(Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)

Top-10: Dyreste Transfers

Transfers og klubbytter er lige så meget en del af fodboldbranchen i dag som bolden, målet og dommeren. Der betales derfor enorme beløb, for at bringe den ene eller den anden spiller til den ene eller den anden klub.

Klubberne håber ikke kun på mere kvalitet og styrke gennem frisk blod, men også for mere rækkevidde og verdensomspændende anerkendelse af stjernerne for at åbne nye forretningsområder. Derfor er trecifrede millioner beløb ikke længere usædvanlige og oftere mere reglen end undtagelsen. Vi præsenterer dig her de 10 dyreste fodbold transfers nogensinde. På trods af de inflationsjusterede beløb kan overførselsgebyrerne fra 70’erne, 80’erne og endda 90’erne ikke følge med de astronomiske summer i moderne fodbold og blev derfor ikke taget i betragtning


10. Eden Hazard til Real Madrid 2019 – 100 Millioner €

Alder ved transfer: 28 år
Nationalitet: Belgien
Tidligere klub: FC Chelsea
Nye klub: Real Madrid

Efter syv succesrige år med Chelsea forlod belgieren den engelske hovedstad for at besvare kongeklubbens opfordring. Han underskrev en fem-årig kontrakt og kronede sin afgang ved at vinde Europa League. Den første sæson i Madrid gik ikke problemfrit. Han ankom overvægtig og en smule skadet


09. Gareth Bale til Real Madrid 2013 – 101 Millioner €

Alder ved transfer: 23 år
Nationalitet: Wales
Tidligere klub: Tottenham Hotspur
Nye klub Real Madrid

I 2013 slog Gareth Bale transfer alle rekorder. Det højeste overførselsgebyr til dato var 94 millioner Euro, da CR7 skiftede fra Manchester United til Madrid. Bale vandt Champions League og Copa del Rey i det første år.


08. Paul Pogba til Manchester United 2016 – 105 Millioner €

Alt Alder ved transfer: 23 år
Nationalitet: Frankrig
Tidligere klub: Juventus
Nye klub: Manchester United

Pogba startede sin professionelle karriere i Manchester, men forlod holdet efter et år for at spille for Juventus. I den norditalienske by udviklede han sig til en af de bedste midtbanespillere og vandt verdensmesterskabet med Frankrig i 2018. Han blev den dyreste spiller i verden, og vandt Europa League. Et muligt skifte i sommer synes i øjeblikket at være mere end realistisk.


07. Cristiano Ronaldo til Juventus 2018 – 117 Millioner €

Alder ved transfer: : 33 år
Nationalitet: Portugal
Tidligere klub: Real Madrid
Nye klub: Juventus

Cristiano Ronaldo brød transfers rekorden (94 millioner Euro) i 2009, da han skiftede fra Manchester United til Real Madrid. Nu, ni år senere, er han nummer 7 med skiftet til Juventus. Dette er det højeste beløb, der nogensinde er betalt for en spiller over 30 år.


06. Antoine Griezmann til Barcelona 2019 – 120 Millioner €

Alder ved transfer: 28 år
Nationalitet Frankrig
Tidligere klub: Atletico Madrid
Nye klub: FC Barcelona

Efter fem succesrige år hos Atletico Madrid skiftede Griezmann til Barcelona i den katalanske hovedstad, sidste sommer, hvor han underskrev en fem-årig kontrakt. FC Barcelona betalte det faste overførselsgebyr på 120 millioner Euro. Franskmanden har hidtil ikke opfyldt forventningerne


05. Ousmane Dembélé til Barcelona 2017 – 125 Millioner €

Alder ved transfer: 20 år
Nationalitet: Frankrig
tidligere Klub: Borussia Dortmund
Nye klub: FC Barcelona

Efter at have skiftet fra Stade Rennes til Dortmund, skabte den livlige franskmand sig et navn hos Dortmund og skiftede til FC Barcelona efter blot et år for i alt 125 millioner Euro. Siden han flyttede til Blaugrana har han tilbragt mere tid på rehabilitering end på banen.


04. João Félix til Atletico Madrid 2019 – 126 Millioner €

Alder ved transfer:19 år
Nationalitet: Portugal
tidligere Klub: Benfica
Nye klub: Átletico Madrid

Det portugisiske supertalent fik sit gennembrud hos Benfica i sæsonen 2018/19. Da han scorede et hattrick mod Eintracht Frankfurt i Europa League i april 2019, tiltrækkede han sig også international opmærksomhed. Mange ser ham som den legitime efterfølger til Cristiano. Denne transfer var en af de mest opsigtsvækkende transfers i 2019

I sommeren 2019 underskrev han en syv-årig kontrakt med Atletico Madrid.


03. Philippe Coutinho til Barcelona 2018 – 145 Millioner €

Alder ved transfer: 24 år
Nationalitet: Brasilien
tidligere Klub: Liverpool
Nye klub: FC Barcelona

Liverpool havde held med sig. For Coutinho blev 8 millioner Euro overført til Inter Milan i 2013 og Liverpool modtog 120 millioner Euro fra FC Barcelona fem år senere. Det samlede beløb kan endda vokse til 145 millioner Euro, hvorfor overførslen ender på tredjepladsen. Brasilianeren kunne ikke få fodfæste i Spanien og spiller i øjeblikket på lån hos Bayern München.


02. Kylian Mbappé til PSG 2017 – 180 Millioner €

Alder ved transfer: 18 år
Nationalitet: Frankrig
tidligere Klub: AS Monaco
Nye klub: Paris SG

Den franske teenager fortryllede allerede fodboldverdenen i sæsonen 2016/2017, da han blev signed af AS Monaco. Efter den succesrige sæson skulle salget ske i Monaco, og den økonomiskt stærke klub; PSG overtog. Mbappé spiller sammen med Neymar Jr. i Paris og trænes af Thomas Tuchel. Denne handel er en af de mest respekterede transfers


01. Neymar Jr. til PSG 2017 – 222 Millioner €

Alder ved transfer: 25 år
Nationalitet: Brasilien
tidligere Klub: FC Barcelona
Nye klub: Paris SG

Skiftet af brasilianeren fra Barcelona til Paris brød rekorden for transfers. Neymars afgang, muliggjort af Qatar-ejeren. Transferen betydede slutningen på den dominerende front trio; MSN (Messi, Suárez, Neymar) fra Barcelona.

Flere franske mesterskaber fulgte Neymar, men PSG har hidtil ikke været i stand til at få success i Champions League. Hvor længe Neymar vil blive i Paris er et af de mest spændende spørgsmål i fodboldverdenen.

SE VORES LISTE OVER RIGESTE KLUBBER HER