Top-10: Klubber med flest fans i Verden

At lave en liste over Klubber med flest fans I verden er ikke let, men vi skal i hvert fald gøre vores allerbedste. Fodbold er et samlingspunkt for milliarder af mennesker verden over. Fra de mindste byer, og de små lokale klubber hvor forældrer og børn mødes omkring fodboldens evne til at samle os, til de store klubber med milliarder af kroner i budget.


Se hvor og hvornår alle disse klubber spiller på vores TV-guide HER!


10: Paris Saint Germain

Følgere på Sociale Medier: Ca. 63 millioner
Anslåede fans verden over:
35 millioner

Det eneste franske hold på listen. Selvom klubben først blev grundlagt i 1970, har den en rig historie, der strækker sig tilbage til begyndelsen af århundredet. Efter nye milliarder blev sprøjtet ind i klubben, begyndte en ny tidsalder med signeringer af blandt andre Zlatan, Beckham og Neymar. Paris er verdens mest besøgte sted, og alle i verden kender til den franske hovedstad, og det har hjulpet den franske hovedstadsklub med at bygge et globalt brand.


9: AC Milan

Følgere på Sociale Medier: Ca. 41 millioner
Anslåede fans verden over:
95 millioner

De italienske giganter, der har 7 Champions League-titler, og som dominerede Italien i løbet af 90’erne, har i den senere tid ikke haft den samme succes. Efter financielle problemer, beskyldninger om match-fixing og dårlige præstationer oplevede AC Milan tilbagegang. De 95 millioner fans over hele verden kan virkesom rigtigt mange, men fanbasen er ikke vokset synderligt over de seneste mange år. AC Milan har altid været et populært hold, og med tidligere spillere såsom Pirlo, kaka, Maldini, Beckham og Zlatan (Som nu spiller der igen) er der ikke noget at sige til at mange unge drenge og piger drømte om en dag at kunne spille i klubben også.


8: Juventus

 Følgere på Sociale Medier: Ca. 88 millioner
Anslåede fans verden over:
40 millioner

I en nylig undersøgelse blev det konstateret, at Juventus i øjeblikket er den mest elskede klub i Italien, men også den mest hadede. Juventus har siden købet af Ronaldo set deres fanbase vokse med utrolige mængder, og oveni dette har de i de seneste mange år domineret italiensk fodbold. Med en klubværdi på lidt over en milliard euro, kan det ikke vare længe før de overhaler deres rivaler fra AC Milan. Den gamle dame brager fortsat derudaf og det ser ud som om de skal kunne holde pladsen som det bedste hold i Italien lidt endnu.


7: Bayern München

Følgere på Sociale Medier: Ca. 78 millioner
Anslåede fans verden over:
45 millioner

Bayern München, den største og mest succesrige klub i Tyskland og 7. på denne liste. 7. kan virke lidt lav for denne kæmpe, der har haft så stor succes i de senere år. Imidlertid har Bayern med den fortsatte globale ekspansion af Premier League set sin vækst gå lidt langsomt i forhold til Liverpool, Arsenal og Chelsea. Bundesligaen behøver et skub mod de store markeder i Asien, på samme måde som det er blevet gjort i Spanien og England for at kunne den fanskare som ses i disse lande, og den som de sportsligt fortjener.


6: Liverpool

Følgere på Sociale Medier: Ca. 76 millioner
Anslåede fans verden over:
100 millioner

Liverpool er Englands mest succesrige klub i Europa med 6 Champions League-titler. Den nuværende manager Jurgen Klopp er meget beundret af fans over hele verden og er kendt for at opbygge spændende angribende, men vigtigst af alt, succesrige hold. Fans håber, at dette snart fortsætter med Liverpool, da de fortsætter med at komme op på listen. Liverpool har efter deres Champions League-sejr i 2019 set deres fanskare vokse. Liverpool har dog ikke haft samme success i Asien som klubber som Manchester United og FC Barcelona har haft. Tilkøbet af Takumi Minamino fra Japan vil helt sikkert hjælpe på dette.


5: Arsenal FC

Følgere på Sociale Medier: Ca. 70 millioner
Anslåede fans verden over:
125 millioner

Arsenal, en af de største klubber i engelsk fodbold og den mest succesrige klub i London. Arsenal har over 70 millioner følgere og ca. 125 millioner fans over hele verden. Klubbens majoritetsaktionær amerikaner Stan Kroenke har modtaget en meget kritik, idet Arsenal er den 6. rigeste klub i verden, men alligevel har manglet økonomisk støtte til at matche ambitionen den seneste tid. Arsenal-fans er spredt over hele verden, men ifølge nogle kilder er de fleste af dem i England, asiatiske lande, Afrika og Nordamerika.


4: Chelsea FC

Følgere på Sociale Medier: Ca. 84 millioner
Anslåede fans verden over:
145 millioner

Chelsea har ikke altid været blandt de mest følgede hold nogensinde, men efter at de fik millarder kroner tilført gennem den nye ejer Ambramovich, voksede deres følge helt ekstremt. Det siges, at mange Chelsea fans er plastik-fans. Plastikfans betgenes som folk der blot holder med et hold på grund af den succes et hold har opnået indenfor kort tid. Men dette vil de over 145 millioner fans helt sikkert være uenige i, og man kan jo sikkert sige at Arsenal ville nok ikke have været en af de Klubber med flest fans I verden, hvis ikke de havde haft massser af succes også.


3: FC Barcelona

Følgere på Sociale Medier: Ca. 240 millioner
Anslåede fans verden over:
450 millioner

Måske er Barcelona, i disse tider, mest forbundet med navnet Lionel Messi. Nogle mener, at klubben har fået ekstremt mange tilhængere, siden den argentinske superstjerne startede med at spille for dem, men man kan ikke sige, at klubbens egne præstationer ikke har spillet en rolle i dens popularitet De har vundet 26 La Liga-titler og 30 Copa del Rey-titler indtil nu. FC Barcelona har i de senere år bevist at de har en super god model for at skabe endnu flere fans. Det Sydmerikanske kontinent forstår det spanske sprog, på samme tid med at mange af kontinentets største stjerner har været et smut forbi den katalanske super-klub.


2: Real Madrid

Følgere på Sociale Medier: Ca. 250 millioner
Anslåede fans verden over:
450 millioner

Succes tiltrækker sig naturligvis opmærksomhed og skaber kærlighed. Det er virkelig tilfældet med Real Madrid. De har indtil videre vundet 9 Champions League-titler og 32 La Liga-titler, hvilket faktisk har gjort dem til den mest succesfulde klub i Europa. Cristiano Ronaldo og hans rivalisering med Lionel Messi er den perfekte metafor for den kamp, der hersker hvert år mellem Real og Barca. Efter Ronaldo forlod klubbe forsøger hovedstadsklubben stadigvæk at finde frem til deres gamle følelse. Det er svært når en så stor kultubærer forsvinder fra klubben, både fanmæssigt og sportsligt.


1: Manchester United

Følgere på Sociale Medier: Ca. 128 millioner
Anslåede fans verden over:
650 millioner

Der er mere end 200 filialer af Manchester United Supporters Club over hele verden, nemlig i mere end 23 lande. Manchester United, den største og mest succesrige klub i England, og er oftest anset som det følgede hold i Verden. En undersøgelse foretaget af klubben for et par år siden rapporterede, at Manchester United havde over 650 millioner fans over hele verden, hvor de seneste rapporter anslår så mange som 750 millioner. Alex Ferguson var uundværlig i forhold til at opbygge den succes og globale popularitet vi ser nu. Ferguson vandt i alt 38 trofæer som manager. Efter afgangen af Ferguson har klubben længe kæmpet for at finde sig tilbage på toppen af verdens-fodbolden.


OBS: For at lave listen ’Klubber med flest fans I verden’ har vi kigget på sociale medier og forsøgt at undersøge hvor mange fans der findes rundt om i verden. Alle tal kan ikke loves at være helt korrekte. Samt listen kan sikkert kondukteres på forskellige måder.