spilforslag JAVIER SORIANO / AFP

Marokko v Spanien

VM 2022 SPILFORSLAG & TIPS

Dato og tid: 06/12/2022, 16.00

Sted: Education City Stadium (Doha)

Kun få ville have tippet Marokko til at blive et af de helt store hold i Qatar 2022, men de blev det første afrikanske hold til at toppe deres gruppe efter at have taget syv point fra deres kampe i en svær gruppe.

Det nordafrikanske hold har været fremragende i turneringen og har fulgt op på en spændt indledende gruppekamp mod Kroatien, der endte uafgjort, med sejre over både Belgien og Canada.

Marokko har kun lukket et enkelt mål ind i deres tre kampe i Qatar 2022 indtil videre, hvilket viser deres styrke. Det faktum, at målet var noget af et heldigt mål for Canada, da det prellede ind på den marokkanske forsvarsspiller Nayef Aguerd – turneringens første selvmål – viser, hvor svære de har været at knække.

De dybe løb fra højrebacken Achraf Hakimi har været et af de kendetegnende træk ved Marokkos kampe i turneringen, mens angriberen Youssef En-Nesyri fandt formen i den afgørende sejr i gruppespillet over Canada, hvor han scorede et mål.

Tilbagekaldelsen af Hakim Ziyech har været en af de vigtigste beslutninger, som Marokkos træner Walid Regragui har truffet. Ziyech så ud til at gå glip af Qatar 2022, før Regragui overtog ansvaret i år, men angriberens gode form har været afgørende for Marokko, idet han med et mål og en assist har hjulpet sit hold til at nå frem til ottendedelsfinalerne.

Spanien har haft en mærkelig turnering. Åbningen med en 7-0 nedrivning af Costa Rica – som fortsatte med at slå gruppevinderne Japan i deres næste kamp – tydede på, at de ville være et af de hold, der skulle slås. Men derefter fik de 1-1 mod Tyskland, inden de tabte til Japan, selv om de havde taget føringen mod det asiatiske hold i det, der havde været en dominerende præstation i første halvleg.

Spanien har roteret deres angrebsmuligheder gennem turneringen, men de synes at være farligst, når Alvaro Morata fører an som en mere traditionel type nummer ni. Morata har scoret tre mål i turneringen, hvilket har bragt ham i målscoringen i kapløbet om at vinde den gyldne støvle, og han vil helt sikkert blive sat på toppen i stedet for Marco Asensio mod Marokko.

Selv om Spanien har haft nogle af de yngste hold i VM-historien i år – Barcelona-ungdommerne Gavi og Pedri har været vigtige på midtbanen – er det uden tvivl deres veteraner, der har været de vigtigste spillere. Hjertet på deres hold er stadig Sergio Busquets, hvilket betyder, at Manchester City-midtbanespilleren Rodri i stedet er blevet brugt i en central defensiv rolle, mens Cesar Azpilicueta og Jordi Alba er over 30 år, men har haft stærke præstationer ved VM indtil videre.

På papiret burde det ikke være nogen stor kamp, da Spanien er en evig VM udfordrer og Marokko er i ottendedelsfinalen for kun anden gang i deres historie. Ifølge oddsene for ottendedelsfinalerne ved VM er Spanien meget store favoritter til at vinde, og bet365 tilbyder 1.57 på, at de vinder i 90 minutter.

Vores Spilforslag

Marokko er svære at bryde ned og det bliver ikke nemt for det spanske landshold, som skal tage sig iagt for dette hold. Respekten og nervøsitet vil være til stede og det ende 0-0, 1-1 efter de første 45min.

Spilforslag

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig