Håndbold-EM 2020

Håndbold-EM for mænd blev første gang arrangeret i Portugal i 1994. Siden da har der været europæisk mesterskab hvert andet år. Det betyder, at 2020 mesterskabet bliver det 14. i træk. Det europæiske mesterskab 2020 er en fælles begivenhed mellem Norge, Sverige og Østrig. Det er også det første mesterskab med hele 24 deltagende lande, da gruppespillet er blevet udvidet til seks grupper med fire hold.

Store forventninger til Danmark!

Danmark er forsvarende verdensmestre i håndbold og fans og folket håber på at vi kan gentage successen fra 2019 og vinde finalen. Danmark har da også haft stor succes i Håndbold-EM generelt og ligger på 3. pladsen over lande som har vundet flest medaljer efter Sverige og Frankrig, Danmark har før vundet 2 guldmedaljer, 1 sølv og 3 bronze. Mikkel Hansen vil med stor sandsynlighed vær den helt store stjerne ved hele turneringen og vi afhænger meget af ham. Danmark er endt i samme gruppe som Ungarn, Rusland og Island. Danmarks gruppe er relativt svær og hold som Ungarn og Island har vist sig at være stærke de seneste mange år. Danmark er på trods af alt favorit til at vinde gruppen, og ikke blot det, men også den største favorit til at vinde hele EM. Danmark skal spille flere kampe i Malmø og der meldes allerede om at danskerne kommer til at invadere byen og det kan være til stor fordel,

Men hvad skal der til for at vinde?

Danmark skal spille deres velkendte power spil og bruge de kvaliteter de viste til VM. Det betyder at vores taktiske plan skal holdes, og forsvaret skal fungere til nær perfektion. Danmark har et af de på papiret stærkste hold og vi skal bevise overfor de mange danske fans, at vi har styrken til at slå de andre hold og gå hele vejen.

Hvem er favoritterne?

Danmark er en af medaljekandidaterne sammen med Frankrig, men der er også mange andre lande, der kæmper for ædle metaller. Blandt disse er Sverige, Norge, Kroatien, Spanien og Tyskland vanskelige at undgå.

Håndball-EM 2020 i TV og livestream

TV2 og TV2 sport sender alle kampene og de kan streames på TV2 Play. Se programmet her.