spilforslag STR / JIJI PRESS / AFP

Japan v Kroatien

VM 2022 SPILFORSLAG & TIPS

Dato og tid: 05/12/2022, 16.00

Spillested: Al Janoub Stadium (Al Wakrah)

Japan har været en af VM’s største historier indtil videre. En sejr i den indledende gruppekamp over Tyskland var et af turneringens største chok, inden et nederlag til Costa Rica gjorde, at det asiatiske hold var på randen af en tidlig exit. Men torsdagens ekstraordinære 2-1-comebacksejr over Spanien sikrede Japan en plads i ottendedelsfinalerne, som de har nået tre gange uden at komme videre.

En bekymring for træner Hajime Moriyasu vil være det faktum, at Japan har indkasseret mindst ét mål i alle tre kampe i Qatar 2022 indtil videre, hvilket indikerer, at der er problemer i hans forsvar, som Kroatien kan udnytte. Maya Yoshida, som Premier League-fans nok vil huske fra sin tid i Southampton, har spillet godt i forsvaret, men veteranen mangler i en alder af 34 år tempo, og det kan være et område, som Japan skal bekymre sig om.

I den anden ende af banen har Ritsu Doan været den mest imponerende spiller for Japan. Selv om han kun har startet i en af deres tre kampe indtil videre, er han topscorer med to mål. Doan vil helt sikkert få en plads på Moriyasus hold til ottendedelsfinalekampen mod Kroatien på mandag.

Desværre må Japan planlægge uden den indflydelsesrige Ko Itakura, da den 25-årige spiller ikke kan deltage i ottendedelsfinalerne på grund af en karantæne, efter at han fik sin anden VM-anholdelse mod Spanien.

Kroatien nåede hele vejen til finalen i Rusland 2018, men fire år senere har Qatar 2022 været et slidsom affære. Et par målløse uafgjorte kampe har været en del af den imponerende 4-1-sejr over Canada, som sikrede Zlatko Dalics mandskab adgang til næste runde, om end kun som nummer to på en aften med høj dramatik.

Ved at holde Belgien på afstand sikrede Kroatien sig, at de ville forblive i konkurrencen, men de var taknemmelige for, at den indskiftede angriber Romelu Lukaku missede en række store chancer for at score et afgørende mål for sit hold.

Kroatiens midtbane er fortsat deres styrke med den tidligere Ballon d’Or-vinder Luka Modric, som fortsat er det bankende hjerte i deres hold. Selv i en alder af 37 år er Modric’s kvalitet på bolden ikke faldet, og han er deres bedste chance for at åbne det japanske forsvar med sit suveræne overblik.

Det er måske i front, at Dalic har det største dilemma med hensyn til valget af spillere til mandagens møde med Japan. Andrej Kramaric har haft et fornuftigt VM, hvor han scorede to gange mod Canada, men angrebet så ud til at mangle måltrusler i begge de målløse uafgjorte kampe mod Marokko og Belgien, som afsluttede gruppespillet.

Kroatien er klare favoritter i VM ottendedelsfinalerne, hvilket afspejler det faktum, at de igen blev forventet at gå dybt ind i turneringen, efter at de blev nummer to under Dalic for fire år siden.

Japans relative mangel på erfaring med knockoutrunder vil sandsynligvis tælle imod dem, selv om Moriyasu er en smart træner, der vil have sit hold klar til alt, hvad Kroatien kan kaste efter dem.

Ingen bør afskrive Japans chancer, efter at de på en eller anden måde vandt en gruppe med Spanien og Tyskland efter at have slået begge de europæiske sværvægtere efter nederlaget til Costa Rica.

Vores Spilforslag

Vi vil hellere ikke gå imod Japanerne i dette spil, og vi kan sagtens se dem score imod Kroatien og omvendt. Dette betales med odds 2.00 hos bet365.

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig