Optakt: Brøndby IF – FC København!

Trods sidste rundes nederlag til FC Midtjylland er Brøndby stadig i høj grad med i kampen om det danske mesterskab. De skal dog formentlig bruge en sejr mod ærkerivalerne FCK, hvis de skal holde sig til i mesterskabskampen.

FCK og AGF udkæmper en hård kamp om bronzen, så derfor har de også hårdt brug for de tre point. Der er med andre ord meget på spil for begge hold foruden den sædvanlige håneret involveret i dette opgør.

Brøndby – FC København i TV og LIVE Stream:

© TVsporten.dk – Fodbold i TV

Brøndby – lidt i vanskeligheder

Brøndby åbnede som nævnt slutspillet med et nederlag til FC Midtjylland. Kampens eneste mål blev scoret af Sory Kaba efter en dødbold. Brøndby kan dog trøste sig med, at de fik spillet sig frem til et par gode chancer efterfølgende. Tættest på kom de, da Mikael Uhre ramte overliggeren i anden halvleg. Brøndby skulle endda ramme overliggeren endnu engang i kampens overtid, så de havde bestemt chancerne til at få point.

Nu skal de så op på hesten igen, når FCK kommer på besøg. Her bliver Uhre naturligvis igen en mand, som man vil sætte sin lid til. Den 26-årige angriber er delt topscorer i Superligaen med AGFs Patrick Mortensen – begge på 13 mål. Der er naturligvis også Jesper Lindstrøm, som i landskampspausen opnåede stor succes med u21-landsholdet.

Hvis det lykkes Brøndby at tage de tre point mod FCK, vil det betyde, at de kan bringe sig hele ti point foran rivalerne. Samtidig skal Brøndby naturligvis håbe på, at FC Midtjylland smider point, når de i denne runde møder AGF på udebane i en kamp, som naturligvis også bliver vigtig for kampen om medaljerne.

FCK – fortsætter deres jagt

Efter at have afsluttet grundspillet med tre kampe uden sejr, kom FCK tilbage på hesten mod Randers. Her fik man ellers en skidt start, da Marvin Egho bragte jyderne foran efter mindre end ti minutter. Kort efter fik Kamil Wilczek dog scoret sit første Superligamål siden starten af november. Efter 18 minutter fuldendte Viktor Fischer FCK-comebacket med sin scoring til 2-1. Randers havde bolden i anden halvleg men formåede aldrig for alvor at blive farlige, hvorfor det endte med en 2-1-sejr.

Kampen mod Brøndby bliver naturligvis ikke mindre interessant af, at der er kommet gang i Wilczek. Polakken scorede i sæsonens første derby, der endte med et 2-1-nederlag, da en scoring af Lindstrøm og et sent mål af Uhre sikrede Brøndby de tre point. Anden kamp endte ligeledes 2-1 til Brøndby. Dermed har FCK revanche til gode samt en mulighed for at stække Brøndbys chancer for at vinde det første mesterskab siden 2005.