Danmark - Norge

Testkamp: Danmark – Norge 8 Juni – Hvem vinder?

2-1 lød sejren på over vores svenske naboer og nu kommer der en ny EM testkamp. Danmark er nu vært for Norge i en venskabskamp, ​​som et led i deres forberedelser til det kommende EM i Tyskland.

Læs mere her om kampen og hvor du kan se Danmark – Norge i TV.

Danmark – Norge optakt

Celtic-stjernen Matt O’Riley blev overraskende udeladt fra den danske trup. Premier League-repræsentationen kommer således fra Man Uniteds Rasmus Højlund og Christian Eriksen, mens Brentford-parret Christian Nørgaard og Mikkel Damsgaard også er involveret. Danskerne vil håbe på at gå et skridt videre denne gang til EM, efter at de blev elimineret af England i semifinalen til EM 2020. Denne venskabskamp mod Norge vil give spillerne en sidste chance for at imponere forud for turneringen. De sluttede i toppen af ​​deres kvalifikationsgruppe med 22 point ud af 10 kampe og trak herefter gruppen mod England, Serbien og Slovenien. Det blev en fin sejr mod Sverige men det var også en kamp med mange chancer givet væk og en masse tjubang fodbold.

Norge vil helt sikkert være en god test for Danmark, med blandt andre Erling Haaland og Martin Odegaard, som de store profiler. De var ikke i stand til selv at kvalificere sig til EM i Tyskland, da de sluttede på tredjepladsen i deres gruppe med 11 point fra otte kampe. Gennem den sidste landskampspause er de sejrløse i tre, men vandt fem af seks før det, deres eneste nederlag kom mod Spanien.

Haaland er selvfølgelig den største måltrussel, som Danmark skal holde øje med, hvis han kommer på banen. For Man City i denne sæson scorede han 27 mål i 31 Premier League-kampe, hvilket er ganske uhørt. På den anden side af stregen står Danmark med angriberen Rasmus Højlund, som nød en solid debutkampagne for Man United. Den 21-årige scorede 15 mål i alle turneringer, og for Danmark har han scoret syv mål i otte kvalifikationskampe.

Danmark og Norge har spillet mod hinanden 85 gange, og det er Danmark, der har været dominerende. De har vundet 51 møder og kun tabt 22. De har vundet de sidste to i træk, og har ikke tabt i fem kampe, men de har ikke mødt hinanden siden 2013. Det var en international venskabskamp, ​​hvor Danmark vandt 2-1. William Kvist bragte Danmark foran, hvorefter Marcus Pedersen udlignede. Nicolai Boilesen scorede vindermålet til sidst i kampen.

Den Danske Form

I deres seneste fire kampe har Danmark vundet to, uafgjort én og tabt én. Det har været en usammenhængende spilleperiode for Danmark, når de kigger frem mod det kommende EM. Dette startede i den næstsidste kamp i kvalifikationsgruppespillet, da de tog imod Slovenien og vandt 2-1 hjemme. Joakim Mæhle bragte dem foran efter 26 minutter, men Slovenien svarede næsten øjeblikkeligt tilbage med en scoring fra Erik Janza. Sejrsmålet kom i anden halvleg fra Thomas Delaney.

De led deres eneste nederlag ude mod Nordirland i det sidste gruppespil, selvom de allerede havde sikret deres plads i EM. Danmark var langt overlegne i boldbesiddelse med 80 %, men var ikke i stand til at udnytte deres muligheder. Nordirland havde kun to skud på mål og scorede fra dem begge med målene i anden halvleg.

To venskabskampe fulgte, hvoraf den første var en målløs uafgjort hjemme mod Schweiz. Det var en kamp med begrænsede store chancer, da de to hold til sammen kun fik fire skud på mål. Schweiz besad lidt mere af bolden, men ingen af ​​dem var i stand til at finde bagsiden af ​​nettet. Deres seneste kamp var en 2-0-sejr over Færøerne. Tottenhams Pierre-Emile Højbjerg scorede et tidligt første mål, inden Mohamed Daramy fordoblede føringen i anden periode. Seneste positive oplevelser er netop sejren mod Sverige.

Norge og Haaland

I deres seneste fire kampe har Norge vundet én, tabt én og uafgjort to. Det har været en blandet periode for Norge, men de gik glip af EM-kvalifikationen, efter at de endte på tredjepladsen i deres gruppe. De startede med en komfortabel 2-0-sejr over Færøerne i en venskabskamp. Jørgen Strand Larsen scorede allerede efter tre minutter, inden Manchester Citys unge Oscar Bobb fordoblede føringen 20 minutter senere. Sådan sluttede kampen, da Norge dominerede boldbesiddelsen og begrænsede deres modstandere til kun et enkelt skud på mål.

Den sidste kamp i kvalifikationsgruppen endte uafgjort 3-3 på udebane mod Skotland. Det var endnu en hurtig start, da Aron Donnum bragte nordmændene tidligt foran. John McGinn udlignede fra straffesparkspletten kort efter. Larsen genoprettede føringen, men de blev trukket tilbage igen af ​​et Leo Skiri Ostigard-selvmål. Stuart Armstrong gav Skotland aftenens første føring i kampen, selvom Mohamed Elyounoussi udligningede for at sikre, at pointene blev delt. Deres ubesejrede miniløb endte med et 2-1 hjemmenederlag til Tjekkiet. Bobb brød dødvandet, men mål fra David Zima og Antonin Barak i anden halvleg vendte det hele for gæsterne.

Sidste gang spillede Norge uafgjort 1-1 med Slovakiet. Alexander Sørloth scorede først, men Ondrej Duda udlignede i det 87. minut og det hele endte uafgjort.

Danmarks mulige startopstilling

Danmark vil sandsynligvis lave ændringer på deres hold, hvor f.eks. Jonas Wind og Yussuf Poulsen forventes at starte i angrebet.