Manchester United '99 Legends manager Alex Ferguson (C) holds the trophy a his players celebrate their win in the Treble Reunion 20th anniversary football match between Manchester United '99 Legends and FC Bayern Legends at Old Trafford in Manchester, north-west England on May 26, 2019. (Photo by Lindsey PARNABY / AFP)

Top 20: Verdens Største Fodboldklubber

Hvilke er Verdens største fodboldklubber? og hvordan måler man egentligt klubbernes størrelse, og hvorfor? Her kan du finde Svaret. Frankrigs Foboldforbund har nemlig lavet en top 20 over netop dette. De måler over 10 forskellige faktorer, såsom titler og legendariske spillere. Så læs vores Top-20: Verdens største Fodbold Klubber!

Se hvor du kan se alle klubberne spille her!

De 10 faktorer:

Antal spillere i truppen, der har vundet et verdensmesterskab.

Titler vundet på kontinentalt niveau (f.eks. Champions League),

Spiller-trøjer solgt pr. År.

Årlig omsætning.

Registreret overførselsgebyr betalt.

Gennemsnitligt tilskuertal.

Markedsværdi af det nuværende hold.

Ballon d’Or-trofæer vundet siden 1956

Antal følgere på sociale medier.

Klubber med den største mytiske status.

Nr. 20

Celtic Football Club med 23 point

Med hele 49 skotske titler og en Europa Cup titel tilbage i 1964 er de det mest successfulde skotske hold. De har en kæmpe fanskare og er synonyme med en hel religion i Skotland.

Nr. 19

Mönchengladbach & Benfica med 24 point

Her må 2 hold dele pladsen. Gladbach har vundet 5 bundesliga titler, 3 DFB pokaler og 2 Europa League titler. De har et stort følge og er en af tysklands mest populære hold. Benfica indtager pladsen, da de er det mest vindende hold i den prestigiøse portugisiske liga. De har på samme tid opfostret mange superstjerner såsom Di Maria og en af de allerstørste legender, nemlig Eusebio.

Nr. 18

Boca Juniors med 31 point

De har vundet femte flest internationale titler nogensinde, på samme niveau som selveste AC Milan. De er en religion i sig selv og har opfosteret legender som Gabriel Bautista og Diego Maradona.

Boca Juniors fans i aktion!

Nr. 17

Olympique Marseille med 35 point

Inden PSG blev ekstremt rige, var Marseille længe et bedre hold. De har vundet 10 Ligue 1-titler og 10 Pokal-titler. Både Drogba og Ribery har en fortid i klubben.

Nr. 16

Ajax med 37 point

Hollands mest succesfulde hold. De vandt Europa League (Dengang Europa Cuppen) 3 år i streg. De har vundet utallige Hollandske Cups og har flest Æresdivision-titler. De har opfostret utallige megastjerner og måske den største legende af alle; Johan Cruyff.

Nr. 15

Inter Milan med 60 point

De vandt 5 Serie A-titler i streg mellem 2006 og 2010. Men ikke nok med det, de har nemlig også vundet Champions League hele 3 gange. De har huset spillere som Eto’o, Zlatan og Zanetti.

Eriksen og Young for Inter

Nr. 14

Tottenham Hotspur med 61 point

Tottenham peakede i 1963 da de blev det første engelske mandskab der vandt en international turnering, da de vandt datidens ekvivalent til Champions League, Cupvindernes Cup. I 1972 snuppede de da også UEFA-cuppen. De opfosterede spillere såsom Bill Nicholson, Garteh Bale og Gary Lineker med flere.

Nr. 13

Atletico Madrid med 67 point

De har altid været det tredje hjul i den spanske liga. De er da også den 3. mest succefulde klub i spansk fodbold. De har vundet La Liga 10 gange samt en double i 1996. De har haft glæden af spillere såsom legenden Luis Aragones og den fantastiske angriber Fernando Torres

Nr. 12

Borussia Dortmund med 70 point

Den første tyske klub til at vinde et internationalt trofæ med cupvindernes cup i 1966. De er kendte for deres patriotiske fans og den gule mur på deres stadion. De er en af de mest fulgte klubber i Tyskland.

Den Gule Mur

Nr. 11

AC Milan med 78 point

En af Italiens mest successfulde klubber nogensinde. De har snuppet 30 Serie A titler og hele 7 internationale trofæer. De har opfostret spillere som Maldini, både far og søn, og huset spillere som Kaka og Zlatan.

Nr. 10

Arsenal med 88 point

En af Englands mest successfulde klubber. Deres mest mindeværdige periode må være mellem 1989 og 2005 hvor de vandt hele 5 liga-titler og 5 FA Cups. De har huset legender som Thierry Henry og Dennis Bergkamp.

Nr. 9

Manchester City med 89 point

City er nok bedre kendt for den success, som de har fået i nutiden. Men de har et af verdens bedste hold og træner. De har vundet 4 Premier League-titler de seneste 8 sæsoner.

City med deres Trofæer

Nr. 8

Chelsea med 91 point

Endnu en klub som huskes bedre for nyere tids success, men de er da også det første hold fra London til at vinde Champions League, som de gjorde tilbage i 2012. De har haft fornøjelsen af superspillere som Frank Lampard og John Terry.

Nr. 7

Paris Saint Germain med 94 point

Paris er ikke bare blevet en superklub efter alle de mange milliarder. De er den mest succesfulde klub i Frankrig med 38 trofæer i store turneringer. Der har været en del gode spillere forbi klubben fra lysets by, såsom Ronaldinho og Zlatan.

Nr. 6

Juventus med 107 point

Juventus har vundet 34 mesterskaber, 13 Coppa Italia titler og otte Supercoppa Italiana Di Calcio titler, to Intercontinental Cups, to europæiske Cups / Champions Leagues, en europæiske Pokalvindernenes cup, en fælles national rekord på tre UEFA Cups, to UEFA Super Cups og en UEFA Intertoto Cup. Det taler vistnok for sig selv…

Cristiano Ronaldo for Juventus

Nr. 5

Liverpool med 120 point

Liverpool har vundet 6 Champions League-titler. Det er flere end nogen anden engelsk klub. Liverpool er kendt i hele verden og er en af verdens mest fulgte klubber. De har haft glæden af spillere som, Steven Gerrard, Kenny Dalglish, Ian Rush og Robbie Fowler med flere.

Nr. 4

Bayern München med 135 point

Den mest dominante klub I tysk fodboldhistorie. De har vundet 28 Bundesliga-titler og 11 ud af de senste 15 sæsoner. Nogle af de bedste bayernspillere gennem tiden er Franz beckenbauer, Karl Heinz Rummenigge, Gerd Muller og Oliver Kahn.

Nr. 3

Manchester United med 151 point

Flest trofæer af all klubber i England med 20 titler. De har vundet hele 12 FA Cups og 3 Champions League. De har haft spillere såsom Ryan Giggs, Cantona, George Best og Sir Bobby Charlton samt mange flere.

George Best, Dennis Law og Bobby Charlton statue

Nr. 2

FC Barcelona med 177 point

Barcelona har vundet næsten alt, flere gange. De har haft flere af de mest legendariske spillere og trænere nogensinde. De er virkeligt mere end en klub og står for den catalanske sportskultur. De har haft klassespillere såsom Iniesta, Puyol, Cruyff, Ronaldinho og selvfølgelig Messi

FC Barcelonas måske største stjerne nogensinde, Messi

Nr. 1

Real Madrid med 184 point

Real Madrid har vundet 64 trofæer; en rekord på 33 La Liga titler, 19 Copa del Rey og 10 Supercopas. I europæiske konkurrencer har klubben vundet rekorden på 26 trofæer; en rekord på 13 europacup / UEFA Champions League-titler. Deres legender inkluderer Zidane, Figo, Puskas, Ronaldo og navnebroderen Cristiano Ronaldo.

Iker Casillas med de trofæer han vandt med Real Madrid

Kilde: https://talksport.com/