skiskydning Marco BERTORELLO / AFP

Hvor finder VM i skiskydning sted? En oversigt over Nove Mesto – Tjekkiet

Årets VM i skiskydning finder sted i perioden 7. – 18. februar. I alt vil der være ni konkurrencedage, med 12 forskellige medaljeøvelser. Hele programmet for VM i skiskydning på TV kan findes i vores Skiskydning i dag oversigt.

Nove Mesto: Den Perfekte Sne Destination

Byen Na Morave Nove Mesto i Tjekkiet, med omkring 20.000 indbyggere, har længe været et populært rejsemål for sportsentusiaster. Beliggende i det naturskønne Vysočina-regionen byder byen på en unik atmosfære og en rig historie, der tiltrækker besøgende fra hele verden.

Udover at være vært for VM i skiskydning 2024 i perioden 7. – 18. februar, så tilbyder Nove Mesto også et bredt udvalg af aktiviteter til alle årstider, såsom vandreture, cykelture samt snowboard- og skiløb om vinteren.

Vysočina Arena

Vysočina Arena er vært for VM i skiskydning i 2024. Den store arena, der for nylig har gennemgået en omfattende renovering for at forbedre og modernisere teknologien til en pris af omkring en halv milliard kroner, blev for nylig afsløret i overværelse af den tjekkiske premierminister. Nu er arenaen klar til at byde velkommen til verdens bedste skiathleter og entusiastiske fans.

Discipliner Til VM I Skiskydning

Skiskytte-VM 2024 vil være en begivenhed fuld af spænding og variation. Konkurrencen omfatter forskellige discipliner; fra sprint til jagtstarter og stafetter. Hver disciplin har sine egne regler og udfordringer, hvilket gør VM til en ultimativ prøve af skiskytternes færdigheder og udholdenhed.

  • Sprint
  • Jagtstart
  • Stafet
  • Mixstafet
  • Massestart
  • Distance

Se Skiskydning i TV

For de danske fans, som ikke kan være til stede personligt, så tilbyder TV2 Sport X kanalen en fin og omfattende dækning af VM i skiskydning. På TV2 Sport X kanalen kan du nyde enhver spænding og dramatik fra VM, som om du var til stede i sneen.

Favoritter Til VM i Skiskydning 2024

Til årets mesterskab finder vi flere potentielle guldkandidater. På herresiden er det især de norske løbere, som vi finder i favoritfeltet, såsom Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Sturla Holm Lægreid. Norge har haft mindst én herreløber på podiet i hvert løb i verdenscuppen denne sæson. Andre stærke udfordrere er tyske Benedikt Doll og svenske Sebastian Samuelsson.

På kvindesiden skal vi især holde øje med det franske par Julia Simon og Justine Braisaz-Bouchet, som har vundet seks løb imellem sig indtil nu i sæsonen. Italienske Lisa Vittozzi og schweiziske Lena Häcki-Gross har også vist god form inden mesterskabet, og vi skal heller ikke afskrive de svenske søstre Hanna og Elvira Öberg.

Udfordringer, vejrforhold og tilpasninger

Forud for VM i skiskydning har terrænet omkring Vysočina Arena stået over for nogle udfordringer. Den kraftige regn og hård blæst har påvirket banen, hvilket har krævet justeringer og forberedelser fra arrangørerne. Bannerene var revet af, og skisporene var fyldt med grene og andet fra omkringliggende træer. På trods af disse udfordringer er forhåbningerne store, og arrangørerne har arbejdet hårdt for at sikre, at banen er klar til verdens bedste skiskytter.

Program For VM i Skiskydning 2024

Årets VM i skiskydning finder sted i perioden 7. – 18. februar. I alt vil der være ni konkurrencedage, med 12 forskellige medaljeøvelser. Herunder finder du en oversigt over Skiskydning programmet.

DatoTidKonkurrence
Onsdag den 7. februar kl. 17:20Mix-stafet
Fredag den 9. februar kl. 17:20Sprint 7,5 km, kvinder
Lørdag den 10. februar kl. 17:05Sprint 10 km, herrer
Søndag den 11. februar kl. 14:30Jagtstart 10 km, kvinder
Søndag den 11. februar kl. 17:05Jagtstart 12,5 km, herrer
Tirsdag den 13. februar kl. 17:10Distance 15 km, kvinder
Onsdag den 14. februar kl. 17:20Distance 20 km, herrer
Torsdag den 15. februarkl. 18:00Single Mix-stafet
Lørdag den 17. februar kl. 13:45Stafet 4 x 6 km, kvinder
Lørdag den 17. februar kl. 16:30Stafet 4 x 7,5 km, herrer
Søndag den 18. februarkl. 14:15Massestart 12,5 km, kvinder
Søndag den 18. februarkl. 16:30Massestart 15 km, herrer