Photo by Lindsey PARNABY / AFP

Top-10: Danmarks bedste spillere nogensinde

Danmark er måske et lille land, men vi har virkeligt bevist, at vi er et land med stort talent for fodbold. Men hvem er Danmarks bedste spillere nogensinde? Vi har haft utroligt mange dygtige spillere. Se listen her!

SE VORES TV-GUIDE HER

10: Søren Lerby

Søren tilbragte det meste af sin karriere i den hollandske liga, med hovedsageligt Ajax, men også med PSV. Han havde også 3 relativt successrige år i Bayern München. Han var kendt for sin elegante stil og sin lederevne på banen. Han nåede at spille 67 landsholdskampe og scorede 10 mål.

Lerby var også kendt for sin specielle tøjstil, hvor han rullede sine strømper helt ned til støvlen og uden benskinner.

Klubber: Fremad Amager, Ajax, Bayern, Monaco, PSV

9: Jon Dahl Tomasson

Jon var en moderne og skarp angriber, han havde en fremragende sans for mål og kunne fungere både som første og anden angriber. Hans ekstreme fleksibilitet gjorde det muligt for ham at tilpasse sig hans holdkammeraters egenskaber. Han spillede 3 sæsoner for AC Milan og scorede 22 mål. Han har spillet i La Liga, Æresdivisionen, Serie A og Premier League.

Jon Dahl Tomasson er nu træner for Malmö FF og havde en 3,5 årig periode, som assisterende træner for det danske landshold, under Åge Hareide.

Klubber: Køge, Heerenveen, Newcastle, Feyenoord, AC Milan, Stoccarda, Villareal

8: Daniel Agger

Daniel Agger er virkelig trofast til sine klubber og har blot spillet for 2 forskellige i sin professionelle karriere, nemlig Brøndby IF og Liverpool FC. Han var kendt for sin utrolige sikkerhed på midtbacken og sin styrke som leder. Han havde en god teknik og var en stærk fysisk spiller. Hans største problem var at han desværre døjede alt for meget med skader i sin karriere.

Efter sin karriere, startede Agger sit kloakfirma Klo-Agger og er nu en succesfuld forretningsmand. Han nåede også at blive vicekaptajn for liverpool.

Klubber: Brøndby IF og Liverpool

7: Kasper Schmeichel

Kasper har virkelig arvet sine evner efter sin far. Han har virkelig nået sine mål, og er en af de bedste målmænd i England og har været det igennem længere tid. Han var en stor del af Leicster-miraklet da de vandt Premier League. Han har vundet danmarks bedste spiller flere gange, og er blandt nutidens mest vigtige danske spillere.

Kasper voksede op i England og gik i skole i nærheden af Manchester. Han taler engelsk og dansk som modersmål og taler med en Manchester dialekt.

Klubber: Manchester City, Leeds, Leicester

6: Preben Elkjær

Elkjær betragtes som en af Danmarks bedste angribere nogensinde. En berygtet ryger, hans spillestil led dog ikke af åndenød, men var domineret af en stærk beslutsomhed. Han gav aldrig op på en tabt bold – fra tid til anden resulterende det i mål.

Preben Elkjær var brygtet for sin charmerende arrogance og sin store selvsikkerhed, som mange mener var en stor fordel for ham, i hans position som angriber.

Klubber: Vanløse, Köln, Lokeren, Verona, Vejle

5: Allan Simonsen

Allan Simonsen begyndte sin karriere i Vejle BK, men fik se meget mere af den store fodboldverden. Han var en stilsikker spiller med stor boldsikkerhed. Han scorede rigtig mange mål for store klubber såsom Mönchengladbach og Barcelona.

Allan Simonsen har en af de mest flaterede CV’s af alle danske spillere og en af de blot 5 danskere til nogensinde at have spillet i Barcelona.

Klubber: Vejle, Mönchengladbach, Barcelona

4: Brian laudrup

Laudrup var en elegant, teknisk og kreativ spiller, der var begavet med utroligt tempo og boldkontrol. Han brugte dette talent, til at gå forbi spillere med relativ lethed og at skabe åbninger for holdkammerater. Laudrup også kendt for at være en meget uselvisk spiller med fremragende vision, som ofte ville glæde sig over opsætning af holdkammerater snarere end at gå efter mål selv.

Brian Laudrup er faktisk født i Wien og har rejst og boet flere forskellige steder grundet hans fars egen karriere i europæisk fodbold.

Klubber: Brøndby, Bayern München, Fiorentina, AC Milan, Chelsea, Rangers, FC København, Ajax

3: Christian Eriksen

En stadig ung spiller med masser af talent. Christian Eriksen var i sine yngste dage anset som en af verdens største talenter. Han blev solgt til Tottenham hvor han spillede fantastiske, foruden sin sidste sæson. Han er nu i Inter, men mangler stadig at få sit absolutte gennembrud i Italien. En dygtig teknisk spiller med formidabelt syn for spillet.

Christian Eriksen havde i lang tid svært ved at finde sin stil og rolle på det danske landshold. Under morten Olsen havde han svingende reultater, men da Åge Hareide kom til blev han Danmarks måske vigtigste spiller, en af grundene til at han er en af Danmarks bedste spillere nogensinde .

Klubber: Ajax, Tottenham, Inter Milan

2: Peter Schmeichel

Én af verdens måske bedste målmænd nogensinde og helt klart en af Danmarks bedste spillere nogensinde . Peter Schmeichel var ikke bare en god målmand, men anses af mange som en levende legende. Hans stil var meget speciel og han reddede ofte bolde med bare én hånd i akrobatiske spring. På samme tid med at han var en fantastisk målmand, så har han faktisk også scoret en del mål, hele 12 i sin karriere.

Peter Schmeichel er MBE og er faktisk halv polsk, hvilket afspejler sig i hans mellemnavn Boleslaw. Han er en stor personligher herhjemme i Danmark og en god TV-vært.

Klubber: Hvidovre, Brøndby, Manchester United, Sporting CP, Aston Villa, Manchester City

1: Michael Laudrup

Michael Laudrup er ofte anset som en af verdens bedste spillere nogensinde. Han er en af de få spillere, som både har optrådt for både Real og Barcelona. Michael laudrups spillestil var intelligent, teknisk og hurtig. Mange mener at han var forud sin tid, med sine hurtige driblinger og gode overblik. Laudrup betragtes af mange som en af de bedste afleverere og som en af de mest teknisk dygtige spillere nogensinde.

Laudrup har også haft meget success som træner og TV-personlighed. Han har altid næret stor kærlighed for god vin og skabte, som en hobby et vinimport-selskab, som senere hen har vokset sig til et af Danmarks største af slagsen.

Klubber: KB, Brøndby, Lazio, Juventus, Barcelona, Real Madrid, Vissel Kobe, Ajax

Listen har taget inspiration fra Wikipedia og Ranker.com