Formel 1 i dag MOHAMMED AL-SHAIKH / AFP

Forhåndsvisning af Bahrain GP 2024 F1 – 2 Marts

Når Formel 1 sæsonen starter op, er alle øjne rettet mod Bahrain Grand Prix, der er planlagt til den 2. marts 2024. Denne begivenhed markerer ikke kun starten på den højoktane Formel 1 sæson, men også de teknologiske fremskridt og team strategier, der kommer i spil i år. Bahrain GP lover med sine unikke udfordringer og muligheder at tilbyde et spektakel af hastighed, færdigheder og sportsånd, hvilket gør det til en betydningsfuld begivenhed for fans og konkurrenter.

TV Program & Kanaler: Se Formel 1 i TV i dag

Bahrain GP program

Torsdag, 29. Februar (forsæson)

  • Træning 1: 12:25 – 15:30 (lokal tid). [Viaplay – TV3 – F1 TV]
  • Træning 2: 15:55 – 19:00 (lokal tid) [Viaplay – TV3 – F1 TV]

Fredag, 1. marts

  • Træning 3: 13:30 – 16:30 (lokal tid) [Viaplay – TV3 – F1 TV]
  • Kvalifikation (Q1, Q2, Q3): 17:00 – 20:00 (lokal tid) [Viaplay – TV3 – F1 TV]

Udsendelse: Danske seere kan se F1 live på TV3+ og Viaplay med et betalt abonnement. Nogle højdepunkter vil være tilgængelige på DR1 om aftenen på løbsdagen, lørdag den 2. marts.

Supportløb: Ud over hovedbegivenheder vil Bahrain GP være vært for en række motortløb, herunder Formel 2 og Porsche Super Cup, hvilket giver en komplet weekend med motorsport.

Løbsprogram – Forhåndsvisning

Bahrain Grand Prix 2024 markerer starten på Formel 1-sæsonen og tilbyder en spændende weekend med racing fra torsdag den 29. februar til lørdag den 2. marts på Bahrain International Circuit. Dette års event er bemærkelsesværdigt for at afholde løb om lørdagen, en afvigelse fra den traditionelle søndags løb tradition. Dette gøres for at imødekomme starten på Ramadanen.

Løbs detaljer – 2. marts 2024

  • Konkurrence: Formel 1-verdensmesterskabet
  • Info: Bahrain Grand Prix fungerer som sæsonåbner og sætter scenen for årets Formel 1 kalender.
  • Hold og kørere: Begivenheden vil feature alle top F1-holdene, herunder Mercedes, Red Bull Racing, Ferrari og McLaren, med verdensklasse kørere som Lewis Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc og Lando Norris, der kæmper om podiepladserne.
  • Sted: Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain

Hvornår blev banen bygget?

Bahrain International Circuit blev påbegyndt i december 2002, og opstod fra et bart ørkenlandskab til en verdensklasse racerbane designet af Hermann Tilke, meget lig Abu Dhabis Yas Marina Circuit. Banens design bringer tekniske udfordringer og fantastisk Formel 1 spænding.

Hvornår var dens første Grand Prix?

Det indledende Bahrain Grand Prix fandt sted i 2004 og satte straks en høj standard for konkurrencen. Domineret af Ferrari, med Michael Schumacher foran Rubens Barrichello, så fremhævede dette løb også en mindeværdig duel mellem Mark Webbers Jaguar og Fernando Alonsos Renault, hvilket viste banens potentiale for spændende løb.

Hvordan er banen?

Bahrain International Circuit er kendt for at facilitere konkurrencedygtige løb og spændende overhalingsmuligheder. Kørerne står over for unikke udfordringer såsom variable vinde, natløb under projektørlys, og tilpasning til betydelige temperaturændringer mellem løbene. Banens mest berygtede afsnit, det stramme sving 10, og 12, er især afgørende for kørernes mestring.

Vejrforhold og deres indvirkning

Bahrains ørkenklima kan føre til uforudsigelige vejrforhold, som væsentligt kan påvirke løbs dynamikken. For 2024 løbet forventes milde temperaturer, med mulighed for svingende vinde, som kunne påvirke bilernes præstationer og dækslid. Holdene skal være tilpasningsdygtige og strategiske i deres tilgang for effektivt at tackle disse forhold.

F1 Bahrain GP 2024 – Hold & Kørere

Startopstillingen til Bahrain GP vil indeholde alle de store F1-hold og deres kørere, inklusive Mercedes, Red Bull Racing, Ferrari og McLaren. Fremtrædende kørere som Lewis Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc og Lando Norris forventes at være i forgrunden for konkurrencen og bringe deres erfaring, færdigheder og ambition til den udfordrende bane i Bahrain.

Sådan ser du Formel 1 GP Bahrain

For danske seere kan hele Bahrain Grand Prix-weekenden følges live på TV3+ og Viaplay, hvor der kræves abonnement. For dem, der foretrækker at se højdepunkterne, vil DR1 tilbyde en opsummering lørdag aften. Derudover kan F1-entusiaster følge live opdateringer og eksklusivt behind-the-scenes indhold på de officielle Formel 1 sociale mediekonti og F1-websitet, hvilket sikrer, at fans ikke går glip af et øjeblik af Formel 1 spændingen.