Top-10: Verdens bedste Ligaer

Der er mange gode ligaer i verden, men hvilke verdens bedste ligaer? Den danske superliga er da ikke dårlig heller, dog ville det nok være en stor overdirvelse at kalde den Top-10 i verden. Vi har her samlet en lille liste over verdens 10 bedste fodbold-ligaer. Her kan du tage et kig, alt imens vi forsøger at forklare hvorfor de er placeret som de er.

Kriterier for placering

Spænding

Konkurrenceevne i hele ligaen

Fodboldens kvalitet

Star Power

Succes i kontinental fodbold

Gennemsnitlig tilskuertal

Se alle ligaerne i TV og LIVE stream her!

10: Major League Soccer

Denne liga skal placeres som nr. 10 på grund af entusiasmen for sporten i USA. Siden 2013 har MLS forsøgt, at give deres bedste skud og tage endnu et stort skridt fremad. Ligaen blev oprettet i 1994 og har forbedret sig selv fra første dag.

Mange europæiske topspillere anvender ligaen som deres sidste spillested, og mange af klubberne er attraktive for spillere grundet muligheden for at bo fede steder, og udleve den amerikanske drøm.

Holdene har generelt relativt høje budgter og fanskaren vokser hele tiden. Der er mange spændende projekter i gang, i guds eget land, når det kommer til fodbold. Det bliver sjovt at følge ligaen i fremtiden.

9: Liga NOS (Portugal)

FC Porto og Benfica er de to bemærkelsesværdige og konsistente perler i denne liga og har mødt udbredt respekt over hele kloden. Spillet og kvaliteten ligner meget den hollandske liga, og de oplever det samme problem i forhold til at beholde deres mest talentfulde spillere i længere tid.

Ligaen sammenlignes med La Liga som er i toppen af verdens bedste ligaer, med hensyn til mål, spillere og publik. Problemet i ligaen er dog at der ikke er andre klubber end Benfica og Porto som har vundet ligaen siden 2002.

8: Æresdivisionen

På europæisk nationalt plan har denne ligas to bedste hold PSV og Ajax haft stor success med at holde modstanderne på afstand. Ajax og PSV er to institutioner, og netop disse to klubber kæmper oftest om titlen.

Denne liga har været leveret mange af de bedste unge spillere til europæisk fodbold. Så mange gode spillere blev oplært her. Spillere såsom Ronaldo, Ruud Van Nistelrooy, Bergkamp, Van Persie, Huntelaar, Luis Suarez og Arjan Robben for blot at nævne nogle få. Mangel på økonomiske muskler gør det dog svært for holdene at holde på deres bedste spillere.

7: Primera División de Argentina 

Nogle vil mene,  at den brasilianske liga er meget bedre og underholdende end den argentinske, men den argentinske liga har konsistens. Ligaen er Sandsynligvis den bedste liga i Sydamerika i øjeblikket, både med hensyn til kvalitet og stjernespillere.  

Med rivalisering mellem Boca og River Plate skabes der også passion, og det giver ligaen en speciel flair. Argentinske klubber har også produceret mange stjernespillere, som har taget turen mod Europa og har fået stor success.

6: Den Brasilianske Serie A

Den brasilianske Serie A er en af de stærkeste ligaer i verden, og har flest klubverdensmestertitler, med 10 mesterskaber vundet blandt seks klubber, og det næsthøjeste i forhold til Copa Libertadores titler, med 17 titler vundet blandt 10 klubber. Den brasilianske liga har flair, samba-touch og nogle meget spændende spillere, men kvaliteten af fodbold er langt under standarden for europæiske topligaer.

5: Ligue 1

Tilbage i 90’erne var den franske ligue 1 den mest uforudsigelige liga i verden, hvor de havde 7 forskellige mestre på 9 år. Men Olympic Lyon dominerede 2000’erne med 7 titler i træk fra 2002 til 2008. En anden kort periode med uforudsigelighed førte til 4 forskellige mestre på 4 år. Efter kom de olierige Paris Saint Germain, der har været absolut dominerende i den franske liga efter at have vundet 4 back-to-back-titler. Franske klubber mister stadig talentfulde spillere til andre europæiske ligaer, og kun PSG har haft en vis succes i europæisk fodbold.

4: Serie A

For 10 år siden var den italienske Serie A langt den mest spændende liga i verden med så mange tophold fyldt af stjernespillere, der dominerede europæisk fodbold. Men efter matchfixing-skandalen i 2006, faldt kvaliteten, og den er endnu ikke kommet helt tilbage siden. Den italienske Liga er dog på vej op igen med klubber som Inter og Juventus som har ekstremt stærke hold med mange stjernespillere som f.eks. Ronaldo.

3: Bundesliga

Bundesligaen har det højeste antal tilskuere i gennemsnit, høj kvalitet og det samlede spændingsniveau er steget de seneste årtier. Bundesligaen har også solgt omfattende tv-rettighedsaftaler verden over, hvilket giver større eksponering for tyske klubber. Bayern München betragtes bredt som et af de allerbedste hold i verden. Dortmund har været konstant gode i Europa og hold som FC Schalke, Wolfsburg har øget den samlede værdi for ligaen. Når det er sagt, er Bayern München stadig hoved og skuldre over de fleste af klubber i ligaen, og de ville sandsynligvis vinde ligaen selv med deres reservehold.

2: La Liga

Real og Barcelona dominerer stadigvæk. De har kvaliteten, stjernespillere of penge. Atletico Madrid har virkelig givet La Liga en ny dimension og sluttet sig til de to bedste, mens klubber som Sevilla og Villarreal har forbedret sig over årene. La Ligas kvalitet bliver ofte rost over hele verden, og de havde også stor indflydelse i europæiske konkurrencer. De underskrev også en ny tv-rettighedsaftale, som vil hjælpe bundklubber med at få en fair chance mod de traditionelle top-4 ligaen. Men La Liga er klart nummer 2 af verdens bedste Ligaer.

Men efter rivaliseringen mellem Messi og Ronaldo sluttede, da Ronaldo rejste til Italien er ligaen faldet i kvalitet. Tilbage i tiden, da Messi og Ronaldo begge var i topform, løftede de ligaen til hidtil usete højder.

1: Premier League

I disse tider mener vi ikke at der ikke er nogen tvivl om hvilken liga som er den allerbedste af dem alle. Premier League har det klart højeste budget og flest penge af alle ligaer i hele verden. Folk følger de mange hold i hele verden og de har nogle af de mest passionerede fans. Deres stadions er hypermoderne og blandt de største i verden. Dette afspejler sig også i at Klopp og Guardiola har valgt at være trænere for de to bedste hold i ligaen, nemlig Liverpool og Man City.

Liverpool viste at de er et af verdens bedste hold i forrige sæson da de vandt Champions League i Madrid, hvor de mødte endnu et engelsk hold nemlig Tottenham. Liverpool og City har nogle af de bedste hold i verden og de andre top-5 klubber er ikke meget efter. Men for at beholde sin plads som nummer 1, er det vigtigt at de fortsat kan være det mest eftertragtede sted for topspillere.

Se UEFA’s Liste over bedste Europæiske ligaer her!