Photo by Isabel Infantes / AFP

Premier League klubberne hjælper til mod COVID-19

Disse tider er hårde og livet er ikke nemt for mange mennesker. Folk har brug for hjælp og der er mangel på ressourcer. De store klubber i England har gjort meget for at hjælpe deres publikum og det er beundrelsesværdigt at se deres hjælpevillighed. Her har vi samlet en liste over hvad klubberne gør for at hjælpe folk gennem denne svære tid.

De to Manchesterklubber

I det nordvestlige England har to af de allerstørste klubber, og rivaler, slået sig sammen i solidaritetens tegn og donerede hver 50.000 pund, til 19 fødevarecentre i Trussell Trust i Manchester-området for at hjælpe sårbare familier og enkeltpersoner, der var berørt af udbruddet.

I en fælles erklæring sagde klubberne: “På et tidspunkt med udfordringer for vores samfund, er vi glade for at stå sammen med vores fans for at hjælpe sårbare medlemmer af samfundet.”

Pep Guardiola har også doneret 1 million euro for at bekæmpe udbruddet i Spanien, som er et af de hårdest ramte lande i Europa.

Den tidligere Barcelona-managers donation vil blive brugt til at hjælpe med at købe medicinsk udstyr og beskyttelsesudstyr til hospitalets personale, der er involveret i behandling af patienter.

Arsenal

The Gunners meddelte, at de vil donere 150.000 pund til at hjælpe med at bekæmpe coronavirus, såvel som at stille alle personalebiler til rådighed for NHS-arbejdere.

Administrerende direktør Vinai Venkatesham sagde: “Arsenal Football Club findes for at gøre vores fans stolte og skabe en følelse af sammenhold … i disse usikre og hidtil usete tider vil vi bestræbe os på at sikre, at det fortsat er tilfældet.”

Liverpoolklubberne

De to store klubber fra Liverpool træder ind for at hjælpe deres lokale fans og samfund, da mange madbanker i Storbritannien ser en stigning i efterspørgslen.

Liverpool FC giver 40.000 pund til lokale madbanker for at hjælpe med at få mad til dem, der virkelig har brug for det.

I en normal fodboldsæson kommer omkring 25 procent af donationerne til madbanken fra penge, der er tjent til kampe på Anfield.

Everton er også med, og donerer masser af frugt og grønsager og anden mad til North Liverpool Foodbank.

Maden skulle oprindeligt have været serveret til Merseyside-derbyet den 16. Marts.

Spillernes donationer og initiativer

Det er ikke kun klubber, der har gjort, hvad de kan for at støtte dem, der er berørt af coronavirus-pandemien. Masser af individuelle spillere er også blevet involveret.

Flere Premier League-stjerner har netop lanceret en kampagne kaldet #FootballUnited, der sigter mod at samle 100.000 pund til at hjælpe lokalsamfundene.

Masser af berømte ansigter har allerede vist deres støtte til initiativet inklusive Arsenals Hector Bellerin, Manchester United højreback Aaron Wan-Bissaka og Chelseas Reece James.