(Photo by Nick Potts / POOL / AFP)

Optakt: Manchester City – Lyon

Kampen Manchester City – Lyon bliver en fantastisk opvisning. Efter to 2-1-sejre mod Real Madrid blev Manchester City klar til kvartfinaerne. Nu skal de møde Lyon, som imponerede ved at slå de italienske mestre Juventus ud af Champions Leauge. Det er naturligvis ikke den værste modstander, City kunne have fået, men intet er givet på forhånd. Det skal afgøres over én kamp, hvilket naturligvis også får stor betydning.

Kampen kan ses på Viaplay
Trofæet City mangler

Det er ingen hemmelighed, at Champions Leauge-trofæet er det, som Manchester City mangler i deres pokalskab. Indtil videre har Manchester City kun vundet Liga Cuppen i år, hvilket ikke er tilfredsstillende for et hold med deres ambitioner. Derfor skal Guardiolas tropper have succes i Champions League, hvis sæsonen skal betegnes som værende en succes.

Når det kommer til at få scoret mål bliver det Gabriel Jesus og Raheem Sterling, som Manchester City skal hænge deres hat på. De er begge oppe på seks mål. Især Gabriel Jesus gjorde sig bemærket mod Real Madrid. Her scorede han et mål i hver kamp. Det var desuden ham som fremtvang det røde kort til Sergio Ramos i første opgør. Det gælder naturligvis om for City, at få scoret hurtigt og fosøge at tage modet fra Lyon.


Lyon – den store underdog

Lyon har som nævnt allerede overrasket en gang ved at slå Juventus ud. Det skete efter, at man vandt sin første kamp med 1-0 på hjemmebane. Retur kampen i Torino sluttede 2-1 til Juventus, hvilket sendte Lyon videre på reglen om udebanemål. Nu er Lyon endnu større underdog mod Manchester City, som er blandt favoritterne til at vinde Champions Leaue.

Lyon er naturligvis ikke uden chancer. De ved som nævnt, at de ikke har en returkamp at bekymre sig om denne gang. Deres mission vil naturligvis være at holde City fra faddet og samtidig selv forsøge at ryste dem. Lyons helt store profil i Champions League har været Memphis Depay. Han har spillet seks kampe i turneringen i år og scoret i hver eneste af disse.

Der er på forhånd lagt op til en kamp, hvor Manchester City vanlig stil vil forsøge at styre slagets gang, mens Lyon skal udnytte de sekvenser, hvor de har bolden til perfektion. Det skal med andre ord nok blive underholdende.

Champions League i TV

© TVsporten.dk – Fodbold i TV