Optakt: Champions League-finalen – PSG – Bayern München

Så er det tid til årets helt store fodboldkamp – Champions League-finalen. I år kommer denne til at hedde PSG – Bayern München. Begge hold har været overlegne i deres nationale ligaer, og nu finder vi ud af, hvem der skal løfte trofæet med de store ører. Det er PSGs første Champions League-finale, mens Bayern har stået her en del gange efterhånden. Kampen spilles søndag den 23. august klokken 21.

Kampen kan ses på Viaplay
PSGs lange jagt på Champions League-trofæet

PSG står som nævnt i deres første Champions League-finale nogensinde. Den franske storklub har en gang tidligere været tæt på finalen. De var i 1995, da man nåede semifinalerne, hvor man tabte til AC Milan over to kampe.

Vejen mod dette års finale startede, da PSG i Gruppe A mødte Real Madrid- Club Brügge og Galatasaray. Her sikrede franskmændene sig førstepladsen ved at hente hele 16 point. Det betød, at modstanderen i ottendedelsfinalerne blev Borussia Dortmund. Her fik man ryggen mod muren efter et 2-1 nederlag i første kamp i Dortmund. Pariserne fik dog vendt skuden med en 1-0-sejr på hjemmebane og gik derved videre på reglen om udebanemål.

De kom igen i problemer i kvartfinalen mod Atalanta. Italienerne så længe ud til at skulle løbe med sejren og billetten til semifinalen, men to sene mål af Marquinhos og Eric Maxim Choupo-Moting gav PSG sejren. I semifinalen stod den på tyske RB leipzig. Her var der ingen slinger i valsen fra PSGs side, da de kørte en 3-0-sejr hjem.

Det er værd at bemærke, at PSG mod Leipzig ikke skiftede ud før det 83. minut. Det vidner om, at deres spillere til trods for den franske ligas lange pause er i topform. De kommer naturligvis til finalen med deres vilde offensiv bestående af Ángel di María, Neymar og Kylian Mbappé.

Fortsætter Bayern-maskinen?

Bayern München seneste nederlag i alle turneringer var deres 2-1 nederlag til Borussia Mönchengladbach den 7. december 2019i Bundesligaen. Siden da har de spillet 29 kampe og vundet de 28. Det er værd at bemærke, at mange af disse sejre har været ret så suveræne og flere af dem i Champions Leauge-regi.

Bayern München startede turneringen i Gruppe B, hvor de mødte Tottenham, Olympiakos og Røde Stjerne. Her gjorde tyskerne rent bord med seks sejre. Den mest spektakulære af disse var en 7-2-sejr over Spurs. I ottendedelsfinalerne var modstanderen Chelsea. Her havde Bayern ikke de store problemer, da de over to kampe vandt med 7-1.

Der var på forhånd lagt op til et brag af en kamp, da Bayern i kvartfinalerne skulle møde Barcelona. De fleste havde Bayern som favoritter, men det var de færreste, som havde regnet med, at sydtyskerne skulle ende med at vinde kampen med hele 8-2. Næste skridt var semfinalen mod Lyon, som formåede at presse Bayern i dele af kampen, men det endte som bekendt med en 3-0-sejr til Bayern.

Som tilfældet er det med PSG, er det Bayerns offensiv, som har trukket de store overskrifter. Først og fremmest er der naturligvis Robert Lewandowski, som har scoret 15 mål på ni kampe i dette års Champions Leauge. Der er også Serge Gnabry, som har bidraget med ni mål. Derudover har Bayern også folk som Ivan Perisic, Thomas Müller og Coutinho i offensiven.


Hvad kan vi forvente os af PSG – Bayern München?

Der er som det kan ses lagt op til et opgør mellem to af Europas absolut bedste offensiver. Bayerns forsvar har indtil nu stået ret så langt fremme på banen, men det kan der blive ændret på, når de møder denne frygtindgydende PSG-offensiv.

Samtidig skal PSG også forsøge at finde en måde, hvorpå de kan få stoppet Lewandowski og resten af Bayerns målmaskiner. PSG – Bayern München bør være garanti for god underholdning, når to så store hold tørner sammen.

Champions League i TV

© TVsporten.dk – Fodbold i TV