Det bliver dog ikke nogen nem opgave mod storformsholdet Newcastle. ‘The Magpies’ har fem tre-pointere i træk, hvor de blandt andet har slået Tottenham og Chelsea. Holdet er dermed helt oppe på 3. pladsen i tabellen.

Begge hold er i god form, så det her kan hurtigt blive en interessant kamp. Selvom værterne er kommet igang, har vi tiltro til gæsterne, som virkelig er med i ligaen. En sjette sejr i træk vil lægge pres på de fire andre hold.

Premier League BOXING DAY

Aston Villa – Liverpool

Hvornår: 26.12.22 kl. 18:30

Hvor: Villa Park

Kanal: Viaplay

Aston Villa har fået et løft med Unai Emery i trænerstolen. Debutkampen resulterede i en stærk 3-1 sejr over Manchester United, som blev fulgt op med en 2-1 udesejr mod Brighton. Det var også holdets første triumf på udebane i denne sæson.

På den modsatte banehalvdel på Boxing Day venter Liverpool. ‘The Reds’ har haft en ujævn sæson indtil videre, men formåede at vinde deres sidste to kampe inden VM-pausen. Det betyder, at Klopp og co fortsætter med at hænge på CL-pladserne, hvor de også har en kamp til gode på holdene foran.

Liverpool har også et godt tag i Aston Villa med fire sejre i træk mod ‘The Villains’. Til gengæld har de været svage på udebane indtil videre, og under Emerys ledelse har Villa fået en god start. I julens ånd kan point hurtigt deles på Villa Park.

Premier League BOXING DAY

Arsenal – West Ham

Hvornår: 26.12.22 kl. 21:00

Hvor: Emirates Stadium

Kanal: Viaplay

Fodboldhyggen slutter 2. juledag med endnu en London-kamp, ​​hvor ligalederne Arsenal får besøg af West Ham.

‘The Gunners’ slog Wolverhampton 2-0 i den sidste kamp inden fodbold-VM, som var holdets tredje sejr i træk. Kaptajn Martin Ødegaard skrev sig selv på måltavlen for begge mål, og holdet holder dermed sin position i toppen med fem point ned til nærmeste rival Manchester City.

På hjemmebane har de hidtil været utilnærmelige i denne sæson med seks sejre ud af seks mulige og kun syv mål imod dem. Vi skal helt tilbage til april i år for at finde den sidste gang, Arsenal ikke kom sejrrigt ud på eget græs.

West Ham derimod sled hårdt inden VM-pausen. Sidst tabte de 0-2 hjemme mod Leicester, og ‘The Hammers’ har nu tabt tre i træk og kun én sejr i de seneste fem. Den svage form betyder, at holdet er faretruende tæt på nedrykningspladserne, med kun ét point ned til rød sone.

Moyes og co har ikke slået Arsenal siden 2019, hvor sidstnævnte vandt fem af deres seneste seks. I betragtning af holdets formkurve er det svært at se, at trenden vender på anden juledag 2022.

Premier League BOXING DAY

Premier League Kampe

Udover de kampe, der spilles på selve 2. juledag, afvikles der også tre andre kampe. 27.dec skal Chelsea møde Bournemouth, mens Manchester United får besøg af Nottingham Forest, som gerne vil forsøge at komme væk fra nedrykningsstregen.

Runden slutter 28.dec med kampen mellem Leeds og Manchester City på Elland Road. Der vil vi se, om topscorer Erling Braut Haaland har brugt VM-pausen fornuftig inden et travlt juleprogram.

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig