Optakt: Aston Villa – Liverpool

Liverpools pointtab i weekenden gør, at de har ryggen mod muren inden denne tur til Villa Park. Her venter et møde med Steven Gerrards Aston Villa. Klopp & Co. skal dog ikke forvente nogen form for gaver, Aston Villa – Liverpool løber af stablen.Aston Villa – Liverpool

De sidste tre kampe mellem disse hold på Villa Park er endt 5-0, 1-4 og 7-2. Med til historien hører naturligvis, at Villa 5-0-sejr kom mod et Liverpool-hold bestående af akademispillere, mens Liverpools 4-1-sejr kom mod et hold af spillere fra Villas-akademi.

Aston Villas 7-2-sejr fra oktober 2020 var et af de mest vanvittige Premier League-resultater i nyere tid og bliver næppe gentaget denne gang.

Liverpool er naturligvis tårnhøje favoritter til at løbe med de tre point i Aston. Det bliver dog ikke let mod et Villa-hold, som senest var storspillende mod Burnley.


Must win for Liverpool

Liverpool led i weekenden et af sæsonens sjældne pointtab, da de spillede 1-1 med Tottenham Hotspur. Det var naturligvis ingen gigantisk overraskelse, at man smed point mod det offensivt stærke Spurs-hold.

Pointtabet betyder dog, at man er tre point efter Manchester City med blot tre kampe igen. For at gøre ondt værre, så betyder Citys 5-0-sejr over Newcastle også, at deres målscore nu er fire mål bedre end Liverpools.

Dermed skal Liverpool også målscoren in mente i deres resterende kampe. Hvis Liverpool slår Aston Villa, skal de samtidig håbe på, at City snubler i deres svære udekampe mod Wolves om onsdagen.


Klopps svære valg

På lørdag skal Liverpool som bekendt spille FA Cup-finale mod Chelsea. Da de har spillet voldsomt mange kampe de sidste par uger, kan det let tænkes, at Klopp vælger at rotere lidt i forhold til kampen mod Spurs.

Det i defensiven kunne det tænkes, at han vælger at udskifte Andrew Robertson med græske Konstantinos Tsimikas. Kanterne bliver som altid vigtige for Liverpool. Det gælder især mod et hold som Villa, hvis backer Cash og Digne også plejer at gå med frem. Derudover er Joël Matip også en oplagt kandidat til spilletid.

Længere fremme på banen bør Naby Keïta og Diogo Jota også med rette også kunne gøre sig forventninger om spilletid.


Ingen gaver fra Gerrard

Alle kender til Steven Gerrards kærlighed til Liverpool Football Club. Mange Liverpool-fans håber da også, at netop Gerrards Aston Villa kan give dem en hjælpende hånd på sidste spilledag ved at slå Manchester City.

Det ønske vil Gerrard uden tvivl gerne efterkomme, først er hans mission dog gøre livet surt for Liverpool. Det lykkedes hans fint med i første kamp på Anfield, hvor Liverpool skulle bruge et straffespark for at sikre de tre point i en 1-0-sejr.

Det har været op og ned i Gerrards første halve år som Villa-manager. Man lader dog til at have genfundet formen de sidste tre kampe, hvor det er blevet til tre point.

Nu handler det om for Gerrard at slutte sæsonen godt af – i bedste fald med en placering i top 10. Derefter skal banken sprænges til sommer i jagten på europæisk fodbold.


Ings og Watkins

Danny Ings og Ollie Watkins har været en vigtig del af Villas gode resultater de sidste par kampe. De kom begge på tavlen i kampene mod Norwich og Burnley.

Derudover har Villa også Emiliano Buendía, som har lavede en assist og et mål i kampene. Dermed er han svær at udelade mod Liverpool til trods for, at man også har Philippe Coutinho. Brasilianeren har efter sin gode start dog ikke været direkte involveret i et mål i sine sidste syv kampe.

Jacob Ramsey sad ude mod Burnley og er også tvivlsom til denne kamp. Dermed er der lagt op til genvalg til midtbanen bestående af Douglas Luiz, Calum Chambers og John McGinn.

Den defensive midtbane har været en større hovedpine for Villa gennem de sidste par sæsoner. I de sidste to kampe har unge Tim Iroegbunam og senest Chamber startet på den placering.

Vi regner dog med, at det bliver Chambers, som starter. En del af hans opgave bliver, at dække for Cash og Digne, når de angriber over kanterne. Med Liverpools ligeledes offensive backer, kan det meget vel gå hen at blive afgørende for kampen, hvorvidt Chambers formår at løse den opgave.


Aston Villa – Liverpool på tv

Aston Villa – Liverpool
⌚ Tirsdag, 10. Maj | 21.00
📺 TV3 Max og Viaplay
🏟️ Villa Park