Guide til Tour de France 2019
Tour de France 2019
Se alt om Tour de France 2019 her hos TVsporten.dk. Vi har lavet en guide med alt til årets Tour. Udover at se hvor du kan LIVE streame Tour de France og se det på TV, vil du også kunne læse alt om bjergene og alle Etapeprofilerne for 2019. Se det Fulde program og gør dig klar en fantastisk sommer i sadlen!
Se fuldt TV og LIVE Stream program for Tour de France 2019 her!
Tour de France: 1. Etape
Le Grand Depart vil forgå i Belgien som en hyldest til Eddie Merckx, som vandt den første af sine Tour de France sejre for 50 år siden i år.
Årets første etape er ganske interresant og indeholder at par små højdedrag, herunder den stejle bakke; Mur de Grammont og en lille 1,1 km brostensbelagt stigning (9,2%) for at ryste posen en smule. Ruten går forbi Lion Mound memorial hvor Napoleon blev besejret under slaget ved Waterloo, så dette kunne være et interessant sted at se. Der er 200 ulige trin op til slagmarken, og der er et museum dedikeret til kampen. Der kommer helt sikkert til at være mange fans omkring ruten, for at se en af de dygtige sprintere tage sejren. Afgangen er ved middagstid fra Molenbeek.
Konklusion:
Den første etape er en historisk begivenhed og med sine små stigninger kan vi måske allerede her se hvordan favoritternes form ser ud.
Tour de France: 2. Etape
Årest første Tour de France holdtidskørsel. Der er en del af de såkaldte falske stigninger. Ruten snor sig gennem de smukke gader og boulevarder i Bruxelles. Glæd dig til at se denne smukke etape.
Konklusion:
Holdtidskørsler er altid spændende. Glæd dig især til at opleve Jakob Fuglsangs Astana give den gas, de har nemlig gode traditioner for netop at huse specialister i netop denne kategori.
2. Etape
Tour de France: 3. Etape
En lang, men relativt mild velkomst venter rytterne på den anden side af den beligisk- franske grænse, med en række klare stigninger, der kommer i sidste halvdel af etappen.
Konklusion:
Stigningen, Côte de Mutigny kunne være ideel til et frækt forsøg på tage hele etapen, især for de yngre ryttere.
3 . Etape
Tour de France: 4. Etape
I dag bliver det en rigtig sprinter-etape! Sprinterfeltet vil helt sikkert sørge for at der ikke kan skabes alt for store udbrud og vil med stor sandsynlighed ende i en kæmpe massesprint ved målet.
Konklusion:
Måske føltes det ikke som om at 4. etape er den fedeste i årets løb, men det er det tit de mest anonyme etaper der ender op som de mest dramatiske.
4 . Etape
Tour de France: 5. Etape
De første virkelige stigninger i årets tour ankommer på dag fem i anden halvdel af denne rute på tværs af det nordøstlige Frankrig. I de sidste 50 km er kategori 2 stigningen; Cote des Trois-Epis hurtigt efterfulgt af kategori 3 stigningen; Cote des Cinq Chateax.
Konklusion:
Med de første stigninger og nedkørsler, kræves det at vinderen viser at han mestrer disse discipliner. Desuden kan vi få en forsmag på favoritternes form, især bliver det spændende at se hvad Fuglsang kan.
Tour de France: 6. Etape
Årest første bjergetape. Det bliver en mulighed for favoritterne til at tage lidt tid. Stigningen; La Planche des Belles Filles, har tre gange før spillet rollen som etapefinale i touren. Både Chris Froome og Vincenzo Nibali har vundet etaper på denne 7 km stigning på 8,7 %.
Konklusion:
Her starter Tour de France 2019 for alvor. Dramaet i bjergene og de smukke landskaber udspiller sig endelig. Vi får helt sikkert også at se om Fuglsang har skruet benene rigtigt på i år.
Tour de France: 7. Etape
Den længste etape i Tour de France. Selve etapen er simpel, og der findes blot 3 små stigninger.
Konklusion:
Forvent et tidlig udbrud, selvom sprinterne sandsynligvis vil kunne mærke deres træthed i slutningen af dagen.
Tour de France: 8. Etape
Løbet går sydpå mod Saint Etienne. Etapen er en af de hårdeste i den spæde start på Touren 2019. Den kan idet hele taget ses som en bakket etape, med 6 kategoriserede stigninger.
Konklusion:
Denne etape kan godt komme til at spille en rolle for kampen om den gule trøje, da den indeholder over 3,800 højdemeter.
Tour de France: 9. Etape
En etape som er skræddersyet til tidlige udbrud på stigningen; Mur-d’Aurec-sur-Loire. Mens den stejle nedstigning på Brioude kræver en stor balance over risikoen og belønningen.
Konklusion:
En klassisk ‘bakke-etape’, men bare rolig det betyder ikke at den behøver at være kedelig. Vi vil nemlig helt sikkert se nogle af de unge ryttere tage chancen.
Tour de France: 10. Etape
En lang og potentielt begivenhedsløs dag i sadlen, i betragtning af hvor udmattet feltet vil være på dette tidspunkt, men med tre tidlige stigninger er der masser af muligheder for, at nogen snedigt sniffer til en etapesejr og skaber et spændende udbrud.
Konklusion:
Det kan godt være at feltet er ved at være brugt, men det betyder ikke at landskabet bliver mindre smukt. Området hvori dagens etape slanger sig indholder masser af smukke byer og slotte. En af tourens mest smukke områder.
1. Hviledag
Rytterne har helt sikkert glædet sig til et tiltrængt pust. Nu kan strategierne genovervejes og fornyes, samt vil der helt sikkert være masser af Tour-sladder at følge med i.
Tour de France: 11. Etape
Herfra er der langt imellem er mulighederne for sprinterne, så forvent at se dem give 100% på gaderne i Toulouse.
Konklusion:
I dag er en ret simpel etape, hvori der skla lades op til de snart forekommende bjerge i pyrenæerne.
Tour de France: 12. Etape
Feltet byder varmt velkommen til Pyrenæerne med to skræmmende stigninger – Peyresourde og Hourquette d’Ancizan – med en hurtig nedkørsel til slutningen.
Konklusion:
En etape med potentiale for favoritterne, hvilket kan resultere i at den gule førertrøje kan skifte hænder.
Tour de France: 13. Etape
Endelig enkeltstart! En smule kuperet etape, men ingen alvorlige stigninger, der betyder at de mest specialiserede enkelstarts eksperter såsom; Rohan Dennis, Serge Pauwels og Bob Jungels – helt sikkert vil kunne vinde denne etape.
Konklusion:
Enkeltstart er altid en forfinet disciplin, men uden den helt store ekspert Chris Froome, får den nok ikke den allerstørste betydning for hvem som ender på toppen af podiet, hvis ikke de fejler for hård
Tour de France: 14. Etape
Én af de bedste etaper i årets Tour de France. Vi støder på 2 vilde stigninger, Col du Soulor og den legendariske Col du Tourmalet. Og der bliver kørt til, for etapen har nelig mål på Tourmalet.
Konklusion:
Duft til ordet; Tourmalet. Alle som har interesse i cykling ved hvor stor en betydning dette bjerg har. Bjergryttere som Geraint Thomas, Vincenzo Nibali og Nairo Quintana oer favoritter, men vi må ikke glemme at der er meget på spil for Jakob fuglsang.
Tour de France: 15. Etape
Én af de allerhårdeste dage i Touren! Endnu flere hårde stigninger kommer til at teste de store ryttere og favoritter. Bare på de sidste 75 km er der 3 stigninger og en afslutning på Prat d’Albis.
Konklusion:
Vi er ved at være langt henne i touren, og trætheden kan måske begynde at ses, men det er også nu mange vigtige sekunder skal vindes for favoritterne og der bliver kæmpet.
Tour de France: 2. Hviledag
Endnu en dag med masser af taktiske beslutninger der skal tages. Vi vil helt sikkert høre mere om hvordan resten af Touren skal køres og hvordan den måske også skal vindes.
Tour de France: 16. Etape
Lettelse for trætte ben, når feltet kommer ned fra bjergene for at tage en langt mere afslappet tur rundt i Sydfrankrig. Den flade afslutning i Nimes, hvor etapen også starter, er fristende for enhver sprinter, der overlevede Pyrenæerne, hvis deres hold kan bære dem frem til toppen af feltet
Konklusion:
Selvom etapen er flad, bliver det et godt sted for favoritterne at vise at de har flest kræfter, og derved snuppe noget tid.
Tour de France: 17. Etape
Den første smag på Alperne. Gennem Rhône-dalen og videre til Gap, dette er ikke en let etape med masser af blide, men lange stigninger og den skarpe Col de la Sentinelle står i mellem et udbrud og en etapesejr.
Konklusion:
Her skal der trædes til for her kan Touren tage en drejning alt efter hvilke favoritter der viser tænder
Tour de France: 18. Etape
Dette vil sandsynligvis være en afgørende dag i kampen om den gule trøje, med den berømte Col de Vars, Col d’Izoard og Col du Galibier, alle på over 2.000 meter høje. De er lange og stejle, med hurtige tekniske nedkørsler, og vinderen af dette års Tour de France er nødt til at modstå masser af pres på denne dag.
Konklusion:
Hvis vi skal gøre os forhåbninger om Jakob Fuglsang som vinder af turen, så skal han vise sig fra sin allerstærkeste side på denne dag.
Tour de France: 19. Etape
En kortere, men stadig stadig meget svær dag, med afslutning i Tignes der kommer efter den monstrøse Col de l’Iseran, den højeste asfalterede vej i Europa.
Konklusion:
Når rytterne kommer op i disse højdedrag, bliver det svært at bare trække vejret, det er en spændende fysiologisk etape.
Tour de France: 20. Etape
Den endelige Alpe-etape er endnu en brutal en af slagsen, med de enorme 33,4 km i træk op til Val Thorens for at afslutte endnu en gang på over 2.000 meters højde for tredje gang i denne Tour, noget aldrig gjort før. Årets Tour de France, skal vindes i skyerne omkring Alperne, og hvis den gule trøje kan slå sine rivaler på vej til Val Thorens, har han fået nøglen til sejren.
Konklusion:
Hvis Touren stadig er åben, skal den afgøres i dag! De sidste kræfter skal pumpes ud i benene opad de vilde bjerge, der kæmpes til det sidste, og drama er uundgåeligt.
Tour de France: 21. Etape
Nu er det traditionernes dag. Der skal køre, hygges og snakkes på vejen til den franske hovedstad. Champs Elysees er rammen for massespurten og det er sprinternes største dag.
Konklusion:
Benene er trætte, men humøret er højt og champagnen er kold!
Danske ryttere; Tour de France 2019:
Christopher Juul-Jensen (Michelton-Scott)
Mads Würtz Schmidt (Katusha)
Søren Kragh Andersen (Sunweb)
Jakob Fuglsang (Astana)
Magnus Cort (Astana)
Kasper Asgreen (Quick-Step)
Michael Mørkøv (Quick-Step)
Michael Valgren (Dimension Data)
Lars Bak (Dimension Data)
Liste over alle Tour de France hold og ryttere 2019:
Astana Pro Team
Jakob Fuglsang, Gorka Izagirre, Magnus Cort, Pello Bilbao, Luis León Sánchez, Alexey Lutsenko, Hugo Houle, Omar Fraile
Bahrain Merida
Vincenzo Nibali, Matej Mohoric, Rohan Dennis, Damiano Caruso, Marcel Sieberg, Heinrich Haussler, Sonny Colbrelli, Dylan Teuns
BORA-hansgrohe
Peter Sagan, Daniel Oss, Maximilian Schachmann, Marcus Burghardt, Maciej Bodnar, Oscar Gatto, Emanuel Buchmann, Patrick Konrad, Gregor Mühlberger
CCC Team
Greg Van Avermaet, Alessandro De Marchi, Laurens ten Dam, Michael Schär, Patrick Bevin, Serge Pauwels, Simon Geschke, Guillaume Van Keirsbulck, Łukasz Wiśniowski
Deceuninck-Quick-Step
Enric Mas, Julian Alaphilippe, Elia Viviani, Yves Lampaert, Michael Mørkøv, Maximiliano Richeze, Kasper Asgreen, Dries Devenyns
Dimension Data
Mark Cavendish, Roman Kreuziger, Edvald Boasson Hagen, Louis Meintjes, Bernhard Eisel, Julien Vermote, Ben King, Reinardt Janse van Reinsburg
EF Education First
Rigoberto Uran, Tejay van Garderen, Lawson Craddock, Taylor Phinney, Alberto Bettiol, Michael Woods
Groupama-FDJ
Thibaut Pinot, David Gaudu, Stefan Küng, Anthony Roux, Matthieu Ladagnous, Sébastien Reichenbach, Rudy Molard, William Bonnet
Jumbo-Visma
Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen, George Bennett, Tony Martin, Laurens De Plus, Wout Van Aert, Amund Grøndahl Jansen, Mike Teunissen
Lotto-Soudal
Tiesj Benoot, Tim Wellens, Thomas De Gendt, Caleb Ewan, Jens Keukeleire, Maxime Monfort, Roger Kluge. Jasper De Buyst
Mitchelton-Scott
Adam Yates, Simon Yates, Jack Haig, Daryl Impey, Luke Durbridge, Michael Hepburn, Christopher Juul-Jensen, Matteo Trentin
Movistar Team
Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Mikel Landa, Marc Soler, Andrey Amador, Imanol Erviti, Carlos Verona, Nelson Oliveira, Winner Anacona
Team Katusha-Alpecin
Ilnur Zakarin, Marco Haller, Jens Debusschere, Alex Dowsett, Nils Politt, José Gonçalves, Rick Zabel, Mads Würtz Schmidt
Team Ineos
Geraint Thomas, Egan Bernal, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe, Dylan van Baarle, Jonathan Castroviejo, Wout Poels, Kenny Elissonde
Team Sunweb
Michael Matthews, Wilco Kelderman, Lennard Kämna, Søren Kragh Andersen, Nicolas Roche, Nikias Arndt
Trek-Segafredo
Richie Porte, Bauke Mollema, Jasper Stuyven, Koen de Kort, Michael Gogl, Toms Skujins, Edward Theuns, Giulio Ciccone
UAE-Team Emirates
Daniel Martin, Fabio Aru, Alexander Kristoff, Sergio Henao, Rui Costa, Vegard Stake Laengen, Sven Erik Bystrøm, Jasper Philipsen
Procontinental teams:
Arkéa Samsic
Warren Barguil, André Greipel, Maxime Bouet, Anthony Delaplac, Elie Gesbert, Florian Vachon
Cofidis, Solution Crédits
Jesús Herrada, Jesper Hansen, Darwin Atapuma, Nicolas Edet, Julien Simon, Pierre-Luc Périchon, Hugo Hofstetter, Christophe Laporte, Anthony Perez
Direct Energie
Niki Terpstra, Lilian Calmejane, Romain Sicard, Rein Taaramäe, Anthony Turgis, Adrien Petit, Damien Gaudin, Yohann Gène, Niccolò Bonifazio
Wanty-Gobert
Guillaume Martin, Andrea Pasqualon, Xandro Meurisse, Aimé De Gendt, Odd Cristian Ekking, Frederik Backaert, Kevin Van Melsen, Yoann Offredo
Favoritter Tour de France 2019:
- Egan Bernal
- Thibaut Pinot
- Adam Yates
- Steven Kruijswijk
- Geraint Thomas
- Jakob Fuglsang
- Rigoberto Uran
- Mikel Landa
- Romain Bardet
- Emanuel Buchmann
- Richie Porte
- Michael Woods
- Vincenzo Nibali
- Nairo Quintana
- Enric Mas
- Tiesj Benoot
- Bauke Mollema
- Daniel Martin
- Tejay van Garderen
Guide til Tour de France trøjer:
Den Gule Førertrøje:
Også kaldet maillot jaune, Den gule tøje i Tour de France er den mest eftertragtede i hele cykelsporten. Den gives til den rytter, som har gennemført løbet på kortest tid, og som topper det overordnede eller generelle Tour de France klassement.
Den Grønne trøje:
Pointtrøjen. Point tildeles til ryttere i henhold til den position, som de hver især færdiggører hver etape, og der er yderligere point for indlagte spurter i løbet nogle etaper.
Etapevinderen får flest point. Antallet af point, varierer alt afhængigt af etapen – med flere point på rene sprinterdage. Antallet af point bliver derefter optalt efter hvert etape og den grønne trøje (maillot vert) tildeles rytteren med de fleste point.
Den Prikkede trøje:
Bjergpoint tildeles til ryttere, der når Tour de France ‘s stigninger først. Antallet af point, der tildeles, afhænger af bjergets sværhedsgrad eller “kategori” – jo større det er, desto flere point er der på spil.
Stigninger er opdelt i fem kategorier: 1 (sværest) til 4 (mindst vanskeligt) – så er der ‘Hors Kategori’, betegnet HC, som repræsenterer de mest udfordrende af alle stigninger. Jo sværere kategorien, jo flere point.
Den Hvide trøje:
Ungdomstrøjen. Den mindste karakteristiske af alle trøjerne. Den tildeles den rytter der har klaret løbet hurtigst foreløbeligt, på under 26 år.
Kommentarer