Photo by Andreas HILLERGREN / various sources / AFP

Top 5: Bedste Håndboldspillere nogensinde

Der findes mange lister over de bedste fodboldspillere i verden, men håndboldspillere mangler lidt opmærksomhed. Derfor har vi her hos TVsporten valgt at lave en lille liste over Top 5: Bedste Håndboldspillere nogensinde. Vi håber i er enige og at i nyder læsningen.

SE HÅNBOLD I TV OG PÅ LIVESTREAM

Ivano Balic

Ivano Balic er ofte anset som håndboldens Messi. Og med sin specielle og spændende spillestil fornyede han sporten i sin lange karriere. Han var kendt som lidt af en badboy, som mange mener afspillede sig på banen med hans aggresive og legende stil.

Position: Bagspiller

Nationalitet: Kroatisk

Medaljer og trofæer: OL guld, Guld og sølv ved VM, EHF Champions League

Nationalitet: Kroatisk

Klubber: Zagreb, Atletico, Wetzlar med flere

Wikipedia Artikel

Mikkel Hansen

Den danske superspiller har vist sig gennem sæsoner at næsten være ustoppelig. Han kunne med stor sandsynlighed let være nummer 1 på denne liste, men med et skuffende EM bliver han nummer 2. Han har vundet mage medaljer med Danmark og hans overblik er uset i håndboldens verden. Han viser at han kan lede sit hold kamp for kamp, både på landshold som på klubholdet i Paris.

Position: Bagspiller

Nationalitet: Dansk

Medaljer og trofæer: OL guld, Guld og sølv ved VM

Klubber: GOG, FC Barcelona, AG København, PSG med flere

Wikipedia Artikel

Nikola Karabatic

Den stærke franskmand har i meget af sin karriere kæmpet om titlen som verdens bedste håndboldspiller mod Mikkel Hansen. De er begge to fantastiske playmakere og Karabacic har sin stærke fysiske form til fordel. Han har vist at han bruge sine evner, og sin fantastiske eksplosivitet til at føre sine klubhold og sit land til mange medaljer, og han fortsætter med dette på trods sin alder på 35 år.

Position: Bagspiller

Nationalitet: Fransk (Født i Serbien)

Medaljer og trofæer: OL guld og sølv, Guld og bronze ved VM, EHF Champions League

Klubber: Montpellier, Kiel, FC Barcelona, PSG med flere

Wikipedia Artikel

Arpad Sterbik

En af de enste spillere som har opnået store ting med klub og to forskellige landshold. Arpad Sterbik har nemlig stået mellem stængerne for både Jugoslavien, på trods af at være etnisk Ungarer, og Spanien. Han er klart anset som den bedste målmand nogensinde og har været vigtig for alle de hold han har optrådt for. Derfor er han en af verdens Bedste Håndboldspillere nogensinde

Position: Keeper

Nationalitet: Serbien, Ungarn og Spanien

Medaljer og trofæer: Guld, sølv og bronze ved VM, EM guld og sølv

Klubber: Veszprem, FC Barcelona, Atletico med flere

Wikipedia Artikel

Magnus Wislander

Magnus har næsten vundet alt der kan vindes i håndboldens verden med Sverige. Han var nemlig en del af den svenske supermagts-tid. En tid hvor Sverige uden samstykke var verdens klart bedste hold. Han var en af de største hovedaktører på sin centrale playmakerplads og på stregen. Han var med til at udvikle den kreative playmaker-type, såsom Mikkel Hansen, som ses ofte i moderne håndbold.

Position: Bagspiller, Streg

Nationalitet: Svensk

Medaljer og trofæer: OL Sølv, Guld, sølv og bronze ved VM, EM guld

Klubber: Redbergsilds IK, Kiel, Tuve IF

Wikipedia Artikel