(Photo by STRINGER / AFP)

Superligaen er tilbage – Optakt til alle kampe!

Superligaen er endelig tilbage, og det betyder at Danmarks fodboldhjerte igen vil begynde at banke. Kampene bliver selvfølgelig anderledes når der ikke er nogle tilskuere på lægterne, men det bliver spændende at se hvordan klubberne vender tilbage. Er de i god eller dårlig form, og vil der være store forskelle? Vi har taget et kig på den første rundes bedste kampe, så kan du vælge hvilke du allerhelst vil se!

AGF vs. Randers FC – Kampen om det østlige Jylland!

Denne kamp blev første gang aflyst grundet alt for meget regn på banen, senere blev den aflyst igen grundet COVID-19. Der er helt sikkert mange tilhængere fra begge hold der ser frem imod denne kamp med spænding. De to hold har udviklet et rigtigt rivalforhold, ikke mindst på grund af den relativt korte afstand der er mellem de to byer.

Randers FC vil ikke være lillebror til AGF længere og har da også fået bedre resultater de seneste 5 år. Randers er i fuld færd med at cementere sig som et top-6 hold, og selvom de ikke helt har nået deres ultimative mål så gør de det stadigvæk godt i år med deres 7’ende plads.

AGF må siges at have et flyvende år, og de er da også 6 point foran Randers, og befinder sig helt oppe på 3. pladsen. Men AGF har virkelig ikke haft gode resultater mod Randers i lang tid. Randers har vundet 7 ud af deres seneste 10 indbyrdes opgør og har spillet 3 uafgjorte, så hvis man kigger på den statistik er Randers klare favoritter!

AGF – Randers FC kan ses på Canal 9 og LIVE-Streames på Dplay.dk

Silkeborg IF vs. FC Nordsjælland – Lugten af Bronze!

Silkeborg skal virkelig til at kæmpe sig væk fra den absolutte bund. De ligner klart det svageste hold i ligaen og alle poinbt er ekstra vigtige da hele 3 hold rykker ned i år. Det er vigtigt at de får styr på deres ufarlige spil, og uden Ronnie Schwarz kan det se sort ud.

FC Nordsjælland ligger godt på 5. pladsen og er kun 2 point efter AGF på 3.pladsen. Derfor kan de snuppe bronzet i år. Hvis de vinder kampen mod Silkeborg, som må siges at have set svage ud, kan de hvis intet flasker sig for AGF ob Brøndby denne runde, snuppe 3. pladsen.

Silkeborg IF – FC Nordsjælland kan ses på TV3 Sport og Live-Streames på Viaplay.dk


Esbjerg FB vs. Aab – Den vigtige Top-6

Esbjerg ligger ringe til i bunden af ligaen, og har i det hele taget været utroligt skuffende i år. Det er ren kamp for dem at samle så mange livsvigtige point sammen i de sidste kampe inden nedrykningspillet. Det er dog ikke en nem opgave at møde et stærkt Aab-hold.

Aab ligger netop nu på 6. pladsen med blot 3 point mere end randers FC, som dog har spillet en kamp mindre. Aab kan sikre sig en delt position, selvom Randers FC vinder begge kampe denne uge, det er derfor vigtigt at de holder deres form efter genstarten.

Esbjerg FB – Aab kan ses på TV3 Sport og Live-Streames på Viaplay.dk


Randers FC vs. Hobro IK – Hvem har kronen i Kronjylland?

Randers skal allerede i aktion igen, blot 4 dage efter lokalopgøret mod AGF. Denne gang er det endnu et lokalopgør der skal afgøres. Der er blot små 30 kilometer mellem de 2 byer. Store dele af Hobros bestyrelse og spillere, kommer da også fra Randers FC og det samme kan siges den anden vej, med især Thomas Thomasberg i fokus.

Randers ser sig selv som den klare storebror i dette forhold, og det kan da også bakkes op ad statistik, både sportsligt og organisatorisk. Randers har da også vundet 6 udaf de seneste 10 kampe mod deres naboer fra nord i Superligaen, tabt én og spillet 3 uafgjort.

Hobro vil gerne slå Randers, og det er evident at de ser dem som en af deres største rivaler. Hobro har også meget brug for vitale point, da de ligger rimeligt dårligt til på 12. pladsen med blot 19 point, 4 efter Silkeborg på 14. pladsen.

Randers FC – Hobro IK kan ses på TV3 Max og LIVE-Streames på Viaplay.dk


FC Midtjylland vs. AC Horsens – Kan ulvene øge forspringet?

Selve kampen har måske ikke nogen lang og spændende historie i Superligaen men det skal altså blive spændende at se om guldfavoritterne fra Heden kan fortsætte dere imponerende takter fra tidligere på året, og derved sikre sig guldet!

FC Midtjylland må siges at have været de mest direkte konkurrenter til FCK om titlen i Superligaen i mange sæsoner. De skal gøre alt for at holde deres allerde store forspring ned til FCK. Det betyder også at de skal vinde kampen over AC Horsens. De er da også meget store favoritter og spiller på hjemmebane. FCM har da også vundet alle opgør, ud af de seneste 10 mod den gule fare.

AC Horsens sæson har være utilfredsstillende og de får nu chancen for at kunne starte på en frisk, det er så måske ikke den heldigste modstander de får i deres første kamp, men i fodbold kan alt jo ske. Der er altid et ekstra drive, når en mindre klub skal på besøg hos ligaens nummer 1, og det er vigtigt at AC Horsens finder denne motivation frem på Heden.

FC Midtjylland – AC Horsens kan ses på Eurosport 2 og LIVE-Streames på Dplay.dk

Lyngby BK vs. FC København – Et mindre derby!

Der er nogle kampe som bare ikke fås bedre, en af de kampe er selvfølgelig opgøret mellem BIF og FCK, men der er altså endnu en klub fra hovedstadsområdet i den bedste liga, og i denne runde spiller de mod FCK.

Lyngby har ikke klaret sig så forfærdeligt dårligt denne sæson, i hvert fald i ikke når man tænker på at de er oprykkere til Superligaen. De ligger på en 8. plads med 31 point og ligger godt til i midten. Det ligner i hvert fald en sæson til i Danmarks bedste række. De kan endda drømme om en top-6 pladsering, men det kræver at de får de bedst mulige resultater, også mod hold som deres naboer fra Østerbro; FCK. Det kan da se lidt svært ud med en statistik som siger at de blot har vundet 2 ud af deres seneste 10 kampe mod Løverne. Dog har de ikke tabt deres 5 seneste hjemmekampe.

Løverne jagter fortsat ulvene fra heden på 1. pladsen af Superligaen og med hele 12 point op til guldet, ser det sort ud. Hvis at FCK skal gøre sig forhåbninger om at erobre pladsen fra deres jyske rivaler, skal de altså vinde næsten hver eneste kamp de spiller. De skal gøre det svært for Lyngby, og alle andre hold de skal møde indtil slutningen på sæsonen. Det bliver spændende at se om de er i den form som kræves.

Lyngby BK – FCK kan ses på Canal 9 og LIVE-Streames på Dplay.dk

AGF vs. OB – Hvor er storhedstiden?

Danmarks henholdsvis anden og tredjestørste byer har længe haft to fodboldhold som ikke har levet op til fortidens stohedstider. Begge hold har været blandt de mest succefulde og vigtigste klubber i Superligaens historie.

AGF har en rigtig god sæson i år og meget tyder på at hvis de fortsætter i den form de var i inden de ligaen stoppede brast, så kan de få deres første stykke metal i mange år. Fansene er håbefulde i Aarhus og deres hold er da også stærkt i år. Det betyder da også, at alle point er ekstra vigtige og kampen mod OB er ingen undtagelse. AGF er favoritter og spiller hjemme, men kampen mod Randers skal overståes først.

OB vandt som bekendt over Real madrid med hele 2 mål på Bernabeu i 1994. Det er dog mange år siden, og de har da heller ikke vist sig fra deres stærkeste side i mange år. Det er meget vigtigt for en klub med OB’s selvforståelse at ende i top-6. De er dog nede på en 9. plads, og har hele 6 point op til Aab på 6.pladsen, og alle point er derfor ekstremt vigtige.

AGF – OB kan ses på TV3 Sport og LIVE-Streames på Viaplay.dk


Brøndby vs. Sønderjyske – Jagten på AGF

Sønderjyske skal på en lang tur hele vejen til Københavns Vestegn i første runde efter spilstoppet. Det er en svær kamp der venter på Brøndby stadion da BIF blot er 1 point efter AGF på tredje pladsen og vil gøre alt hvad der skal til for at få den eftertragtede bronzemedalje.

Brøndby har haft en god sæson indtil videre, men deres selvforståelse gør at der skal metal til for at fuldende et successfuldt år. AGF har spillet én kamp mindre end BIF og har blot 1 point i forspring. Hvis AGF’s resultater ikke flasker sig i deres 2 første opgør betyder det at Brøndby kan erobre 3. pladsen fra deres rivaler fra Aarhus denne runde.

Sønderjyske skal kæmpe hårdt for at få point i Brøndby og få de vigtige point i hus. Sønderjyske har mange ambitioner i Superligaen og alle hop op i tabellen er vigtige for en klub som denne fra Haderslev. Deres statistik mod Brøndby er ganske fornuftig med 4 sejre, og en uafgjort i de seneste 10 opgør.

Brøndby – Sønderjyske kan ses på TV3+ og Live-Streames på Viaplay.dk