Andre gange Sportsverdenen stoppede

Kan du huske andre gange Sportsverdenen stoppede? Denne tid vil med stor sikkerhed blive husket mage generationer fremover. Hele verden stoppede grundet en virus, som skabte panik, kaos og sammenhold. Virussen stoppede, som bekendt også mange store sportsbegivenheder. I denne artikel vil vi tage et historiskt tilbageblik på andre gange sportsveredenen tog en pause.

Se vores TV-Guide her!

De Olympiske lege og de store krige

Begge verdenskrige kom beklagelivis med aflysninger af af OL. Nationer i krig ville ikke deltage i en venskabelig begivenhed, som ellers har været med til at definere sportens verden siden antikken.

Det, der er mest interessant ved dette, er præstationen af den afroamerikansk løbestjerne Jesse Owens, der vandt guld foran den tyske leder Adolf Hitler under Sommer-OL i 1936 i Berlin. Owens ‘sejr over hvide løbere’ var en torn i øjet på det 3. riges selvopfattelse, og blot 3 år senere brød krigen ud.

Boykott – en lang tradition, også i sport

De Forenede Stater sluttede sig til andre vestlige nationer Iran i boykottet af Sommer-OL i 1980 i Rusland, på grund af Sovjetunionens invasion af Afghanistan. Anført af daværende præsident Jimmy Carter, oprettede USA en koalition på 60 lande for at boykotte nævnte OL.

OL blev stadig aflyst, men ikke på samme præmisser som det burde have været. Det er selvfølgelig ærgeligt, men desværre bliver sport og politik ofte én enhed.

VM i 1942 og 1946

VM i 1942 skulle have været spillet i enten Tyskland eller Brasilien. Brasilien var dybt forargede over at Tyskland kunne blive anset som mulig vært. Inden FIFA kunne nå at vælge en værtsnation, brød de europæiske fjendtligheder ud i september 1939, efter at de tyske tropper invaderede Polen. Dette var starten på den anden verdenskrig. Som et resultat blev det besluttet, at verdensmesterskabet i 1942 skulle annulleres. Krig har desværre flere gange været grund til at sportsverdenen stoppede

Da krigen sluttede i 1945, var der tale om genstart af VM. Men med den næste turnering, der skulle finde sted i 1946, var der ingen chance for at få organiseret på blot et år. Det blev besluttet, at den næste turnering skulle afholdes i 1949 i Brasilien. Derefter blev det påpeget, hvor latterligt det var at ændre traditionen for at turneringen afholdes hvert fjerde år, så den fornuftige beslutning var at omplanlægge arrangementet for 1950. Brasilien blev valgt som vært for 1950.

Sporten er på vej tilbage

Grundet stor samarbejdsvillighed og stærke beslutningstagere rundt om i verden, ser det nu ud til at pandemien er i bedring. Vi kan blot se til mens at vores favoritsportsgrene igen vil blomstre op og give os oplevelser og minder for livet igen!

Læs de Olympiske leges fascinerende historie her!