(Photo by MAURICIO LIMA / AFP)

Top 10: Frisparks-specialister

Frisparks-skytter er en mytisk størrelse i fodboldens verden. Mange af de største aktører har brugt flere år på at mestre den ædle teknik, men blot få spillere har fået den success som mange spillere har søgt igennem tiderne. Hvem er de største stjerner, når det kommer til at hamre bolden ind på en dødbold fr 30 meters afstand? Det har vi taget et kig på. Læs selv artiklen og se om du er enig elller ej!

Se vores TV-Guide her!

10: Rogerio Ceni

(Photo by MAURICIO LIMA / AFP)

Her er der nok mange der tænker; hvad laver en målmand på listen? Målmænd mestrer allerede kunsten at sparke langt på målspark, så hvorfor ikke øve sig lidt på frispark også. Det var i hvert fald det Sao Paolo legenden Rogerio Ceni tænkte, og det har resulteret i 131 mål hvoraf 59 var direkte på frispark. Han spillede 16 kampe for det brasilianske landshold og tog også ofte straffespark.

9: Cristiano Ronaldo

(Photo by Vincenzo PINTO / AFP)

Hvorfor er han ikke højere på listen? Ja, Cristiano er en fantastisk frisparks-kytte og hans tilgang er blevet kendt verden over, men de næste mange på listen, er deciderede specialister, hvor Cristiano kan siges at have andre styrker på en fodboldbane også. Med 51 direkte frisparks-scoringer, rangerer Cristiano Ronaldo som en af de bedste i historien.

8: Ronald Koeman

Ronald Koeman i fuld gang med en tackling.
(Photo by GERARD JULIEN / AFP)

En hollandsk superspiller som spillede mange år for Barcelona. Koeman scorede 253 mål, hvilket er det højeste for en forsvarsspiller til dato. Koeman havde i mange år adskillige andre scoringsrekorder, inklusive fleste straffescoringer i LaLiga, og i alt scorede han 60 direkte på frispark.

7: Zico

(Photo by AFP)

Denne lister emmer af overodnet kvalitet, og her findes endnu et bevis på dette. Den brasilianske legende Zico kunne nemlig også finde ud af banke bolde ind fra lang afstand. Zico scorede på 62 frispark i sin karriere, flest under hans storhedstid med Udinese.

6: Maradona

(Photo by JORGE DURAN / AFP)

Han kunne også score med foden, og endda på flere forskellige måder. Maradona var hele tiden farlig for sin modstander, uanset hvor han havde bolden og hvordan han fik den. Det beviste han med hele 62 frisparks-mål banket ind med hans berømte venstre fod. Disse mål er spredt ud over de store klubber Barcelona og Napoli.

5: Lionel Messi

(Photo by LLUIS GENE / AFP)

Selvfølgelig er han med her, han kan jo klare alt på en fodboldbane. Messi har indtil videre banket lidt over 50 frispark ind. Det er måske ikke så omponerende som mange andre på listen, men så skal man jo også huske at han ikke var førstevalg som frisparks-kytte før 2015 hvor Xavi rykkede videre. Messi har forhåbentligts stadig nogle gode år tilbage, og mon ikke han smadrer nogle flere ind?

4: Ronaldinho

(Photo by CESAR RANGEL / AFP)

Han kunne andet end blot at imponere verden med sine vilde driblinger. Han blev blot den anden Barcelona-spiller i historien, til at blive klappet af på Estadio Santiago Bernabeu. Han snuppede 66 frisparks-mål i sin karriere og blev kåret som FIFA Player of the Year i 2004 og 2005.

3: David Beckham

(Photo by ADRIAN DENNIS / AFP)

Lækkert hår, lækker kone og et endnu mere lækkert spark. Beckham er kendt for sin evne til at skabe mål på dødboldssituationer. Han mestrede ‘banankurven’, hans teknik inspirerede endda filmen ‘Bend it like Beckham’, mens han også repræsenterede nogle af de største klubber i verden, herunder PSG, Real Madrid, Manchester United og AC Milan. Han scorede 65 frisparks-mål.

2: Pelé

(Photo by – / AFP)

Denne legende scorede alt i alt 1.000 mål i sin karriere. Han er stadig anset som den måske bedste spiller nogensinde, og det er også fordi at han kunne score på frispark. Pelé var en all-round fodboldspiller, der scorede mål for sjov, samtidig med at han havde fremragende teknik. Han scorede 70 frisparks-mål i løbet af sin karriere, og dette er det næsthøjeste i historien.

1: Juninho

(Photo by FRED DUFOUR / AFP)

Dette er den spiller som alle de andre ser optil når det kommer til frispark. Juninho blev købt af Olympique Lyon i 2001, og det var her han blev kendt for sin specielle evne. Han vandt syv titler i træk med Lyon. Han scorede 77 direkte mål på frispark, hvilket er det højeste nogensinde. Juninhos teknik var unik. I stedet for at skrue bolden tyede han oftere til bare at hamre den ind med fuld kraft i lige linje.

Se Juninhos vilde teknik her!