Guide: Således spilles håndbold-VM

Den 30. november finder kvindenes håndbold-VM sted i Japan. Det er det 24. mesterskab, og der er 24 hold, der konkurrerer. Således spilles håndbold-VM

DR og TV2 har rettighederne.

Danmarks VM-kampe

© TVsporten.dk – Håndbold i TV

Danmark er altid en af de mindre favoritter ved slutrunder som denne. De danske damer er kommet i den samme gruppe som Australien, Brasilien, Frankrig, Sydkorea og Tyskland. Især Frankrig og Tyskland er stærke og bliver vores største konkurrenter i gruppespillet. Danmark har historisk set været relativt gode ved VM med en guldmedalje, to sølv og branzemedaljer. Norge har tre guld, fire sølv og tre bronzemedaljer og er nummer to i rækken bag Rusland.

Frankrig er regerende mestre, og Norge, Frankrig og Rusland er da også de største favoritter igen i år til at tage guldet med hjem. Danmark har dog også en chance med mange stjernespillere.

Således spilles håndbold-VM

Det hele starter med et gruppespill, hvor hvert hold møder de andre hold én gang. Efter at de fem kampe er blevet spillet, vil de tre bedste fra hver gruppe gå videre til hovedrunden, og de, der ikke skrider frem, spiller semifinalerne og finalen på den lavere placering. Hovedrunden er opdelt i to grupper på seks hold. I gruppe 1 hører top tre fra gruppe A og B, mens top tre fra gruppe C og D ender i gruppe 2. Hvert hold spiller tre kampe hver og møder ikke noget hold fra sin forrige gruppe.

Efter at kampene i hovedrunden er spillet, vil positionen i gruppen afgøre, hvilken playoff-kamp holdet skal spille. De to øverste hold fra hver gruppe går til semifinalen.

Grupper Håndbold-VM

Gruppe A:
Angola, Cuba, Holland, Norge, Serbien og Slovenien.

Gruppe B
Australien, Brasilien, Danmark, Frankrig, Sydkorea og Tyskland

Gruppe C
Kasakhstan, Montenegro, Rumænien, Senegal, Spanien og Ungarn.

Gruppe D
Argentina, Japan, Kina, Congo-Kinshasa, Rusland og Sverige.

Danmarks trup til Håndbold-VM

Målvogtere
Sandra Toft
Althea Reinhardt

Stregspillere
Stine Bodholt
Kathrine Heindahl
Sarah Iversen

Fløjspillere
Lærke Nolsøe
Freja Cohrt
Trine Østergaard
Simone Böhme

Bagspillere
Stine Jørgensen
Anne Mette Hansen
Line Haugsted
Kristina Jørgensen
Mie Højlund
Lotte Grigel
Louise Burgaard

To reserver
Cecilie Greve
Mia Rej

Alle VM-kampe

© TVsporten.dk – Håndbold i TV

Den officielle hjemmeside