Atalanta - Leverkusen JUSTIN TALLIS / AFP

Hvor kan man se europa league? Atalanta – Leverkusen 22 maj

Finalen i Europa League spilles på Aviva Stadium i Dublin mellem Atalanta og Bayer Leverkusen. Bliver det tysk eller italiensk jubel i den irske hovedstad?

Vi kigger på de to holds vej til finalen og hvordan du kan se Atalanta – Leverkusen i TV.


Fulde Europa League TV-program → Se Europa League I TV

Interesseret i Odds & Betting?→ Alt om betting i Danmark

Hvor kan man se Europa League på TV og live stream?

Europa League-finalen mellem Atalanta og Bayer Leverkusen vil blive sendt på dansk TV på TV2. Det er derfor vigtig at have adgang til denne kanal hvis du vil se Atalanta – Leverkusen i TV.

Atalanta – Leverkusen Kampinfo

Kamp:Atalanta – Leverkusen
Start: 22/05/2024 kl. 21:00
Arena:Aviva Stadium, Dublin
Tv Kanal:TV2

Atalanta i sin første finale i Europacup

For første gang nogensinde har Atalanta formået at spille sig helt til en finale i Europacup. ‘La Dea’ har allerede nået at tabe finalen i Coppa Italia denne sæson, og vil give alt i Dublin for at løfte sit første trofæ siden 1963.

Vinderen af Europa League får automatisk lov til at deltage i næste sæsons Champions League, men det har Atalanta allerede sikret sig ved at blive mindst top 5 i Serie A. De har vundet deres fem sidste ligakampe, og som opvarmning til finalen blev Lecce slået 2-0 ude.

Nytilgangen Gianluca Scamacca har virkelig leveret varen i sin tilbagevenden til Italien. I Serie A har han noteret sig for 11 mål, mens det i Europa League er blevet til seks mål. Hele fem af dem er kommet i EL-slutspillet, så han skal have meget af æren for finalepladsen.

Bayer Leverkusen jagter trippeltriumf
Bayer Leverkusen er virkelig en af sæsonens store fodboldsensationer. På imponerende vis har de vundet Bundesligaen for første gang nogensinde, og med både finale i Europa League og DFB-Pokal tilbage at spille, kan de vinde ‘The Treble’.

Den største præstation indtil nu er det faktum, at de endnu har til gode at tabe en kamp denne sæson. Xabi Alonsos mandskab indeholder nu den europæiske rekord for flest kampe uden nederlag, som før finalen er på utrolige 51 kampe.

I front har den tidligere Bodø/Glimt-spiller Victor Boniface haft en forrygende debutsæson i Tyskland. Nigerianeren er Leverkusens topscorer med 21 mål i alle turneringer, hvoraf fem er kommet i Europa League.

Vejen til finalen

Atalanta nåede til 8-delsfinalen i Europa League ved at vinde deres gruppe med fire sejre i seks kampe. I slutspillet slog de først Sporting Lissabon ud med 3-2 samlet, før Liverpool blev slået ud med 3-1 i kvartfinalen. I semifinalen blev det til en solid 4-1 sejr over to kampe mod Marseille.

Bayer Leverkusen vandt samtlige kampe i gruppespillet, men måtte arbejde hårdt for at slå Karabakh ud i 8-delsfinalen med 5-4 samlet. I kvartfinalen blev West Ham sendt hjem med 3-1 over to kampe, før Roma måtte give fortabt med 4-2 samlet i semifinalen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvem viser Atalanta – Bayer Leverkusen i TV?

PÅ TV2 kan du se Atalanta – Leverkusen.

Hvornår spilles Atalanta – Bayer Leverkusen?

Europa League-finalen spilles onsdag den 22. maj kl. 21:00 på Aviva Stadium i Dublin