(Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)

Top-5: Spillere med ekstra vægt

Det ville være repektløst at kalde dem tykke spillere, men når man ser på fodboldspillere i dag er de næsten alle sammen i den absolut bedste form man kan forestille sig et menneske være i. Før i tiden var der et andet syn på sporten, og i tidens løb har der været en del spillere som var utroligt dygtige, men måske lige havde et kilo eller to mere på sidebenene end deres holdkammerater. Denne top-10 er en hyldst til de spillere, der på trods af at de kæmpede med deres vægt, var dygtige og spændende fodboldspillere alligevel!

5: Jan Mølby

Jan Mølby var en utroligt begavet central midtbanespiller, der havde stor succes på Anfield, hvor han tilbragte 12 år af sin karriere og spillede næsten 300 kampe.Mølby vandt 13 trofæer som spiller, inklusive 3 First Division-titler, før han trak sig tilbage i 1998. På listen over spillere, der rystede Kop, blev Molby valgt til den 16. største spiller i Liverpools historie. Med fin teknik og en utrolig evne for at aflevere havde Molby en fremragende karriere.

4: Neville Southall

En målmand i verdensklasse, Neville Southall er en Everton-legende, og spillede hele 17 år for klubben, hvor han vandt ni trofæer og spillede 747 kampe, hvilket gjorde ham til den spiller der har optrådt flest gange for Everton. Han har også flest kampe for det walisiske landshold, efter at have repræsenteret sit land 92 gange.

3: Ailton

Ailton Goncalves da Silva, eller bare; ‘Ailton’, var en talentfuld brasiliansk angriber, der scorede masser af mål i både Europa og Sydamerika. Selv da han vejede mest var Ailton en dygtig spiller, ikke hjulpet af hans korte størrelse og store ramme.For det meste brugte han sin vægt og styrke til sin fordel.

https://www.youtube.com/watch?v=IJAMBZh3BnM&t=34s

2: Tomas Brolin

En meget begavet spiller, derdesværre  lod fitness-problemer ødelægge hans karriere. Efter VM i 1994, blev Tomas Brolin en af de mest eftertragtede spillere i Europa. I midten af 1990’erne vandt Brolin Coppa Italia, UEFA Cup og UEFA Super Cup med Parma og nåede semifinalen i både EM ’92 og VM ’94, med Sverige Han skiftede til Premier League hvor han desværre ikke levede op til forventningerne, og var tvunget til stoppe sin karriere ganske tidligt.

1: Ronaldo Nazario

En af de bedste spillerenogensinde. Hvis det ikke var for en række uheldige skader, ville han blive betragtet som værende i samme klasse som Messi, Pele, Maradona og Cristiano. På trods af at han manglede kontinuitet i sin karriere, vandt Ronaldo stadig 18 trofæe, herunder 2 verdensmesterskaber, UEFA Cup og La Liga. Han vandt Ballon d’Or to gange og FIFA’s player of the year 3 gange.

https://www.youtube.com/watch?v=epTUVi4Uypo

Læs også: De bedst betalte trænere 2020