Optakt: Danmark – Rusland – Håndbold EM

Efter sejre mod Sverige og Spanien står det danske kvindelandshold nu i en skæbnekamp mod Rusland. Her er kravet ganske enkelt. Vi skal bruge en sejr for at kvalificere os til semifinalerne ved EM i kvindehåndbold.

Skulle Danmark gå hen at vinde kampen kan de sågar også gå hen at vinde selve gruppen. Det ville ikke være helt uden betydning. Nummer to i Danmarks gruppe vil nemlig skulle møde EM-favoritterne Norge. Skulle Danmark vinde gruppen vil der til gengæld vente et møde med enten Kroatien eller Tyskland i en eventuel semifinale.

En dansk gruppesejr vil dog foruden to point mod Rusland også kræve, at Frankrig taber til Sverige, som ikke har det store at spille for, da de med sikkerhed er ude af turneringen.

Skulle Danmark være så uheldige at slutte på en tredjeplads vil der vente en kamp mod treeren fra Gruppe II om femtepladsen.

Danmark – Rusland

Danmarks seneste kamp Spanien udviklede sig til en regulær opvisning fra dansk side. Spanierne fik nemlig ikke et ben til jorden, da kampen endte med en dansk sejr på 34-24. Danmark førte med 17-10 ved pausen, så der var aldrig tvivl om kampens vinder.

Den sikre sejr gjorde, at Danmark undervejs i kampen kunne tillade sig at rotere en del. Faktisk fik alle spillere på nær én mindst 13 minutters spilletid. Det betyder naturligvis, at danskerne alt andet lige må gå ind til kampen mod Rusland med godt med energi i kroppen.

Samtidig har Rusland spillet mod Montenegro og Frankrig. Her blev det til en smal 24-23-sejr mod Montenegro. Mod Frankrig led Rusland deres første pointtab ved denne slutrunde, da man efter en dramatisk kamp spillede 28-28. Det betyder, at Rusland vil være ude, hvis man taber til Danmark, og Frankrig som ventet slår Sverige.

Kampen mod Spanien var den mest målrige fra Dansk side ved dette EM. Her var Mia Rej i hopla, da hun scorede seks af Danmarks 34 mål. Samtidig stod Sandra Toft en brandkamp i det danske mål. Begge dele skal også fungere, hvis Danmark skal have has på russerne.

Hvem viser Danmark – Rusland

Kampen Danmark – Rusland vises på TV2 og starter klokken 20.30. Man skal dog være opmærksom på, at studiet åbner allerede klokken 18.25. Kampen vil naturligvis også kunne ses på TV2 Play.