VM spilforslag MUSTAFA ABUMUNES / AFP

VM KVARTFINALER & SPILFORSLAG

I weekenden kan vi se frem til, at kvartfinalerne i VM afvikles og vi har fundet et par fine spilforslag frem. Hvem kommer et skridt nærmere til VM-guldet i Qatar?

Kroatien – Brasilien

09.Dec.kl 16:00
Kvartfinalerne i VM skydes i gang fredag ​​eftermiddag mellem 2018-finalisten Kroatien og 2022-favoritten Brasilien. Kroaterne var lidt heldige overhovedet at komme igennem gruppespillet, og i ottendedelsfinalen skulle der straffesparkskonkurrence for at komme forbi Japan.

Målmand Dominik Livaković var ​​den store helt med tre straffesparksredninger, som sikrede Kroatien en tredje deltagelse i en VM-kvartfinale. Ved de to foregående lejligheder er de gået sejrrigt ud, et godt tegn før de skal møde det hold, som alle tror vil vinde dette års mesterskab; Brasilien.

Det er heller ikke så mærkeligt, at så mange betragter dem som favoritter efter det VM, de hidtil har haft. De kom kontrolleret videre fra deres gruppe, hvor to sejre sikrede dem førstepladsen. I 8-delsfinalen satte de farten betragteligt op mod Sydkorea, hvor de afgjorde kampen allerede ved pausen med fire scoringer.

Neymar markerede sin tilbagevenden fra skaden med et mål efter blot 13 minutter, og Richarlison scorede sit tredje VM-mål knap et kvarter senere. Sammen med Real Madrid-stjernen udgør de en målfarlig trio, som alle har været varme inden kvartfinalen. Det er dårlige nyheder både for Kroatien og resten af ​​kandidaterne til VM

VM Spilforslag til Kroatien – Brasilien
Al ære til Kroatien, der har kæmpet hårdt og formået at nå endnu en kvartfinale, men det er svært at forestille sig, hvordan de skal klare at komme forbi Brasilien, som bomber løs offensivt. Kroaterne kan muligvis frustrere sydamerikanerne i et stykke tid, men til sidst vil muren revne.

Holland – Argentina

09.Dec.kl 20.00
Fredag ​​aften rundes af med den klassiske VM-kamp mellem Holland og Argentina. Disse to lande mødes for sjette gang i VM-historien, sidste gang var i en dramatisk semifinale i 2014, som sidstnævnte vandt på straffespark.

Holland har vist meget godt spil indtil videre i Qatar. Det lykkedes dem at vinde gruppe A komfortabelt med syv point ud af ni mulige, og fulgte op med at slå USA med 3-1 i ottendedelsfinalen. De er dermed nået til kvartfinalen for første gang siden 2014, og skal have revanche for ovennævnte nederlag fra netop det mesterskab.

Cody Gakpo var den store profil i gruppespillet med tre mål, mens Memphis Depay mod USA var tilbage og åbnede scoringen. De to på toppen kan give problemer for de fleste forsvar, og vil være nøglen til at sikre sig revanche mod Argentina.

Argentina åbnede VM med et choktab mod Saudi-Arabien, siden da har de samlet sig og nu vundet tre kampe i træk med kun én bagud. De vandt en fortjent 2-1-sejr mod Australien i ottendedelsfinalen, hvor Lionel Messi scorede sit tredje mål i Qatar.

Superstjernen drømmer stadig om en længe ventet VM-titel sammen med en nation, der ikke har vundet turneringen siden 1986. Skulle de komme videre fra kvartfinalen, kan der vente en episk semifinale mod ærkerivalerne Brasilien…

VM Spilforslag Til Holland – Argentina
En ny potentiel klassiker mellem disse to venter os på fredag. De har kæmpet flere ophedede dueller tidligere i VM-historien, hvor Argentina både har vundet VM-titlen og nået VM-finalen til fordel for sin europæiske modstander. Nu er der en mulig saftig semifinale mod Brasilien på spil, så begge lande vil give alt for at komme videre. Måske vil vi igen se, at disse to skal gøre op med hinanden på straffespark?

Marokko – Portugal

10.Dec Kl. 16.00

I lørdagens første kvartfinale skal VM overaskelsen Marokko kæmpe mod Cristiano Ronaldo og Portugal. Nordafrikanerne har imponeret stort indtil videre i mesterskabet, hvor de for første gang i historien er nået til en VM-kvartfinale.

At vinde en gruppe med lande som Kroatien og Belgien var stærkt nok, men at slå Spanien selv i ottendedelsfinalen var virkelig en overraskelse. De lukkede ikke et eneste mål ind mod spanierne på trods af 120 minutters spil og straffesparkskonkurrence!

Portugal kom derimod til kort med Schweiz i deres ottendedelsfinale, hvor de ikke gav op, før det stod 6-1. Herefter blev Cristiano Ronaldo rykket ud på bænken, hvor hans afløser Goncalo Ramos for alvor slog igennem med et hattrick. Det kan tyde på, at CR7 igen starter som reserve i kvartfinalen…

VM Spilforslag Til Marokko – Portugal
Man kan kun bøje sig for, hvad Marokko har præsteret i dette VM, og med så solid en defensiv organisation, skal man ikke afskrive, at de også kan kæmpe sig til semifinalerne. Portugal skulle derimod have nok ildkraft til at bremse dem, så vi må se, om de rent faktisk formår at bryde igennem. Første halvleg bliver et X.

England – Frankrig

10.Dec kl.20.00

Den fjerde og sidste semifinalebillet i fodbold-VM 2022 skal kæmpes om af stornationerne England og Frankrig.

Udover en svag 0-0 kamp mod USA har England vist solidt spil i Qatar. Iran blev smadret 6-2 i åbningsrunden, og i ottendedelsfinalen blev Senegal sat på plads med 3-0.

Harry Kane satte endelig sit præg på scoringslisten i dette års VM i den kamp, ​​mens de angribende holdkammerater Rashford og Saka begge har scoret tre mål. Englænderne har scoret i alt 12 mål indtil videre, så offensivt har de mere end nok at bidrage med.

Det engelske forsvar skal derimod fokusere på at stoppe fænomenet Kylian Mbappé, der er topscorer i mesterskabet med fem mål indtil videre. PSG-profilen scorede to nye mål i ottendedelsfinalen mod Polen, og Mbappé i topform er godt nyt for træner Deschamps.

Sammen med ham på toppen har Benzema-afløseren Giroud også spillet stort med tre mål, hvilket gør dem til mesterskabets mest måltruende duo. Disse to kan hurtigt finde på at skyde ‘Les Bleus’ til en anden VM-titel i træk.

VM Spilforslag Til England – Frankrig
Dette kunne hurtigt blive et fyrværkeri af en fodboldkamp mellem to af mesterskabets mest scorende hold. Med angribere som Kane og Mbappé i aktion, bliver det ingen nem opgave at være forsvarsspiller i denne kvartfinalekamp.

Vi vælger at sætte mest tiltro til de regerende mestre her, som har set et hak bedre ud end deres engelske modstandere. Det skal dog være målrettet og spændende!

Annonce: Denne side indeholder reklamelinks. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DKSELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU –18+ | Spill ansvarlig