Spilforslag NELSON ALMEIDA / AFP

Kan Modric Trylle Kroatien Videre?

Kroatien v Brasilien

Dato og tid: 9.Dec, 16.00

Spillested: Education City Stadium (Doha)

I den første kvartfinale ved Qatar 2022 skal turneringsfavoritterne Brasilien møde de tabende finalister fra VM 2018, Kroatien. Men oddsene for denne VM kamp peger klart i en retning, eftersom Brasilien har tidligere har slået Kroatien i begge tidligere VM-møder og forventes at gøre det til tre i træk. Vi kigger lidt på et par fine spilforslag og de to hold.

Brasilien har været det klart mest imponerende hold i turneringen indtil videre. De tabte ganske vist 1-0 til Cameroun i gruppespillet, men to sejre over Serbien og Schweiz uden at indkassere et mål eller været presset ud i ekstra spilletid som Kroatien var tæller jo altsammen positivt.

Skader har dog skabt en smule problemer for Selecao i løbet af turneringen, og angriberen Gabriel Jesus vil gå glip af resten af turneringen, mens den faste venstreback Alex Sandro også forventes at sidde over i denne turnering. Brasilien kunne dog byde talisman Neymar velkommen tilbage til ottendedelsfinalen mod Sydkorea, en 4-1-sejr, der kunne have været meget blevet meget større.

Brasilien er blevet slået ud i kvartfinalen ved tre af de fire VM-turneringer, siden de hentede den sidste VM pokal hjem ved turneringen i 2002 i Japan og Sydkorea. De er stadig mærket af 7-1 ydmygelsen mod Tyskland på hjemmebane i semifinalen for otte år siden, og Neymar er blandt de spillere, der ser ud til at være desperat efter at rette op på dette ved at vinde VM.

Neymar manglede ved den lejlighed på grund af en skade, men Paris Saint-Germain-stjernen, der er tilbage i form, kommer på et ideelt tidspunkt for Tite. Neymar forventes atter at få en nøglerolle som nummer 10 bag Richarlison, der har tre mål i tre VM-kampe.

Kroatien var ude i en lang kamp den anden dag og har også deres bekymringer på skadesfronten. Venstreback, Borna Sosa vender sandsynligvis tilbage, efter at han missede straffesparkskonkurrencen mod Japan i sidste runde pga en virus. Træner Zlatko Dalic vil også håbe på gode nyheder om Josip Stamisic, som var en anden fraværende mod de samuraiblå som følge af et muskelproblem.

Luka Modric kan spille sin sidste VM-kamp i en alder af 37 år. Modric er stadig stjernemanden for sit hold, og hans høje alder ser ikke ud til at bremse ham, men erfaringen på det kroatiske hold er både en styrke og en svaghed. De fleste af deres sandsynlige XI’er til fredagens opgør er gengangere fra slutrunden i Rusland 2018, hvilket gør Kroatien til et af de ældste hold i Qatar 2022. Og dette er bestemt ikke en fordel mod de hurtige fødder, som render rundt på det brasiliansk hold, der angriber lynhurtigt fra alle mulige vinkler.

Nøglespilleren for Kroatiens håb om at skabe en overraskelse mod VM-kvartfinalebettets odds er deres exceptionelle unge forsvarsspiller Josko Gvardiol. RB Leipzigs midterforsvarer er allerede blevet sat i forbindelse med en stor transfer til Chelsea, men hans pris er steget kraftigt i løbet af VM som følge af en række stærke præstationer i forsvaret, hvor han har været med til at holde et par clean sheets i gruppespillet.

Den manglende offensive trussel vil sandsynligvis blive dyrt mod et brasiliansk hold med et utal af angrebstrusler, fra Neymar og Richarlison til de levende fløjspillere Raphinha, Vinicius Jr. og Antony. Det er svært at argumentere imod Brasilien til at være stærke favoritter i denne VM-kvartfinale, men prisen for at vinde er forholdsvis lav. Se odds her

Brasilien -1 landede let i sidstespilforslag og bør gøre det igen til et fornuftigt odds 2.05 hos bet365. Richarlisons pris på 2.75 til at score anytime skiller sig også ud, og det samme gælder Brasilien til at vinde begge halvlege til 2.05.

Vores Spilforslag

Brasilien er unge og hurtige. Kroatien er gamle og langsomme. Længere er den ikke. Kroatien var ude i en lang kamp mod Japan og uden at forklejne dem, så har Kroatien ikke mange chancer mod Brasilien, hvis de ikke kan vinde over et Japan hold. Brasilien spiler sindssygt godt og målene kommer i en lind strøm og vi tror at de tromler Modric & co ned over 90min.

Spilforslag

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig