Paris sg - Barcelona FRANCK FIFE / AFP

Paris SG – Barcelona

Kylian Mbappé og Co. byde Xavis mænd velkommen til Parc des Princes på onsdag. Vi ser frem til UEFA Champions Leagues kvartfinaleopgør med vores optakt og kig på formen hos PSG – Barcelona.

Vi kigger lidt på de to hold og deres form, resultater, kamp statistik og hvor du kan se Paris – Barcelona i TV.


Fulde Champions League TV-program → Se Champions League i TV

Interesseret i Odds & Betting?→ Alt om betting i Danmark

Paris SG – Barcelona Kampinfo

Kamp:Paris SG – Barcelona
Start: 10/04/2024 kl. 21:00
Arena:Parc des Princes
Tv Kanal:TV3 + & Viaplay

Paris SG – Barcelona Optakt

Paris Saint-Germain vil håbe på at sætte den første fod i UEFA Champions League-semifinalerne, når Barcelona besøger Parc des Princes.

Luis Enriques regerende Ligue 1-mestre fejede Real Sociedad til side i ottendedelsfinalen og vandt 4-1 samlet efter en 2-1 sejr i den anden anden kamp i Spanien, hvilket sikrede deres fremgang til de sidste otte i Europas bedste klubkonkurrence.

Onsdagens værters succes kan igen afhænge af Kylian Mbappé, som virker til at spille som nat og dag for den franske klub og til tider synes allerede at være solgt. Vil hans fokus være at få den franske klub videre i Champions League?

Barcelonas cheftræner Xavi forventes at lægge betydeligt fokus på Mbappé – som de fleste managers plejer – men det er måske ikke noget problem for Frankrigs 2018 FIFA World Cup-vinder.

Hele 91 % af Mbappés berøringer i denne sæsons konkurrence er kommet under pres fra en modstander, den højeste andel af alle spillere med mindst 50 berøringer. Dette fremhæver den respekt, holdene har for ham, men han har stadig skabt flere chancer med afleveringer under pres (15) end nogen anden angriber i denne periode.

Blandt forsvarerne, der har til opgave at forsøge at holde Mbappé i skak på onsdag, kunne være Pau Cubarsí.<skulle dette blive tilfældet, så ville han blive den yngste forsvarsspiller til at starte en Champions League-kvartfinalekamp i en alder af 17 år og 79 dage.

Og selvom den 16-årige Lamine Yamal måske også spiller en vigtig rolle for Barcelona, ​​så skal Xavi ikke lægge alt ansvar over på de unge spillere; han har også masser af erfaring at stole på, og folk som Ilkay Gündogan forventes at gå foran med et godt eksempel.

Den tyske landsholdsspiller giver midtbanedisciplin, men også suveræne evner på bolden, hvor Gündogan laver flere afleveringer, der bryder modstandernes defensive linje end nogen anden spiller i Champions League i denne sæson. Han har også registreret tre assists i konkurrencen i 2023-24, med Jordi Alba i 2018-19 (fem) den sidste Barcelona-spiller, der lavede mere i en enkelt CL sæson.

Hurtige stats

 • Paris Saint-Germain er favoritterne til denne kamp, og besejrede Barcelona i 49,7 % af 10.000 simulationer før kampen til den første kamp.
 • PSGs tungeste nederlag nogensinde i Europa Cuppen/UEFA Champions League blev påført af Barcelona efter deres 6-1 sejr i marts 2017.
 • Kun Thomas Müller og Andriy Shevchenko har scoret flere Champions League-mål mod Barcelona end Paris Saint-Germains Kylian Mbappé.

Paris SG – Barcelona Møder

PSG og Barcelona har mødt hinanden 12 gange tidligere i Champions League, med head-to-head rekorden perfekt balanceret med fire sejre hver og fire uafgjorte, men nogle af dem har været mere mindeværdige end andre.

Det franske hold påførte et af Barcelonas et historisk nederlag tilbage i 2014 med 4-0 i den første kamp i – selvom et bemærkelsesværdigt kollaps ville følge.

Den føring på fire mål blev gjort meningsløs den efterfølgende kamp, da Barcelona straffede PSG med deres tungeste Europa Cup/Champions League-nederlag i en 6-1-sejr, hvilket betød et exist for Ligue 1-klubben.

Mulig startopstilling Paris SG

Donnarumma; Zaire-Emery, Marquinhos, Skriniar, Mendes; Lee, Ugarte, Vitinha; Dembele, Ramos, Mbappe

Mulig startopstilling Barcelona:

Ter Stegen; Kounde, Cubarsi, Araujo, Cancelo; De Jong, Gundogan, Lopez; Yamal, Lewandowski, Raphinha

Seneste Kampe Paris Saint Germain

 • PSG – Nice 3-1
 • Montpellie 2-6
 • Marseille – PSG 2-6
 • Osasuna – Real Madrid 0-2
 • PSG – Rennes 1-0
 • PSG – Clermont 1-1

Seneste Kampe for Barcelona

 • Ath Club – Barcelona 0-0
 • Barcelona – Mallorca 1-0
 • Barcelona – Napoli 3-1
 • Ath Madrid – Barcelona 0-3
 • Barcelona – Las Palmas 1-0

FAQ

Hvornår starter PSG – Barcelona?

Kampen starter kl 21:00 dansk tid Onsdag den 10 april.

Hvor kan jeg se PSG – Barcelona?

På kanalerne 3+ & Viaplay kan du se Champions League i TV